این ترشی گوجه فرنگی فوری و خیلی زود آماده میشه و باید تو یخچال نگهداری بشه. مقدار سبزی این ترشی نسبت به بقیه ی مواد بیشتر هست.
سرکهای که برای این ترشی استفاده میشه هم نباید خیلی تند و تیز باشه. میتونید از سرکه سیب خونگی بدون اضافه کردن آب استفاده کنید. اما اگه سرکه زیاد تند و تیز بود میتونید به نسبت مساوی سرکه و آب جوشیده سرد شده بریزید.
نمک ترشی رو هم نسبت به ذائقه ی خودتون اندازه کنید. در ادامه با روش تهیه ترشی گوجه فرنگی فوری مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه فرنگی فوری
- گوجه فرنگی 1 کیلوگرم
- هویج متوسط 2 عدد
- کلم سفید کوچک 1 عدد
- فلفل سبز تند 5 عدد
- سرکه خانگی 4 لیوان
- نمک 3 قاشق غذاخوری
- سبزی معطر (شامل جعفری، شوید و نعناع 300 گرم)
روش تهیه ترشی گوجه فرنگی فوری
مرحله اول، خرد کردن مواد
برای شروع ابتدا گوجه فرنگی ها رو پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. فلفل سبز و کلم سفید رو هم ریز خرد کنید.
هویج رو هم پوست بگیرید و رنده کنید.
حبههای سیر رو ریز خرد کنید یا رنده کنید.
سبزیهای معطر رو هم ریز خرد کنید.
مرحله دوم، مخلوط کردن مواد
یه ظرف بزرگ انتخاب کنید و گوجه فرنگی خرد شده، فلفل سبز و کلم و هویج و سیر و سبزی رو داخل ظرف بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا همه مواد به طور کامل با هم مخلوط بشن.
مرحله سوم، جوشاندن سرکه
سرکه و نمک رو داخل یک قابلمه بریزید و مخلوط و بذارید روی حرارت تا بجوشه. بعد شعله رو خاموش کنید و سرکه رو بذارید کنار تا به دمای محیط برسه و خنک بشه.
مرحله چهارم، اضافه کردن سرکه به مواد
وقتی که سرکه خنک شد، سرکه رو به مواد خرد شده اضافه کنید. سرکه باید به اندازهای باشه که روی مواد رو کامل بگیره. سپس ترشی تست کنید و اگه نیاز به نمک داشت کمی نمک اضافه کنید.
یرکه رو داخل ظرف در دار بریزید و درب ظرف رو ببنید و داخل یخچال بذارید. 24 ساعت تا 72 ساعت زمان بدید تا ترشی گوجه فرنگی فوری آماده مصرف بشه.
وقتی سبزی ترشی تغییر رنگ داد یعنی ترشی آماده شده.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه ترشی گوجه فرنگی فوری
- میتونید مقدار کلم برگ رو حذف کنید.
- بعد از تموم شدن ترشی میتونید دوباره مقداری از مواد رو داخل سرکه و ظرف ترشی بریزید تا دوباره ترشی داشته باشید.
- میتونید گوجه فرنگی رو پوست نگیرید و با پوست خرد کنید.
- گوجه فرنگی ها رو نگینی خرد کنید به صورتی که نه درشت و نه ریز باشه.
- فلفل و سیر رو میتونید میکس کنید اما دقت کنید زیاد میکس نکنید که مثل پوره نشه.
- حالا توی یه ظرفی سبزی هایی که ریز خرد کردیمو به مواد بالا اضافه میکنیم و یک قاشق غذاخوری نمک میزنیم سرکه ای خنک شده رو میریزیم روی مواد ترشی و خوب هم میزنیم بعد اینکه ترشی رو ریختید داخل شیشه میتونید بعد از یک هفته میل کنید.
- چون که گوجه فرنگی خودش آب داره و تندی سرکه رو خنثی میکنه نیازی به اضافه کردن آب به سرکه نیست، مگر اینکه از سرکه صنعتی استفاده کنید که خیلی تند و تیزه.
- این ترشی باید داخل یخچال نگهداری بشه.