شیرینی نخودچی یا شیرینی نخودی خوشمزه ترین و راحت ترین شیرینیایه که تو دهن آب میشه. این شیرینی نیاز به چرخ کردن و استراحت نداره و میتونید بدون فر هم درست کنید.
این دستور خمیرش خیلی خیلی راحته و سریع خمیر جمع میشه و نیاز به استفاده از چرخ گوشت هم نداره و بافتش هم عالیه و مثل نمونه های بازاریه.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی به روش ساده
- آرد نخودچی دویست و پنجاه گرم (دو لیوان فرانسوی)
- روغن نیمه جامد یا صاف قنادی صد و بیست و پنج گرم (سه چهارم لیوان فرانسوی)
- پودر قند صد و بیست و پنج گرم (سه چهارم لیوان فرانسوی)
- پودر هل یک قاشق غذاخوری
- ٣ قاشق غذاخوری آرد گندم
برای تهیه شیرینی نخودچی با کره گیاهی به مواد زیر نیاز داریم
- آرد نخودچی 150 گرم
- کره گیاهی یا مارگرین 80 گرم
- پودر قند یا پودر شکر 70 گرم (من همیشه یه کم کمتر میگیرم چون کم شیرینی دوست دارم)
کره رو بذرید کاملا به دمای محیط برسه و نرم بشه.
سپس همه مواد رو با هم مخلوط میکنید و بعد قالب میزنید. بهتره که بعد از قالب زدن شیرینی ها رو حدود نیم ساعت بذارید تو یخچال بمونه و بعد بذارید تو فر. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تو دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گذاشتم. مدت زمان پخت بستگی به فرتون داره که قلقش رو خودتون بهتر میدونید.
بهتره که از روغن برای پخت شیرینی ها استفاده کنید چون که با استفاده از کره گیاهی شیرینی ها در زمان پخت یه کم پهن تر میشه ولی در کل مشکلی نداره.
طرز تهیه شیرینی نخودچی به روش ساده
برای شروع ابتدا پودر قند و آرد نخودچی الک کنید و 3 قاشق غذاخوری از آرد نخودچی رو بردارید و به جاش3 قاشق غذاخوری آرد گندم بریزید. آرد گندم رو برای انسجام شیرینی نخودی اضافه میکنیم.
سپس پودر هل رو هم اضافه کنید. در ادامه روغن به روش بنماری آب کنید تا کمی گرم باشه ولی داغ نباشه.
شروع کنید به مخلوط کردن و ورز بدید تا خمیر جمع بشه. این خمیر وقتی جمع میشه که اگه کمی خمیر بردارید و داخل دست فشرده کنید ترک نداشته باشه.
این خمیر نیاز به استراحت نداره ولی برای راحت قالب زدن میتونید 10 دقیقه بزارید داخل یخچال.
سپس خمیر به قطر 1 سانتیمتر باز کنید و قالب برنید.
روش پخت شیرینی نخودچی داخل تابه روی گاز
شعله پخش کن روی گاز بزارید تا کمی گرم بشه بعد شعله کم کنید و تابه روی شعله پخش کن به مدت یک ربع بزارید تا زیر شیرینی ها کمی طلایی بشه کافیه.
به هیچ عنوان تا خنک شدن شیرینی ها به اونا دست نزنید تا پودر نشه.
روش پخت شیرینی نخودچی داخل فر
فر رو با حرارت صد و پنجاه درجه سانتیگارد به مدت یک ربع گرم میکنیم. سپس شیرینی ها رو به مدت بیست دقیقه بذارین داخل فر تا آماده بشه. بعد این زمان اگر زیر شیرینی طلایی بود کافیه. سینی رو از فر خارج کنید تا خنک شدن به شیرینی ها دست نزنید.
ممنون اقا هستم و طبق دستور شما درست کردم .خیلی عالی شدن.دست مثل یک قناد خانم در اوردم.خخخخ
نوش جان آقا نیما 😉