تانتونی مرغ استانبولی یه غذای ترکیه ای فوری با یه نون خونگی عالی و خوش بافته.
این مطلب دستور پخت یکی از غذاهای ترکیه ای هستش که با فلفل قرمز ترکیه ای یا پول بیبر درست میشه، این فلفل رو میتونین به راحتی تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه تانتونی مرغ استانبولی
مواد لازم نان
- ۳ قاشق غذاخوری ماست
- 1 و ⅕ لیوان آب
- ۱/۵ قاشق چای خوری خمیر مایه
- ۱ قاشق چای خوری شکر
- ۱/۵ قاشق چای خوری نمک
- ۶۲۰ گرم آرد (۴ لیوان + ۱ قاشق غذاخوری سر پر)
مواد لازم تانتونی
- یک کیلو گرم سینه مرغ
- روغن گیاهی دلخواه
- پودر فلفل قرمز ترکیه ای پول بیبر و نمک
- پیاز یک عدد بزرگ (به دلخواه)
طرز ساندویچ مرغ تانتونی استانبولی به روش اصلی مرحله به مرحله
مرحله اول، تهیه نان
۱. تمام مواد را با هم در یک ظرف ترکیب کنید.
۲. به مدت ۲ ساعت ظرف خمیر را در جای گرمی قرار دهید و روی آن را با پارچه نازکی بپوشانید.
۳. به شکلی که در فیلم آمده به نان ها فرم دهید.(با این مقدار مواد ۵ عدد نان درست کنید)
۴. روی نانهای فرم داده را با پارچه پوشانده و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید در سینی فر استراحت کنند.
۵. بعد از آن در دمای ۱۸۰ درجه در فر از قبل گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه آنها را بپزید.
طرز تهیه تانتونی
۱. مرغ را به صورت حبه حبه خرد کنید.
۲. تکه های مرغ را در یک تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید.
۳. در یک تابه دیگر مقدار بیشتری روغن ریخته و تکه های مرغ را به همراه پول بیبر و نمک در آن دوباره سرخ کنید.
۴. مقداری آب هم اضافه کرد و در تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ ها کاملا بپزند.
۵. بعد از پخت نان ها را به شکلی که در فیلم آمده برش بزنید. روی سطح آنها را با آب مواد مرطوب کنید.سپس مرغ های طعم دار را روی نان ها بریزید.
۶. با مقداری پیاز و جعفری خرد شده به اضافه ی سماق، لیموترش، خیارشور، گوجه خرد شده و ترشی فلفل می توانید این غذای ترکیه ای را سرو کنید. نوش جان
نکته: در این دستور از پیاز استفاده نشده ،میتوانید برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود ،ابتدا یک پیاز بزرگ را ریز خرد کرده و اندکی تفت دهید سپس مرغ ها را به آن اضافه و سرخ کنید.
طرز تهیه تانتونی مرغ ترکیه ای
مواد لازم تانتونی:
- 1 کیلو سینه مرغ
- کره و یا روغن مایع
- پودر فلفل قرمز
- نمک
طرز تهیه:
مرغ را ریز خرد کنید و با کمی روغن بپزید و از روی اجاق بردارید. داخل قابلمه کره یا روغن مایع بریزید و گرم کنید. مرغ، فلفل و نمک را اضافه کنید و هم بزنید. مقدار کمی آب اضافه کنید تا نان ها را داخل ماهیتابه بزنید خیس شود. پیاز را ورقه ای خرد کنید کمی سماق اضافه کنید و هم بزنید مقداری جعفری خرد شده هم اضافه کنید. داخل نان پیاز و جعفری، گوجه فرنگی و مواد تانتونی را بذارید همراه با دوغ سرو کنید.
مواد لازم برای نان:
- 3 قاشق غذاخوری ماست
- 1 و نیم لیوان آب ولرم
- 1 پاکت خمیر مایه خشک فوری (1 قاشق غذاخوری)
- 1 قاشق مرباخوری شکر
- 1 و نیم قاشق مرباخوری نمک
- 5 الی 6 لیوان آرد
طرز تهیه:
خمیر مایه و شکر را داخل آب ولرم بریزید (خمیر مایه خشک فوری نیاز به عمل آوردن ندارد و میتوانید بلافاصله بقیه مواد را اضافه کنید اما اگر خمیر مایه شما خشک معمولی است حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند.)
سپس ماست را اضافه کنید و هم بزنید. نمک و آرد را کم کم و با کنترل بریزید تا خمیر نرمی شود. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد. (اگر خیلی کم به دست بچسبد اشکال ندارد) روی خمیر را بپوشانید و 2 ساعت استراحت دهید. (بستگی به دمای محیط دارد ممکن است یک ساعت کافی باشد حجم خمیر دو برابر شد کافی است.)
سپس خمیر را کمی ورز دهید چانه هایی از خمیر جدا کنید و شکل دهید. داخل سینی فر بذارید روی خمیرها خط بندازید و آرد بپاشید. روی سینی را بپوشانید و 30 دقیقه استراحت دهید. سپس در فر 180 درجه از قبل گرم شده 25 تا 30 دقیقه بپزید.