کیک تریلیچه ترکیه ای یه دسر ترکی لذیذ و پرطرفداره که از سه لایه تشکیل شده لایه اول کیک اسفنجی، لایه دوم خامه قنادی و لایه سوم سس کارامل.
یه کیک بینهاایت خوشمزه که هر چی از خوشمزگیش بگم کم گفتم. با ترکیب خامه و کارامل که حتما باید امتحانش کنید. نمیدونم چرا تا حالا امتحانش نکرده بودم یه عطر و طعم خاص و تو دهن آب میشه.
مواد لازم برای تهیه کیک تریلیچه کاراملی
- تخم مرغ ۴ عدد
- وانیل کمی
- شکر ۸۰ گرم
- آب جوش ۳ ق غ
- آرد ۱۲۰ گرم
- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه شربت
- شیر دو پیمانه
- شکر دو قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه ۱۵۰ گرم
مواد لازم برای تهیه کارامل
- شکر یک پیمانه
- کره دو قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
آموزش دستور پخت کیک تریلیچه خانگی کاراملی
برای شروع ابتدا تخم مرغ، وانیل و شکر رو بریزید داخل کاسه همزن و شروع کنید به زدن.
بعد دو دقیقه زدن حالا آب جوش رو اضافه کنید و باز بزنید تا حجمش دو برابر و کاملا کشدار و روشن بشه درست ۸ دقیقه بزنید.
بعد آرد و بکینگ پودر رو سه مرتبه الک و به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک خیلی آروم و دورانی در یک جهت هم بزنید تا پف کیک نخوابه.
سپس بریزید داخل قالب مربع ۲۲ در ۲۲ و بره تو فر. دمای فر ۱۸۰درجه سانتیگراد و یک ربع قبل فر گرم بشه.
تا کیک بپزه ما بریم سراغ مواد مرطوب کردن کیک. شیر و شکر و خامه صبحانه رو بریزید داخل قابلمه و بذارید رو حرارت ملایم و مدام هم بزنید تا خامه کاملا حل بشه و همین طور شکر حالا بزارید کناری تا خنک بشه.
کیک که پخت از فر بیارید بیرون و بزارید کاملا خنک بشه. بعد اینکه کاملا خنک شد روی سطح کیک رو با سیخ چوبی سوراخ کنید و از این مخلوط شیر بدید روش.
همهی شیر رو بدید روش و بره تو یخچال یک ساعتی استراحت کنه. حالا خامه قنادی رو فرم بدید و بدید روی سطح کیک با یه کاردک قشنگ صاف و یکدست کنید سطح کیک رو باز بزارید یخچال تا استراحت کنه
بریم سراغ کارامل. برای تهیه کارامل شکر رو بریزید داخل ماهیتابه و بزارید رو حرارت ملایم تا شکر کاملا حل بشه مدام تابه رو تکون بدید وتا شکر نسوزه و تلخ نشه.
وقتی شکر کاملا حل شد حالا کره و خامه صبحانه گرم رو بهش اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن یه کارامل فوق العاده خوشمزه خواهید داشت.
کارامل رو بذارید کناری تا کاملا خنک بشه اگه داغ یا ولرم باشه ممکنه خامه رو آب کنه پس بزارید کاملا خنک بشه بعد بدید رو سطح کیک و یکدست پهن کنید.
مقداری از خامه قنادی رو بریزید داخل قیف و نوک قیف رو خیلی کم برش بزنید و با فاصله های یکسان خط بکشید روی سطح کارامل.
بعد با یه سیخ چوبی باز با رعایت فاصله سیخ چوبی رو یک دور از بالا به پایین و دور بعدی برعکس از پایین به بالا بکشید.
روش دوم طرز تهیه تریلیچه ترکیه ای
۵ عدد تخم مرغ رو با یک پیمانه شکر و ۱/۴ قاشق چای خوری وانیل مخلوط کرده وبه مدت ۷ تا ۸ دقیقه هم میزنیم تا سفید و کشدار شود.
یک پیمانه و نیم ارد الک شده رو با یک قاشق مربا خوری بکنیگ پودر رو اضافه کرده وبا دور کند همزن هم میزنیم.
کف قالب رو چرب کرده و کاغذ روغنی میزاریم و مایه کیک رو داخلش میریزیم ویک دست پخشش میکنیم و به مدت ۲۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه داخل فر میزاریم.
تو این فاصله هم ۳۰۰ گرم خامه قنادی رو به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه با همزن هم میزنیم تا فرم بگیره.
