تیرامیسو معروفترین دسر ایتالیا و دنیا. تو این مطلب با یه دسر خوشمزه ایتالیایی که از بیسکوییت هایی به اسم پتی پور تهیه میشه (البته از بیسکوییتهای دیگه هم میشه استفاده کرد) آشنا خواهید شد. امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید.


مواد لازم برای تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور و پنیر خامه ای

  • خامه قنادی ۱ لیوان
  • شکلات تخته ای ۲۸۰ گرم (تلخ یا شیرین به سلیقه خودتون، من ترکیب هر دو رو استفاده کردم)
  • بیسکوییت پتی بور ۱ بسته (یا هر بیسکوییت ساده ای)
  • نسکافه فوری ۱ بسته یا ۱ قاشق غذاخوری + یک سوم لیوان آب جوش
  • پنیر خامه ای یا ماسکارپونه ۲۰۰ گرم
  • کمی پودر کاکائو یا قهوه برای روی دسر

روش تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور و پنیر خامه ای

طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور شکلاتی و پنیر خامه ای

شکلات رو روی بخار کتری بذارین تا ذوب شه و بذارین کنار تا از داغی بیفته.

خامه قنادی رو با همزن دستی یا برقی بزنین فقط در حدی که یکدست شه و کمی حجیم شه، نیازی نیست کامل فرمش بدین.

نسکافه رو داخل آب جوش حل کنین، پنیر خامه ای رو کمی با پشت قاشق یکدست کنین، بهش نسکافه رو اضافه کنین و هم بزنین تا یکدست شه، بعد شکلات ذوب شده که از داغی افتاده رو اضافه کنین و خامه قنادی.

بیسکوییت رو با دست خرد کنین و به مواد اضافه کنین.

در آخر میتونین مواد رو مزه کنین و اگه به نظرتون شیرینیش کم بود کمی پودر قند اضافه کنین، به نظر من شیرینیش کافیه.

داخل قالب یا ظرف مورد نظرتون کیسه فریزر بندازین و مواد دسر رو داخلش ریخته و فشرده و صافش کنین، روشم یه کیسه بندازین و بذارین حداقل ۸ ساعت تو یخچال. من گذاشتم شب تا صبح موند.

بعدم خیلی راحت از قالب خارجش کنین و به دلخواه روش پودر کاکائو یا قهوه الک کنین.

اگه نسکافه دوست ندارین یا در دسترستون نیست میتونین حذفش کنین و بجاش ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو به موادتون اضافه کنین.

این دسر یکم سنگینه، برای هر نفر یک برش کوچک کافیه و این مقدار مواد برای حدودا ۱۰-۱۵ نفر کافیه، بازم بستگی به سایزی که برش میدین داره.

میتونین به صورت تک نفره هم داخل ظرف بریزین و همونجوری سرو کنید.

نوش جان


طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور با تخم مرغ

مواد لازم:

برای کرم:

  • ۱ لیتر شیر
  • ۲ زرده تخم مرغ
  • 9 تا 10 قاشق غذاخوری آرد
  • حدود نیم پیمانه شکر
  • ۱ قاشق غذاخوری کره
  • وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • ۱ بسته پودر کرم شانتی (پودر خامه)
  • ۳۰۰ گرم پنیر خامه ای یا ماسکارپونه

کرم شانتی (پودر خامه) رو میتونین حذف کنین و بجاش یکم خامه فرم گرفته اضافه کنین. فقط بهتره اونموقع یک قاشق مقدار آرد رو بیشتر کنین.

مواد لازم دیگر

  • ۱ پیمانه شیر نسکافه
  • ۲ بسته بیسکوییت پتی بور شکلاتی

طرز تهیه:

برای کرم، همه مواد بجز وانیل، کرم شانتی و پنیر رو هم بزنین و روی حرارت متوسط بگذارید و مدام هم بزنید تا غلیظ شه بعد از روی حرارت بردارید و کره و وانیل رو اضافه کنین و مخلوط کنین و روش سلفون بکشین تا حین سرد شدن پوسته نبندد.

