تارت گردویی یه شیرینی آسون و خوشمزه و شیک و مجلسیه. بافت خوب و طعم هل و گردوی عالی باعث میشه این شیرینی یه گزینه خوب برای پذیرایی از مهموناتون باشه.

مواد لازم برای تهیه تارت گردو (تارتلت گردو)

مواد لازم برای خمیر شیرینی

  • کره ۱۲۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر قند ۶۰ گرم
  • آرد ۲۰۰ گرم

مواد میانی گردویی

  • تخم مرغ درشت ۱ عدد
  • کره ۲۵ گرم
  • آرد ۳۰ گرم
  • شکر ۵۰ گرم
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر هل ۱ قاشق چای خوری
  • گردو (نصف پودر شده نصف خرد شده) ۵۰ الی ۷۰ گرم

دستور پخت تارت گردویی شیک و خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه تارت گردویی

برای شروع ابتدا کره کمی نرم شده رو داخل ظرفی بریزین و پودر قند الک شده رو بهش اضافه کنید برای اینکه موقع هم زدن، پودر قند به اطراف نپاشه اول به کمک چنگال پودر قند و کره رو کاملا به خورد هم بدین تا پودر قند جذب کره بشه و بعد کمی با همزن بزنید تا مواد یکدست و باز بشن بعد زرده تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست و مخلوط بشه.

همزن رو کنار بذارین و آرد رو روی مواد الک کنید و با نوک‌انگشت ها مواد رو مخلوط کنید تا مواد کم کم‌ حالت خرده نان پیدا کنه و بعد کم کم مواد رو جمع کنید تا در نهایت خمیر نرم و یکدستی حاصل بشه.

برای مخلوط کردن مواد حتما از نوک انگشت ها استفاده کنید چون حرارت کف دست باعث به روغن افتادن خمیر تارت میشه و نباید خمیر رو بعد از جمع شدن هم بیش از حد لازم ورز بدین.

خمیر رو داخل نایلون نیم ساعت در یخچال استراحت بدین و بعد ما بین دو نایلون با کمک وردنه به ضخامت پنج میلی متر باز کنید.

اگه از قالب های تارت کوچیک استفاده می کنید از همون قالب ها به عنوان کاتر استفاده کنید و روی خمیر قرار بدین و فشار بدین تا خمیر به اندازه قالب تارت جدا بشه و بعد به کمک انگشت ها خمیر رو داخل قالب فیکس کنید و کناره های خمیر رو هم با دست مرتب کنید.

همه خمیر رو به همین صورت آماده کنید و بعد با کمک چنگال قسمت کف خمیر رو داخل قالب سوراخ سوراخ کنید.

قالب ها رو داخل سینی فر بچینید و داخل یخچال قرار بدین و بعد مواد گردویی میانی رو آماده کنید.

تخم مرغ رو داخل ظرفی بشکنید و شکر و وانیل رو بهش اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا مخلوط بشه و بعد کره آب شده رو به مواد اضافه و مخلوط کنید. (برای آب کردن کره از روش بن ماری استفاده کنید و یا اینکه کره رو چند ثانیه داخل ماکروفر بذارین تا آب بشه)

آرد الک شده رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست و مخلوط بشه و بعد پودر هل رو اضافه و مخلوط کنید برای اینکه شیرینی طعم و عطر خوبی داشته باشه حتما از هل سبز تازه آسیاب شده استفاده کنید که عطر خوبی داره.

بعد گردو رو به مواد اضافه کنید گردو باید حتما ترکیب گردوی پودر شده و گردوی نگینی خرد شده باشه گردوی پودر شده رنگ خوبی به قسمت میانی میده و گردوی نگینی خرد شده طعم گردو رو قالب می کنه و باعث طعم بهتر شیرینی میشه.

مواد رو مخلوط کنید تا یکدست بشه و بعد داخل قیف یکبار مصرف بریزین و داخل تارت ها رو مواد میانی پر کنید.

دقت کنید که بسته به بزرگی و کوچکی تخم ‌مرغ ممکنه غلظت مواد میانی متفاوت باشه غلظت مواد باید طوری باشه که به راحتی از قیف عبور کنه و خیلی سفت یا خیلی شل نباشه.

اگه مواد خیلی سفت شد میتونید کمی تخم مرغ به مواد اضافه کنید. (از سفیده تخم مرغ باقی مانده از تهیه خمیر شیرینی استفاده کنید) و اگه مواد خیلی شل بود کمی پودر گردو اضافه کنید من از هفتاد گرم گردوی خرد شده و پودر شده استفاده کردم و غلظت مواد مناسب بود.

بعد از اینکه همه تارت ها رو با مواد میانی پر کردین داخل فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه به مدت حدودی بیست الی سی دقیقه بپزین زمان در فر های مختلف متفاوته پس بهتره مدام شیرینی ها رو از پشت شیشه فر چک کنید.

