نان اسپانیایی یه نون خوشمزه و تقریبا شیرین، خوش عطر و عین شیرینی دانمارکیه. فوق العاده نرم و جذاب. دیگه نمیدونم از کمالاتش چی بگم.
امیدوارم درست کنید و ازش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه نان اسپانیایی
- آرد فانتزی ۵۰۰گرم
- شیر هم دمای محیط ۲۲۵ گرم (میتونید از ترکیب شیر و اپآب هم استفاده کنید، دستور اصلی ۱۵۰گرم شیر و ۷۵ گرم اب استفاده کرد.)
- تخم مرغ کامل ۲ عدد
- شکر ۷۵ گرم
- نمک ۵ گرم
- مخمر ۷ گرم
- کره ۵۰ گرم
برای داخل خمیر
- ۱۵۰ گرم کره نرم (من کلا ۵۰ گرم استفاده کردم اگه میزان کره را طبق دستور بزنید نان لایه ای خواهید داشت)
- کمی شکر
برای روی نان
- پودر قند یا شکر
دستور پخت نان اسپانیایی شیرین و خوشمزه با طعم متفاوت
برای شروع ابتدا آرد را الک کنید شکر و نمک را با ارد ترکیب کنید.
مخمر را اضافه کنید و خوب با ارد ترکیب کنید. بعد تخم مرغ و کمی شیر خوب خمیر را ورز دهید و مابقی شیر را کم کم اضافه کنید.
وقتی خمیر شکل گرفت و گلوله اردی باقی نموند کره را اضافه کنید و خوب خمیر را ورز دهید تا به تست پنجره ای برسه.
خمیر را چونه کنید داخل ظرفی که کمی چرب شده قرار دهید تا دوبرابر شود. (زمان ملاک نیست مهم دوبرابر شدن خمیر هست.)
پف خمیر را بگیرید و چونه کنید و به چهار قسمت مساوی تقریبا ۳۳۰گرم (به نظرم به دو قسمت تقسیم کنید.)
۱۰ دقیقه به چونه ها استراحت بدید و بعد هر چونه را باز کنید کمی روش کره بزنید و شکر بعد رول کنید و به صورت مارپیچ شکل دهید.
روش را بپوشونید و اجازه دهید تا دوبرابر شود. رومال شیر بزنید و داخل فر از قبل گرم شده (۱۸۰ درجه) به مدت تقریبی ۱۰الی ۱۵ دقیقه.
کاسه آب داخل فر فراموش نشود. بعد از سرد شدن روی نون را پودر قند الک کنید.
طرز تهیه نان روستایی دانمارکی
نان روستایی دانمارکی بسیار ساده با سه قلم مواد و کم کالری، از همه مهمتر، شب خمیر کن، صبح بپز!
مواد لازم برای تهیه نان روستایی دانمارکی (تخمیر شده در یخچال)
- آرد ۳۰۰ گرم (میتوانید ۱۰۰گرم از آرد معمولی را با آرد سبوسدار جایگزین کنید)
- پودر مخمر ۶ گرم
- آب ۲۰۰ سی سی
- ۱ قاشق چای خوری نمک
طرز تهیه:
مخمر را در آب حل کنید و آرد را اضافه کنید، خمیر را چند دقیقه ورز دهید و سپس نمک را اضافه کنید.
آن را در میکسر خمیریا با دست به مدت تقریبی ۱۰ تا ۱۵دقیقه ورز دهید تا خمیر لبه های کاسه را آزاد کند و وقتی آنرا میکشیم بدون ترکیدن کشیده شود. خمیر را در یک کاسه بگذارید و روی آن را بپوشانید و به مدت ۲۰ ساعت در یخچال بگذارید.
روز بعد خمیر را از یخچال خارج کرده و روی میز آردپاشی شده به شکل مربع باز کنید و هر لبه را به سمت وسط تا کنید.
نان را از سمت وصل شده بهم بر روی یک سینی فر پوشیده شده با کاغذ برگردانید. با استفاده از کاردک خمیر را به زیر خودش فشار دهید تا یک توپ سفت به دست آورید.
بگذارید زیر یک حوله مرطوب به مدت ۱/۵ساعت استراحت کند. فر را با دمای ۲۳۰ درجه گرم کنید. نان را به مدت تقریبی ۲۵ دقیقه بپزید.
قبل از برش بگذارید خنک شود. کالری ۵۰ گرم از این نان ۱۰۰ هست.