بعد از سرد شدن، پنیر خامه ای و پودر کرم شانتی رو هم بزنید و به کرم اضافه کنید و خوب هم بزنین. شیرینیش رو بچشین و نیاز بود کمی پودر قند اضافه کنید.

کف رینگ یا قالبتون که سلفون کشیدین، یک لایه بیسکوییت که با شیر نسکافه خیس کردین، بچینین بعد مقداری کرم، بعد یک لایه دیگه بیسکوییت و کرم و اینجور تا آخر ادامه بدین. لایه آخر کرم پخش کنین و پودر کاکائو الک کنین و یک شب بذارین یخچال.

اندازه قالب کوچیکه، حدود ۲۰ در ۳۰ سانتیمتری.

در صورت حذف کرم شانتی، حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم خامه قنادی فرم گرفته استفاده کنین و در اول، مقدار آرد را ۱۰ قاشق بزنین.

برای تمیزی کار، دور دسر پودر بیسکوییت بچسبونین.


طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت لیدی فینگر

مواد لازم

  • بيسکوئيت لیدی فینگر شکری
  • 500 گرم پنیر ماسکارپونه
  • 800 گرم خامه قنادی
  • 3 قاشق غذاخوری پودرقند
  • 1/5 قاشق غذاخوری قهوه فوری
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 400 میلی لیتر آب
  • پودرکاکائو برای تزئین

طرز تهیه

پنیرماسکارپونه و پودرقند رو با لیسک مخلوط کرده و با دورتند همزن می زنیم تا سبک بشه و فرم بگیره. خامه قنادی رو هم جداگونه با دورتند همزن زده تا فرم بگیره.

این دو تا رو مخلوط کرده و کمی هم می زنیم تا یکدست بشن. داخل قیف ماسوره دار می ریزیم.

قهوه فوری و شکر و آب رو با هم مخلوط می کنیم. بیسکوییت ها رو 1 ثانیه داخلش زده و کف ظرف سرو یک لایه می چینیم. از مواد پنیری یک ردیف روی بيسکوئيت ها پایپ می کنیم. مجدد به همین روش یک لایه بيسکوئيت و یک لایه کرم پنیری.

6 ساعت ترجیحا یک شب رو داخل یخچال میزاریم و سپس روی اونو پودرکاکائو الک کرده و به دلخواه تزئین می کنیم. نوش جان


طرز تهیه توپک تیرامیسو

مواد لازم

  • 300 گرم بیسکوییت لیدی فینگر و یا بیسکوییت پتی بور
  • 2 قاشق غذاخوری سرپر پنیر لبنه
  • 2 قاشق غذاخوری شکر
  • 70 میلی قهوه یا نسکافه (از یک چهارم لیوان دسته دار کمی کمتر)
  • 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل (اختیاری)
  • نوتلا برای داخل توپک
  • پودر کاکائو برای روی توپک

طرز تهیه

ابتدا روی یک کاغذ روغنی 24 عدد نوتلا به اندازه نصف قاشق چای خوری بذارید و سپس 20 دقیقه در فریزر بذارید سفت شود. به این شکل موقع گذاشتن داخل توپک ها به دستتان نمی چسبد.

بیسکوییت ها را پودر کنید. پنیر لبنه، قهوه، عصاره وانیل و شکر را به بیسکوییت اضافه کنید و خوب ورز دهید. از خمیر بیسکوییتی تکه هایی اندازه گردو بردارید و کف دستتان کمی باز کنید و نوتلا را داخل آن بذارید و ببندید و گرد کنید. سپس به پودر کاکائو آغشته کنید و کنار بذارید. تمام مواد را به این شکل آماده کنید. 1 تا 2 ساعت در یخچال بذارید سرد شود. نوش جان

نکته: اگر پودر کاکائو دوست ندارید به پودر نارگیل و یا فندق خرد شده آغشته کنید.