یالانجی باقلاوا (باقلوا دروغی) یه دسر ترکیه ای خوشمزه و مجلسی و متفاوته که برای مهمونی ها عالیه. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه یالانجی باقلاوا
- 1 لیوان ماست (شیر هم میشه با ماست تردتر میشه)
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 لیوان روغن مایع
- 1 و نیم لیوان گردوی درشت خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری سرکه (سرکه سیب یا انگور)
- 1 لیوان نشاسته ذرت (نشاسته گندم هم میشه)
- 2 قاشق غذاخوری ایرمیک (سمولینا ، میتوانید حذف کنید)
- 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم معادل 2.5 قاشق چای خوری )
- 3 و نیم لیوان آرد
لیوان استفاده شده 200 میلی
برای شربت
- 3 و نیم لیوان آب
- 3 و نیم لیوان شکر
- آب یک چهارم لیمو
طرز تهیه یالانجی باقلاوا (باقلوا دروغی)
ابتدا شربت را آماده کنید و کنار بذارید سرد شود.
شکر، آب و آبلیمو را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق بذارید گاهی هم بزنید تا شکر حل شود سپس با حرارت متوسط اجازه دهید بجوشد وقتی شروع به جوشیدن کرد حدود 15 دقیقه با حرارت کم بجوشانید سپس کنار بذارید خنک شود.
برای خمیر تخم مرغ، ماست، روغن مایع و سرکه را داخل ظرفی بریزید و با همزن دستی هم بزنید.
سپس نشاسته، ایرمیک، بکینگ پودر را بریزید آرد را هم کم کم اضافه کنید و ورز دهید آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد.
در آخر گردو را اضافه کنید و مجدد کمی ورز دهید تا گردو با خمیر مخلوط شود. خمیر را داخل قالب 35 سانتی بذارید و به طور یکنواخت پهن کنید.
با چاقو به شکل باقلوا برش بزنید و در فر 180 درجه حرارت بالا و پایین از قبل گرم شده تا وقتی که زیر و روی باقلوا خوب سرخ شود بپزید (اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و چند دقیقه آخر حرارت بالای فر را روشن کنید تا روی باقلوا هم سرخ شود.)
زمان پخت حدود 45 است و البته بستگی به حرارت فر شما دارد ممکن است زمان کمتر یا بیشتر شود باید باقلوا کامل سرخ شود تا موقع ریختن شربت خمیر نشود.
بعد از پخت از فر بیرون آورید و 5 دقیقه صبر کنید سپس شربت سرد را روی باقلوا بریزید. 4 تا 5 ساعت صبر کنید تا شربت را جذب کند. نوش جان
نکات مهم تهیه یالانجی باقلاوا
- اگر فر شما سریع میپزد درجه را کمتر انتخاب کنید (مثلا 160) تا آرام بپزد و داخلش خمیر نشود.
- این تاتلی مثل باقلوا شیرین هست میتوانید مقدار شربت را کمتر بریزید و کمی بعد تست کنید اگر شربتش کم بود میتوانید مجدد کمی بریزید اینها بستگی به ذائقه شما دارد.
- پیشنهاد میکنم برای بار اول هم با مقدار کم درست کنید.