کیکمون که پخت رو میزاریم خنک شود سپس از قالب خارج کرده و کاغذ روغنی رو جدا کرده وکیک رو برعکس داخل قالب میزاریم با خلال چوبی تمام کیک رو سوراخ سوراخ کرده و یک پیمانه شیر رو روی کیک میریزیم سپس یه لایه از خامه فرم گرفته شده رو روی یک میمالیم یک دست روی کیک پخش میکنیم.
یک پیمانه شکر رو روی حرارت ملایم میزاریم تا و ذوب شود حرارت ملایم باشد وزود زود تابه رو تکون میدیم.
سپس نصف پیمانه اب ولرم اضافه کرده و مواظب باشید نسوزید در این مرحله شکرمون سفت میشه ولی کم کم دوباره روان میشود.
دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت رو با ۱/۴ پیمانه اب مخلوط کرده و به شکرمون اضافه میکنیم. (میتونید از خامه صبحانه وکره هم استفاده کنید.)
هم میزنیم تا کاراملمون به غلظت دلخواه برسه و میزاریم خنک شود سپس روی خامه کیکمون یک دست پخش میکنیم و برای تزیین هم روی کاراملمون خطوطی با خامه میکشیم و با خلال دندان به شکل دلخواه تزیین میکنیم. نوش جان.
طرز تهیه کیک تریلیچه خانگی با پیمانه لیوان
کیک تریلیچه برای پیرکس یا قالب ۴ تخم مرغی
مواد لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱ لیوان
- وانیل کمی
- آب ولرم نصف لیوان
- آرد ۱/۵ لیوان کمتر (مقدار جذب اردها فرق داره ممکنه کمتر یا بیشتر بشه)
طرز تهیه
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا و سفیده را با دورتند هم میزنیم تا قله ای شود و پف کند.
سفیده را کنار میگذاریم و زرده تخم مرغ شکر و انیل و اب را با همزن خوب هم میزنیم تا به رنگ کرم دربیاید و آرد و بیکینگ پودر الک شده را در دو سه مرحله اضافه کرده و با لیسک به آرامی هم میزنیم پفش نخوابد.
در آخر سفیده تخم مرغ را اضافه و به آرامی و دورانی هم میزنیم.
داخل پیرکس مربع یا گرد یا قالب ۲۰ سانت ریخته و داخل فر یا تنور به مدت ۴۵ دقیقه پخت میشه.
وقتی کیک سرد شد ۱/۵ لیوان شیر ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری شکر و خامه صبحانه را خوب هم میزنیم تا شکرحل بشه و کیک را با سیخ چوبی سوراخ میکنیم و شیرراب همه جای کیک ریخته و بعد خامه قنادی فرم میدهیم و برسطح کیک میزنیم و صاف میکنیم دراخر سس کارامل اضافه و تزئین میکنیم.
برای کارامل یک لیوان شکر یا ۱/۵ لیوان رو تابه نچسب با حرارت متوسط به پایین بذار با لیسک کمی هم بزنین وقتی شکر آب شد ۵۰ گرم کره ب دمای محیط رو اضافه و تند تند هم بزنین و بعد هم خامه صبحانه به دمای محیط رسیده رو تند تند هم بزنین و در آخر ۱/۴ لیوان آب یا شیر بریزین و خوب هم بزنین تا یکدست بشه.
بعد سرد شدن غلیظ میشه و بعد داخل ظرف دربسته در یخچال نگه داری کنین ب مدت ۱ ماه ماندگاری داره. قبل استفاده میتونین سس کارامل رو بنماری کنین تا رقیق بشه و روی کیک بریزین. فقط خامه صبحانه بریزین.
طرز تهیه کیک تریلیچه با کرم شانتی
مواد لازم
- 4 عدد تخم مرغ
- 1.5 استکان پودر قند
- 1.5 لیوان آرد
- نصف بسته بکینگ پودر نصف ق غ
- یک بسته وانیل یک ق چ
- نصف لیوان روغن مایع
برای خیس کردن (شربت)
- شیر 3.5 لیوان
- بسته 200 گرمی خامه
- 2 قاشق غذاخوری پودر قند
علاوه بر این برای رویه
- 1 بسته کرم شانتی
- 1 لیوان شیر سردسرد
کارامل
- 1.5 لیوان شکر
- نصف لیوان آب
- 1 قاشق غذاخوری کره کامل
- 1 جعبه خامه (200 میلی لیتر)
شکر را در قابلمه ریخته و ابرا اضافه می کنیم، هر چند وقت یکبار قابلمه را تکان می دهیم، وقتی شکر سفت شد و شروع به آب شدن کرد، اجاق گاز را کم می کنیم، وقتی کارامل با قوامی که می خواهیم با حرارت ملایم گرفتیم، اول کره وقتی کره رو هم زدیم و آب میکنیم خامه رو اضافه میکنیم سریع هم میزنیم و 2-3 دقیقه روی حرارت ملایم نگه میداریم و بعد خنک میکنیم.