بعد از پخت شیرینی ها رو از فر خارج کنید و اجازه بدین کاملا خنک بشن و بعد فشار کوچکی به قسمت قالب وارد کنید تا شیرینی از قالب جدا بشه و بعد داخل دست برگردونید تا شیرینی بیرون بیفته
اجازه بدین شیرینی ها کاملا خنک بشن و بعد از قالب خارج کنید وگرنه احتمال شکستن یا خرد شدن یا خارج نشدن از قالب وجود داره.

برای تزئین روی شیرینی ها کمی عسل رو با مقدار خیلی کمی آب جوش ترکیب کنید تا کمی رقیق بشه و بعد با کمک قلمو روی شیرینی ها بزنید تا براق تر بشه و بعد به دلخواه روی قسمت مرکزی شیرینی پسته خرد شده بپاشین.

نکات مهم تهیه تارت گردو

  • شیرینی ها رو داخل ظرف در بسته در محیط نگه داری کنید این شیرینی ها پنج روز ماندگاری دارن.
  • درصورت دلخواه میتونید به جای گردو از پسته استفاده کنید تا تارت پسته داشته باشین.
  • میتونید به جای پودر هل از پودر دارچین هم استفاده کنید کاملا سلیقه ای هست.
  • قالب تارت خیلی گرون نیستن دونه ای دو هزار تومن بود آخرین باری که دیدم میتونید بیست تا بخرین و هزینه ش زیاد نمیشه عوضش خیلی پرکاربرد هست و میتونید خیلی جاها استفاده کنید.

طرز تهیه تارت آجیلی

یه شیرینی مجلسی که برای مهمونی و عید فوق العاده است! شیرینی ریز و عالی و خوشمزه!

مواد لازم

  • کره یا مارگارین ۲۵۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • آرد سفید ۵۰۰ گرم (حدود ۳ و ۱/۳ لیوان)
  • پودر قند ۱۵۰ گرم (حدود یک لیوان)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

مواد رویه

  • خامه ۱۰۰ گرم (یک پاکت کوچک)
  • کره ۱۰۰ گرم
  • شکر ۱۸۰ گرم (حدود ۳/۴ لیوان)
  • عسل ۱۵۰ گرم (حدود ۶ قاشق غذاخوری)
  • مغزیجات دل خواه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم

ابتدا بگم که معیار گرم معیار درستی برای پخت شیرینی پزی هست و معیار لیوان تقریبی هست، برای داشتن شیرینی با کیفیت با گرم پیش برید.

طرز تهیه

مواد به دمای محیط برسه. خمیر این شیرینی خمیر تارت نیست. کره یا مارگارین نرم رو با پودر قند الک شده اول با قاشق ترکیب کردم و بعد با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم. دورگیری کردم و زرده تخم مرغ و وانیل رو ریختم و یک دقیقه هم زدم. آرد الک شده رو کم کم ریختم. آرد زیادی نریزید که لطافتش از بین میره و ترک می خوره. خمیر رو با نوک انگشت جمع کردم، ورز ندید که به روغن نیفته. نیم تا یک ساعت در یخچال استراحت قرار دادم.

خمیر رو بین دو تا نایلون پهن کردم و بعد قالب های ریز تارت رو روش قرار دادم و خمیر رو داخلش پهن کردم. (می تونید حتی خمیر رو پهن نکنید از خمیر مقداری بردارید و داخل قالب باز کنید.)

کف خمیر رو با چنگال چند سوراخ زدم. در فر که از یک ربع قبل گرم شده (فر برقی ۱۶۰، ۱۶۵ درجه، فر گازی ۱۷۰ درجه)، طبقه وسط، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم.

در این تایم رفتم سراغ مواد داخلش. کره، شکر، خامه رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم تا یکدست بشه و بعد عسل رو ریختم، مغزیجات رو اضافه کردم (از هر نوع مغزی دل خواه می تونید استفاده کنید و یا چندین نوع مغزی)، پنج دقیقه موند و از حرارت برداشتم.

داخل تارت رو با مواد آجیلی پر کردم و در فر فقط حرارت بالا رو روشن کردم حدود ۳ تا ۵ دقیقه تا روش گریل بشه. وقتی که کمی از دما افتاد به راحتی از قالب جدا میشه.

بسته به اندازه که درست می کنید تعداد متغیره، برای من ۸۰ عدد شیرینی به ورن حدود ۱۷۰۰ گرم شد.

ترجیحا جای کره، از روغن جامد استفاده نکنید.

بدون فر، در فر دست ساز یا تابه دو طرفه روی گاز هم میشه.

ماندگاری این شیرینی در صورت استفاده از مارگارین حدود سه هفته و در صورت استفاده از کره حدود ده روز تا دو هفته محیط خنک (و یا یخچال) در ظرف درب بسته با کیفیت می مونه.