شیرینی زعفرانی یه شیرینی عالی با عطر سنتی زعفران. مناسب نوروز و پذیرایی. این شیرینی هم واقعا خوشمزه و خوش عطره. حتما امتحانش کنین. خیلی هم بی درد سر و هیچ‌ قلقی نداره. خمیرش نیازی به استراحت هم نداره.


مواد لازم برای تهیه شیرینی زعفرانی با روغن جامد

  • كره يا روغن جامد 75 گرم (معادل یک سوم لیوان روغن جامد یا یک چهارم لیوان فرانسوی + یک قاشق غذاخوری کره)
  • وانیل کمی
  • پودر قند 60 گرم (یک سوم لیوان فرانسوی+ دو سوم قاشق غذاخوری)
  • زرده تخم مرغ 1 عدد (20 گرم)
  • آرد سفید 185 گرم (یک لیوان فرانسوی + سه و نیم قاشق غذاخوری)
  • شير به قدر كافی (ذره ذره با قاشق چایخوری اضافه شود)
  • زعفران غلیظ دم شده کمی

دستور پخت شیرینی زعفرانی خانگی ساده با پیمانه لیوان

طرز تهیه شیرینی زعفرانی خانگی

برای شروع ابتدا روغن جامد يا كره و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا پوک شود.

سپس زرده تخم مرغ و وانیل را اضافه كنيد و کمی بزنید.

در ادامه زعفران غلیظ رو بریزید و سپس آرد را در چند مرحله اضافه و مخلوط کنید.

در این مرحله بافت خمیر پودری است. سپس ذره ذره شیر اضافه کنید تا خمیر لطیفی بدست آید که به دست نچسبد.

سپس به ضخامت 3 تا 4 میل بین دو نایلون پهن و کاتر دلخواه بزنید. در سینی فر که فویل یا کاغذ روغنی انداخته اید (بدون چرب کردن) بچینید.

در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی‌گراد حدود 12 تا 15 دقیقه پختش طول می کشه.

بعد از 12 دقیقه با کمک پالت یه شیرینی رو درآورده نصف کنید اگر وسطش پخته بود سریع از فر خارج کنید.

من روی شیرینی زعفرانی هام قبل از پخت تخم خرفه ریختم و بعد از خنک شدن، روی شیرینی ها با برس، عسل گرم زدم.

میتونید بجای استفاده از زعفران، پودر کاکائو بریزید. در این صورت مقداری از آرد کم و به همون اندازه پودر کاکائو اضافه کنید و پودر قند رو هم کمی بیشتر بریزید.


طرز تهیه شیرینی زعفرانی با کره

مواد لازم:

  • آرد قنادی 300 تا 350 گرم
  • پودر قند 80 گرم
  • زعفران غلیظ دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • کره 200 گرم
  • گلاب 2 تا 3 قاشق غذاخوری به دلخواه

طرز تهیه:

ابتدا کره و پودر قند الک شده رو با قاشق و بعد پنج دقیقه با دور تند همزن می‌زنیم تا کرم‌ رنگ‌ و پفکی‌ بشه.‌ اواسط کار دورگیری انجام‌ بشه.

زرده‌های تخم‌مرغ، زعفران و گلاب رو اضافه کرده و دو سه دقیقه دیگه با دور تند همزن می‌زنیم. دورگیری رو فراموش نکنید.

آردها رو الک ‌کرده و اضافه می‌کنیم و با سر انگشت شروع به ورز دادن می‌کنیم‌ تا خمیر جمع بشه. اگر‌چسبنده بود دو سه ق آرد دیگه الک‌ و اضافه می‌کنیم.

ورز دادن با کف دست باعث میشه گرمای دست به خمیر منتقل بشه و خمیر روغن ‌بندازه.

خمیر رو بین دو کیسه فریزر ب قطر ۳ الی ۵ سانتی متر پهن کرده و کاتر می‌زنیم.

پخت بدون فر

کف تابه رو کاغذ روغنی پهن کنین نوار دورش رو خارج کنین، روی شعله ملایم شعله‌پخش کن قرار میدیم‌ و تابه رو روش میداریم‌ب مدت یه ربع. اگر از تابه معمولی استفاده میکنین همین‌ مراحل رو انجام‌ میدیم و فقط از دم‌کنی استفاده می‌کنیم.

پخت در فر

کف سینی فر رو کاغذ روغنی پهن میکنیم و شیرینی‌ها رو داخلش چیده و از فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار میدیم. زیر شیرینی‌ها طلایی بشه کافیه و پخته.