سس شکلات سفید و پسته برای تزیین
تخم مرغ ها و شکر را به مدت 3 تا 4 دقیقه به طور مداوم هم می زنیم، سپس روغن مایع و مواد باقیمانده را اضافه می کنیم، در سطح کم مخلوط می کنیم، در قالب چرب شده ریخته و صاف می کنیم و در فر از قبل گرم شده با دمای 160 درجه می پزیم تا ته و روی آن قهوه ای طلایی شود.
شربت شیر رو شکر هم می زنیم تا شکر آب شود و خامه رو اضافه میکنیم و روی کیک خنک شده که روشو با چنگال سوراخ کردیم می ریزیم که کرم شانتی رو با یک لیوان شیر سرد زده می شود و به طور یکنواخت روی کیک پخش می شود.
همه جای خامه کارامل را پخش کنید سپس با سس شکلات سفید و پسته تزیین کنید و حداقل 4.5 ساعت استراحت دهید و سرو کنید.
طرز تهیه کیک تریلچه نارگیل و انبه
مواد لازم برای کیک:
- ۴ تخم مرغ درشت
- ۳/۴ پیمانه شکر
- یک پنس نمک
- وانیل
- ۱و نیم پیمانه آرد
- ۳/۴ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- ۱/۴ قاشق چایخوری جوش شیرین
- ۳/۴ پیمانه شیر
- نیم پیمانه روغن مایع
برای خیس کردن کیک:
- ۲ پیمانه شیرنارگیل یا شیر
- نیم پیمانه خامه صبحانه
- شیرعسلی یا شکر، مقداری که شیرینی ترکیب اندازه دلخواهتان شود
برای خامه:
- ۲۰۰ گرم خامه قنادی
- چند قاشق غذاخوری پودر نارگیل چرب (اختیاری)
برای لایه انبه:
- ۱/۴ پیمانه آبمیوه انبه
- ۱ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین یا ۱ و نیم قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
طرز تهیه
برای کیک، یک قالب گالوانیزه ۲۲ سانتی متری، کاغذ روغنی بگذارید و دیواره را چرب نکنید و فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. مواد خشک یعنی آرد، بیکینگ پودر و جوش شیرین را مخلوط کرده و سه بار الک کنید و سپس در کاسه تمیز و خشکی سفیده های تخم مرغ را به همراه نمک هم بزنید تا پر از کف شود سپس نصف مقدار شکر دستور را کم کم اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا فرم بگیرد و از کاسه نریزد در طرف دیگر، زرده های تخم مرغ، وانیل و باقیمانده شکر را با همزن برقی هم بزنید تا رنگ آن روشن شود بعد شیر و روغن را اضافه و مخلوط کنید.
بعد مخلوط مواد خشک را اضافه کرده و با همزن دستی هم بزنید تا کاملا یکدست شود. در آخر، سفیده فرم گرفته را در سه مرحله اضافه کنید و با لیسک به آرامی ترکیب کنید. مخلوط را داخل قالب ریخته و حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید تا خلال چوبی از داخل کیک تمیز خارج شود.
برای مرطوب کردن کیک، همه مواد را هم بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ولرم شود.
کیک را از فر خارج کرده و دور کیک چاقو بکشید و کیک را روی توری برگردانید و کاغذ روغنی را جدا کنید سپس سطح کیک را ببرید تا صاف شود و از چند جا با خلال چوبی سوراخ کنید و کیک ولرم مایل به گرم را با ترکیب ولرم که آماده کرده اید، مرطوب کنید. هردو هم دما باشند. مقدار خیس کردن اختیاری است. کیک را داخل رینگ قرار دهید.
سپس خامه قنادی را فرم داده و پودر نارگیل اضافه کنید و روی آن پخش کنید و در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود. در این حین، برای رویه، آبمیوه انبه را بهمراه نشاسته ذرت روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود و یا اگر از پودر ژلاتین استفاده میکنید، پودر ژلاتین را داخل آبمیوه انبه بریزید و وقتی اسفنجی شد، به صورت بن ماری حرارت دهید تا کاملا یکدست شود سپس روی کیک بریزید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
میتوانید از انواع آبمیوه های دیگر استفاده کنید.