سو بورکی ترکیه خیلی محبوب و خاص هست و خیلی طرفدار داره، به این دلیل بهش میگن سو بورکی چون که خمیر در آب جوش پخته میشه، مراحل پخت سو بورکی دقت و ظرافت زیادی میخواد!
مواد لازم برای تهیه سو بورکی ترکیه
مواد لازم برای خمیر:
- 5 عدد تخممرغ
- 1 استکان آب (یا نصف لیوان)
- 2 قاشق مرباخوری نمک
- 5 لیوان آرد (لیوان 200 میلی یا چهار پنجم لیوان دسته دار)
برای لابلای خمیرها:
- 200 گرم کره
- نصف استکان روغنمایع
برای داخل بورک:
- 300گرم پنیر سفید (هر نوع پنیر صبحانه ای میشه، با پنیر لیقوان و تبریز خوشمزه تر میشه)
- نصف بسته جعفری (حدود 15 ساقه)
برای آبپز کردن:
- یک قابلمه بزرگ آب
- 1 و نیم قاشقمرباخوری نمک
دستور پخت سو بورکی پنیری ترکیه ای
برای شروع ابتدا کره و روغنمایع را داخل قابلمه آب کنید. پنیر و جعفری را ریز خرد کرده کنار بذارید.
تخممرغ ها آب و نمک را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید. آرد را کم کم اضافه کرده خمیر را ورز بدید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر بورک کمی به دست بچسبد و نرمی متوسط داشته باشد.
وقتی خمیر جمع شد روی میز بذارید. با فشار کف دستتان تا وقتی سفت شده و کاملا یکدست شود به ورز دادن خمیر ادامه بدید. (مهم ترین نکته خوب ورز دادن خمیر است)
روی خمیر حاضر شده را بپوشانید و 5 دقیقه استراحت بدید. سپس خمیر را به 12 چانه مساوی تقسیم کنید روی چانه ها را بپوشانید و 10دقیقه استراحت بدید. زیر و روی تمام چانه ها آرد بپاشید و با کمک وردنه نازک باز کنید به شکلی که از ابعاد سینی فر کمی بزرگتر باشد و روی سفره یا دستمال پهن کنید.
داخل قابلمه گودی آب گرم و نمک بریزید و بجوشانید.
یوفکای باز شده را داخل آب شور جوشیده بذارید و با کفگیر روی آن فشار داده 30 ثانیه بعد خمیر آبپز شده را با کفگیر بردارید و داخل ظرف پر از آب سرد بذارید.
از آب سرد خارج کرده آب اضافی آن را بگیرید، داخل سینی کاغذ روغنی بذارید و کاغذ را چرب کنید خمیری که از آب بیرون آوردید بصورت چروک داخل سینی قرار بدید.
روی خمیر را با 2 تا 3 قاشقغذاخوری مخلوط کره آب شده و روغن چرب کنید. 6 یوفکا را به این شکل آماده کنید و داخل سینی بذارید دقت کنید اگر آب سرد در اثر گرمای خمیرها گرم شد بیرون بریزید و مجدد ظرف را با آب سرد پر کنید.
روی خمیر ششم پنیر و جعفری بپاشید و روی آن کره بریزید و دوباره 6 یوفکای باقیمانده را به همان روش آماده کنید. که مابین تمام یوفکاها و روی لایه ی آخر را چرب کنید.
در فر 200 درجه از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا/پایین تا وقتی روی آن سرخ شود حدود نیم ساعت بپزید (اگر فر شما این حالت را ندارد فقط شعله پایین را روشن کنید در آخر شعله بالا را روشن کنید، زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است)
بعد از بیرون آوردن از فر روی بورک پارچه مرطوب بکشید و 10 تا 15 دقیقه بعد برش زده و سرو کنید.