شیرینی دادلی دوزلی یه شیرینی خیلی مناسب برای عید نوروز هست که بدون فر و خیلی سریع حاضر میشه. این شیرینی واقعا خوشمزست. حتما امتحانش کنین. خیلی هم بی درد سر و بی قلق. خمیرش نیازی به استراحت هم نداره.


مواد لازم برای تهیه شیرینی دادلی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

  • پودر قند الک شده ۵۰ گرم معادل ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته دار
  • روغن جامد ۴۰ گرم معادل ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته دار
  • کره ۵۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • وانیل نوک قاشق چای خوری
  • آرد نخود چی ۳۰ گرم معادل 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آرد سفید قنادی ۱۳۰ گرم معادل ۱ لیوان فرانسوی دسته دار سرخالی

بهتره که مواد رو با ترازو اندازه گیری کنید.

به جای لیوان فرانسوی می‌تونید از پیمانه استفاده کنید.

برای تزئین شیرینی ها به دلخواه می‌تونید از شکلات شیری و کاکائویی، ژله بریلو یا مارمالاد استفاده کنید.


دستور پخت شیرینی دادلی بدون فر با پیمانه لیوان

طرز تهیه شیرینی دادلی دوزلی خانگی بدون فر با پیمانه لیوان
برای تهیه شیرینی دادلی ابتدا کره و روغن جامد رو به همراه پودر قند الک شده رو با قاشق و بعد پنج دقیقه با دور تند همزن می‌زنیم تا کرم‌رنگ‌ و پفکی‌بشه.‌ اواسط کار دورگیری انجام‌ بشه.

در مرحله بعدی زرده تخم‌مرغ و وانیل رو اضافه کرده و سه دقیقه دیگه با دور تند همزن می‌زنیم.

بعد آرد نخود چی الک شده رو اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم سپس آرد قنادی الک شده رو اضافه میکنیم و با لیسک یا قاشق یا نو انگشتان خمیر رو جمع میکنیم. نیازی به ورز دادن خمیر نیست چون خمیر روغن پس میده.

توپک‌های ۱۲ تا ۱۵ گرمی درست کرده وسطش رو سوراخ می‌کنیم و بعد می پزیم. بعد از اینکه کاملا خنک‌شد با هر چیزی که دوست داشتین تزیین کنین.

برای وسطش از ژله بریلو یا مارمالاد می‌تونین استفاده کنین.

پخت بدون فر

کف تابه رو کاغذ روغنی پهن کنین نوار دورش رو خارج کنین، روی شعله ملایم شعله‌پخش کن قرار میدیم‌ و تابه رو روش میذاریم‌ به مدت پانزده دقیقه. اگر از تابه معمولی استفاده میکنید حتما به همراه دمکنی در تابه رو بزارید و اگه از تابه دوطرفه استفاده می‌کنید اون طناب قرمز رنگ رو ازش جدا کنید.
پس از اینکه شیرینی ها سرد شد میتونید با هر چیزی که دوست دارید تزئین کنید.

پخت در فر

کف سینی فر رو کاغذ روغنی پهن میکنیم و شیرینی‌ها رو داخلش چیده و از فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار میدیم. زیر شیرینی‌ها طلایی بشه کافیه و پخته.

مواد لازم برای تهیه ژله بریلو

  • نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
  • آب سرد ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱/۳پیمانه
  • آب ۱/۴پیمانه
  • آبلیمو ۱ قاشق مرباخوری
  • رنگ خوراکی به مقدار لازم
  • وانیل کمی

طرز تهیه ژله بریلو

ابتدا شکر رو به همراه ۱/۴ آب و آبلیمو روی حرارت قرار می‌دهیم تا شکر حل بشه و بعد نشاسته رو با آب سرد مخلوط میکنیم و به تابه روی حرارت اضافه میکنیم و تا زمانی که به غلظت مناسب نرسیده هم میزنیم و بعد حرارت رو خاموش میکنیم و سپس رنگ خوراکی و وانیل رو اضافه میکنیم.

نکات مهم و فوت فن های پخت شیرینی دادلی

  • مواد به دمای محیط برسند و بعد استفاده بشن.
  • برای شیرینی بهتره با ترازو وزن کنید تا اندازه ها دقیق باشن.
  • آرد رو در سه نوبت اضافه کنید و اصلا آرد زیادی نزنید.
  • میتونید آرد نخودچی رو حذف کنید ولی شیرینی رو خیلی خوشمزه میکنه.
  • این شیرینی نیاز به استراحت ندارد.
  • شیرینی ها رو در ظرف دربسته در مخیط خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه شیرینی دادلی شکلاتی مرحله به مرحله

طرز تهیه شیرینی دادلی شکلاتی

مواد لازم

  • کره نرم شده ۵۰ گرم
  • روغن جامد ۵۰ گرم
  • پودرقند ۶۰ گرم
  • آرد نخود چی ۳۰ گرم
  • آرد قنادی ۱۳۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چاش خوری
  • شکلات آب شده سفید و سیاه به میزان لازم
  • ترافل شکلاتی به میزان لازم

طرز تهیه

۱. تمامی مواد باید به دمای محیط رسیده باشد.

۲. کره نرم شده،روغن و پودر قند الک شده را با هم مخلوط کنید. خوب هم بزنید تا کرم رنگ و سبک شود.

۳. زرده تخم مرغ و پودر هل را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

۴. آرد نخودچی الک شده را اضافه کنید و هم بزنید.

۵. آرد سفید الک شده را کم کم اضافه کرده ،با نوک انگشتان خمیر را مخلوط کرده تا جایی که خمیر نرم ولطیفی حاصل شود. (خمیر جمع شود)

۶. از خمیر گوله کوچی قد گردو بردارید گرد کنید و روی خمیر حفره ای ایجاد کنید (با ته مهر شیرینی یا هر چیزی که ته گرد با قطر یک سانت باشد.)

۷. درون سینی بچینید و داخل فر که از قبل گرم شده بگذارید.

۸. مدت زمان پخت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و میزان حرارت فر ۱۷۵ درجه سانتیگراد می باشد.

۹. بعد از پخت و خنک شدن، روی شیرینی ها را درون شکلات آب شده سیاه و سفید بزنید و ترافل بپاشید.

نکته:

  • حتما زرده تخم مرغ و کره به دمای محیط رسیده باشد
  • حفره ای که روی شیرینی ایجاد میکنید قطری اندازه قطره لوله خودکار داشته باشد . حفره را تا وسط ضخامت خمیر ایجاد کنید (ته خمیر سوراخ نشود)
  • خمیر آماده شده را تا وقتی نرم و لطیف است،گوله کنید و سریع حفره بزنید. (چرا که خمیر اگر بماند خشک و پودر شده و دیگر امکان گوله کردن ندارد)
  • خمیر کمی داخل فر پهن و بزرگ میشود پس بهتره خمیر شیرینی ها را با فاصله داخل سینی بچینید
  • میزان آرد حدودا همین مقدار است اگر کمی چسبنده شد نگران نباشید چون به مرور کمی که بماند درست میشود
  • حواستون باشه زیاد خمیر را ورز ندهید چرا که امکان دارد خمیر به روغن بیافتد
  • با این مقدار مواد حدودا ۲۲ تا ۲۵ عدد شیرینی خواهید داشت
  • تزیین روی شیرینی ها کاملا سلیقه ای است می توانید هر طور مایلید تزیین کنید.

نوش جان

5/5 - (1 امتیاز)