تاتلی گل برفی (تاتلی شهر ایزمیر، تاتلی یعنی دسر) یه دسر خاص و خوشمزه!

مواد لازم برای تهیه تاتلی گل برفی

مواد لازم برای کیک:

  • 4 عدد تخم‌مرغ (در دمای اتاق، اگر بزرگ بودند 3 عدد)
  • سه چهارم پیمانه شکر (140 گرم)
  • یک پیمانه کاملا سرپر آرد (130 گرم)
  • 1 پاکت بکینگ‌پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)

برای خیس کردن:

  • 600 میلی شیر (2 پیمانه + کمی کمتر از نصف پیمانه)
  • 1 پاکت خامه صبحانه (200 میلی)

برای کرم:

  • یک سوم پیمانه نشاسته ذرت (40 گرم)
  • کمی کمتر از نصف پیمانه آرد (55 گرم)
  • کمی بیشتر از نصف پیمانه شکر (125 گرم)
  • 1 لیتر شیر (4 پیمانه)
  • 80 گرم شکلات سفید
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت خامه صبحانه سرد

برای مابین آن و روی آن:

  • مغز پسته (گردو / بادام زمینی / فندق هم می‌شود)
  • شکلات سفید (خیلی زیاد به این تاتلی میاد توصیه می‌کنم حتما استفاده کنید)
  • پودر نارگیل

نکته: خامه صبحانه را بصورت نصف پاکت هم می‌توانید استفاده کنید، یعنی نصف پاکت در مرحله خیس کردن و نصف دیگر را برای درست کردن کرم استفاده کنید، یعنی کلاً 1 پاکت خامه صبحانه استفاده کنید.)

دستور تهیه تاتلی گل برفی ترکیه ای

طرز تهیه تاتلی گل برفی، دسر ترکیه ای خوشمزه

برای کیک، تخم‌مرغ و شکر را تا وقتی رنگش روشن شده و به قوام خامه برسد خوب هم بزنید‌‌.

مواد خشک را اضافه کنید. با لیسک از پایین به سمت بالا بدون اینکه پف آن از بین برود به آرامی هم بزنید. (اگر الک کنید آسان‌تر می‌شود) سپس داخل ظرف پیرکس مربعی که کف آن کاغذروغنی انداخته‌اید بریزید‌. (قالب دیگه هم میشه اندازه قالب 28×28) داخل فر 175 درجه از قبل گرم شده بپزید.

در حین پخت درِ فر را باز نکنید. وقتی سرخ شد پخت آن را با خلال دندان کنترل کنید.

شیر و خامه را داخل ظرفی بریزید هم بزنید و داخل یخچال بذارید.

برای کرم، آرد، نشاسته و شکر را داخل قابلمه ای بریزید و هم بزنید. شیر را کم‌کم اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا مواد خشک گلوله گلوله نماند.

روی اجاق بذارید و تا وقتی که قوام بگیرد بجوشانید. (کاملاً باید غلیظ شود) وقتی قوام گرفت اجاق را خاموش کنید شکلات سفید و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات حل شود. (درصورت دلخواه برای قوام در این مرحله می‌توانید 1 قاشق کره اضافه کنید.) سپس کنار بذارید تا ولرم شود. هرازگاهی هم بزنید تا پوسته نبندد.

وقتی کرم به دمای اتاق رسید یک پاکت خامه را اضافه کرده خوب هم بزنید. درصورت دلخواه ابتدا نصف خامه را اضافه کنید اگر قوام آن خوب بود بقیه را اضافه نکنید.
کیک خنک شده را از وسط نصف کنید.
یک لایه کیک را داخل قالب بذارید با نصف مخلوط شیر و خامه که در یخچال بود لایه پایینی را خیس کنید. مقدار کمی از کرم را برای روی آن جدا کنید بقیه را روی لایه اول ریخته بصورت یکدست پخش کنید.
روی آن شکلات سفید و پسته بپاشید لایه دیگر کیک را روی آن بذارید. این لایه کیک را هم خوب خیس کنید بقیه کرم را روی آن بمالید. مقدار زیادی پودرنارگیل روی آن بپاشید داخل یخچال قرار دهید. حداقل سه چهار ساعت استراحت دهید اگر وقت دارید یک روز نگه دارید.
نوش جان

طرز تهیه تاتلی گل

مواد لازم

  • آرد سمولینا نصف پیمانه
  • ماست نصف پیمانه
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • کره ۱۲۵ گرم
  • آرد ۳ پیمانه کم کم اضافه کنید شاید کمتر نیاز شد بستگی به جنس آرد داره
  • تخم مرغ یک عدد
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه یک قاشق غذاخوری سیب یا انگور فرقی نداره

برای شربت

  • شکر رو با آب بزارید بجوشه بعد يک قاشق آبلیمو بریزید چند دقیقه بعد خاموش کنید

طرز تهیه

همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنید آرد رو کم کم اضافه کنید خوب ورز بدین حالا با وردنه پهن کنید مثل فیلم کاتر کنید با استکان هم میشه.

۳ عدد ۳ عدد کنار هم بزارید جمع کنید و از وسط برش بدین فر رو گرم کنید با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه حالا شیرینی ها رو توی فر بزارید به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بسته به دمای فر داره.