آش رشته یه آش پر طرفدار و خیلی خیلی خوشمزه! این دستور خوشمزه ترین آش رشته ای هست که تا الان حالا درست کردم و خوردم.

حتما حتما از رشته مرغوب استفاده کنید، رشته با کیفیت هم به آشتون لعاب میده و هم خوشمزه ش میکنه. از هر رشته ای که دم دستتون بود استفاده نکنید که تو آش مثل رشته های ماکارونی میشن و سُر میخورن و هیچ لعابی ندارن!

کشک مرغوب و با کیفیت هم برای طعم خوب آش رشته خیلی مهمه. اگه تونستید پیشنهاد می کنم که حتما حتما برای خوشمزه تر شدن آش رشته از آب قلم یا قلم استفاده کنید. به آشتون لعاب میده و آش آبدار که آب و دونش یه طرف باشه نخواهید داشت!


مواد لازم برای تهیه آش رشته لعاب دار و درجه یک

  • قلم گاو یا گوساله 2 عدد
  • نخودنیم پز ۲۵۰ گرم
  • لوبیا چیتی ۲۵۰ گرم
  • عدس ۲۵۰ گرم
  • پباز داغ به مقدار لازم
  • نعناع خشک ۴ قاشق غذاخوری
  • سیر داغ ۲ قاشق غذاخوری
  • رشته 1 بسته 1 کیلویی
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم (به دلخواه)
  • سبزی آش یک کیلو دویست و پنجاه گرم خورد کرده
  • کشک نصف شیشه 1 کیلویی (نصف میره داخل آش نصف برای تزئین)

دستور پخت آش رشته لعاب دار و درجه یک

طرز تهیه آش رشته لعاب دار و درجه یک
برای شروع ابتدا همه حبوبات رو از شب قبل پاک کنید و بشورید و خیس بدید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه.

حتما نخود رو جدا نیم پز کنید.

قلم گاو رو بزارید داخل قابلمه و آب بریزید به اندازه و بزارید تا جوش بیاد.

حتما تو آش رشته از قلم گاوی استفاده کنید آشتون رو مغز دار و لعاب دار میکنه و همچین شل و آبکی نمیشه و خودش رو میگیره. وقتی یکی دو جوش زد کف روش رو بردارید.

نخود نیم پز شده رو بهش اضافه کنید، لوبیا چیتی خیس شده رو اضافه کنید. باز یکی دو جوش بزنه سبزی آش خورد شده رو هم بهش اضافه کنید. حرارت کمی بالا باشه دو سه تا جوش حسابی زد حرارت رو کم کنید کمی زردچوبه بزنید.

بعد یکی دو ساعت جوش خوردن سپس عدس خیس خورده رو اضافه کنید چون عدس زودتر میپزه دیرتر به آش اضافه میشه.

پیاز داغ تازه آماده کردم نصفش رو به آش اضافه میکنم و میزارم با حرارت ملایم بپزه.

تا آشمون حبوباتش بپزه و جا بیوفته میریم سراغ مایه گوشتی این آش.

ابتدا گوشت چرخ کرده داخل همون روغن پیاز داغ تفت میدیم بعد ادویه رو بهش اضافه میکنیم فلفل، زردچوبه، دارچین. حالا مابقی پیاز داغ و سیر رنده شده و نعناع خشک رو بهش اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم گوشت عطر و طعم مواد به خورد هم برن.

این مواد میره کناری.

بعد ۴ ساعت که قلم حسابی پخت از آش میکشیم بیرون مغز و عصاره شو خالی میکنیم برمیگردونیم داخل آش و قلم که دور ریخته میشه.

از پخت حبوبات که مطمئن شدیم حالا نوبت اضافه کردن رشته به آش هستش رشته ها رو خرد کنید به آش اضافه کنید و هم بزنید.

وقتی رشته ها رو اضافه کردید حرارت ملایم باشه زود به زود هم بزنید تا هم رشته ها به هم نچسبن هم ته نگیره آش. یه کوچولو بهش دارچین و فلفل بزنید.

کشک رو کمی رقیق کنید یه مقدارشو به اش اضافه کنید یه مقدارم بمونه برای تزیئن.

تو بیست دقیقه آخر نصف اون مواد گوشتی و نعناع داغمون رو میریزیم داخل آش مابقی رو برای تزئین میزاریم کناری.

نوش جونتون

5/5 - (1 امتیاز)