چیزکیک نارنگی از اون خوشمزه های روزگار که حتما باید امتحانش کرد. پس بریم برای مواد لازم و روش تهیه چیز کیک نارنگی با پایه کیک اسفنجی!
مواد لازم برای تهیه چیز کیک نارنگی
مواد لازم برای کیک
- 3 عدد تخم مرغ
- 1 پیمانه شکر
- 1 پیمانه سرپر آرد قنادی
- 1/2 پیمانه روغن مایع
- 1/2 پیمانه شیر ولرم
- 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر
- نوک قاشق چای خوری وانیل
مواد لازم برای کرم پنیری
- 200 گرم پنیر خامه ای
- 400 گرم خامه قنادی
- 1/2 پیمانه پودرقند (ذائقه ای)
- 2 قاشق غذاخوری سرپر پودرژلاتین
- 1/2 پیمانه آب سرد
- 2 قاشق غذاخوری تخم خرفه (به دلخواه)
- نوک قاشق چای خوری وانیل
برای سس نارنگی
- 1 لیوان پوره نارنگی
- 2 قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
- نصف لیوان آب سرد
دستور پخت چیز کیک نارنگی با پایه کیک اسفنجی
برای شروع ابتدا سفیده تخم مرغ ها رو 2 دقیقه با دورتند همزن می زنیم. در حالیکه همزن روشنه نصف پیمانه از شکر رو بارونی و کم کم بهش اضافه کرده و حسابی هم میزنیم تا فرم بگیره و میزاریم داخل یخچال.
زرده ی تخم مرغ ها و وانیل و مابقی شکر رو با دورتند همزن حسابی زده تا حجیم و کشدار بشه.روغن و شیر رو به ترتیب بهش اضافه کرده و در مخلوط شدن هم می زنیم.
مخلوط آرد و بکینگ پودر رو 3 بار الک میکنیم. حالا سفیده ها و مخلوط آرد رو به تناوب کم کم به زرده ها اضافه کرده و با لیسک آروم و دورانی هم می زنیم (یکم از آرد رو می ریزیم و مخلوط می کنیم، یکم از سفیده رو اضافه می کنیم و مخلوط میکنیم و ادامه میدیم تا سفیده و آرد تمام بشه).
کف قالب 23 سانت رو کاغذ روغنی انداخته و خیلی کم چرب می کنیم و مایه رو داخل قالب ریخته و چند بار به سطح کار کوبیده و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت تقریبی 35 تا 40 دقیقه می پزیم.
بعد از پخت اجازه میدیم از حرارت اولیه بیوفته و سپس روی توری خنک می کنم. دور کیک یه لایه کاغذ روغنی یا طلق گرفته و چسب زده، فیکس می کنیم و سپس با رینگ دورش رو می پوشونیم.
برای تهیه کرم پنیری ابتدا ژلاتین رو با آب مخلوط کرده و بن ماری می کنیم و کنار میزاریم تا خنک بشه.
پنیر خامه ای و پودرقند رو با دورتند همزن زده تا کمی فرم بگیره.خامه قنادی رو هم جدا گونه فرم داده و سپس این دوتا رو با هم مخلوط می کنیم. ژلاتین خنک شده رو بهش اضافه کرده و هم می زنیم. وانیل و تخم خرفه رو هم بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم و روی کیک می ریزیم و 3 ساعت داخل یخچال استراحت میدیم.
برای تهیه سس نارنگی پوست دور نارنگی ها رو گرفته و با مخلوط کن پوره می کنیم.
پود رژلاتین رو هم با آب مخلوط کرده و بن ماری می کنیم.
داخل قابلمه ای پوره نارنگی، شکر و ژلاتین بن ماری شده رو مخلوط کرده و روی حرارت ملایم میزاریم تا شکرحل بشه.
نیازی به جوشیدن نیست. کنار میزاریم تا خنک بشه و بعد روی کرم پنیری میریزیم و مجدد 3 تا 4 ساعت و ترجیحا یک شب داخل یخچال استراحت میدیم.
از یخچال بیرون آورده و اول رینگ رو ازش جدا کرده و سپس کاغذ روغنی یا طلق رو به آرومی جدا میکنیم و به دلخواه تزئین می کنیم.
نوش جان