شیرینی نارگیلی یکی از پر طرفدار ترین شیرینی های عیده که خیلی آسون و با مواد اولیه خیلی کمی می تونید درستش کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی با پیمانه لیوان
- سفیده تخم مرغ (حدود پنج عدد)
- پودر نارگیل (یک لیوان فرانسوی دستهدار سرخالی به علاوه یک لیوان یک بند انگشت خالی)
- شکر (یک و یک سوم لیوان فرانسوی دستهدار)
- روغن مایع (حدود نصف لیوان فرانسوی دستهدار)
- وانیل یک هشتم قاشق چای خوری
- آبلیمو یک و نیم قاشق چای خوری
دستور تهبه شیرینی نارگیلی با پیمانه لیوان فرانسوی
برای شروع ابتدا پودر نارگیل و شکر رو داخل غذا ساز یا چرخ گوشت بریزید و هم بزنید تا خوب پودر بشه.
بعد نصف بیشتر سفیده تخم مرغ و نصف روغن مایع رو اضافه کنید و دوباره خوب مخلوط کنید و مواد رو روی بخار کتری قرار بدید و مدام به صورت دورانی هم بزنید تا گرم بشه و شکر خوب حل بشه. تقریبا بیست دقیقه باید روی بخار کتری مدام هم بزنید.
بعد بقیه سفیده و روغن و وانیل و آبلیمو رو اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه، بعد مقداری از مواد رو با انگشت لمس کنید که هم زبری شکر رو حس نکنید و هم داغی مواد رو خوب حس کنید. مواد نباید بجوشه فقط باید گرم بشه وگرنه شیرینی هاتون براق نمیشه.
بعد مواد رو چند ساعت با در بسته توی محیط آشپزخونه قرار بدید تا کاملا سرد بشه. (داخل یخچال اصلا قرار ندید) و بعد با ماسوره گرد به قطر یک و نیم ساعت شیرینی ها رو روی کاغذ روغنی ماسوره بزنید.
نکته: اگر موادتون شُل بود بهش کمی پودر نارگیل اضافه کنید، اگر موادتون سفت بود بهش یدونه سفیده تخم مرغ اضافه کنید.
بعد گنبدی روی شیرینی ها رو با انگشتتون که چرب کردید روشو صاف کنید. سپس روشون رو کمی پودر پسته بریزید و داخل فر از قبل گرم شده قرار بدید. هفت دقیقه اول دمای فر روی صد و هشتاد درجه سانتیگراد باشه و هفت دقیقه بعد دمای فرو کم کنید و روی صد و شصت و پنج درجه قرار بدید تا شیرینی نارگیلی ها بپزه.
برای پخت شیرینی نارگیلی پخت بدون فر ابتدا قابلمه بزرگ رو از قبل با حرارت ملایم بذارید داغ بشه و یک پایه استیل مرکز قابلمه گذاشته و ظرف شیرینی رو روی پایه قرار بدید و در قابلمه دمکنی بذارید بعد از یک ربع زیر شیرینی نارگیلی هاتون تغییر رنگ داد برگردونید و حدود ۸ دقیقه دیگه بذارید روی شیرینی ها طلایی بشه.
سپس از قابلمه خارج کنید تا خنک بشه و با یک چای خوشرنگ نوش جان کنید.
به اندازه دوتا شیرینی روی سینی پایپ کنید اگر مواد وا نرفت و حالت پفکی داشت یعنی داغ زدن کافی بوده ولی اگر وا رفت یعنی داغ زدن زیاد بوده باید به مواد پودر نارگیل آسیاب نشده اضافه کنید تا مواد منسجم بشه.
اگر مواد سفت بود بهش یه مقدار سفیده تخم مرغ اضافه کنید تا مواد شل تر بشه.
اگر بیش از حد داغ بزنید شیرینی سفت و تخت میشه.
ترک خوردن روی شیرینی به شیرین بودن شکر هم بستگی داره اگر شکرتون خیلی شیرین نیست قبل از گذاشتن تو فر روش پودر قند الک کنید.
برای سولاردوم اول با درجه 190 به مدت چند دقیقه بعد دما رو کاهش بدین به 170 به مدت مجموع 15 دقیقه.
اجازه بدین کامل خنک شه بعد از سینی جدا کنید.
طرز تهیه شیرینی نارگیلی با چرخ گوشت
شیرینی نارگیلی از اون شیرینی هایی که عطر و طعم دلنشینی داره و پرطرفداره برای عید.
شیرینی که با سفیده تخم مرغ درست میشه، از اونجایی که خیلی از شیرینی ها با زرده هستند این شیرینی گزینه عالی برای استفاده از سفیده است. برای داشتن شیرینی نارگیلی بازاری حتما باید نکاتی که گفتم رعایت کنید، این شیرینی با تکرار و تجربه نتیجه مطلوب رو بهتون میده.
مواد لازم
- سفیده تخم مرغ ۲۰۰ گرم (حدود ۶ تا ۷ عدد)
- پودر نارگیل چرب ۲۰۰ گرم (حدود دو لیوان)
- شکر ۴۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
- روغن مایع ۱۲۰ گرم ( حدود نصف لیوان)
- آب لیمو تازه ۱ قاشق غذاخوری
- آرد برنج ۲۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
طرز تهیه
در ابتدا بگم برای درست کردن شیرینی ها با گرم پیش برید، اندازه لیوان تقریبی هست .این شیرینی که حساسه اندازه گیری درست با گرم باید انجام بشه تا کیفیت مطلوب رو داشته باشید.
پودر نارگیل باید از نوع چرب باشه، موقع خرید بگید پودر نارگیل چرب.
پودر نارگیل و شکر و نیمی از سفیده ها رو یا داخل غذاساز و میکسر بریزید یا با چرخ گوشت چرخ کنید. بعد مابقی سفیده و روغن مایع رو اضافه کردم.
روی حرارت کم روی بخار آب قرار دادم .مدام هم زدم تا ذرات شکر آب بشه، طوری که شکر حل بشه اما سفیده نپزه به این مرحله میگن داغ زدن .زیاد هم نمونه که اون وقت شیرینی ها بعد پخت بد شکل میشن. (حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه برای من زمان برد)
از حرارت برداشتم و آب لیمو و آرد برنج رو ریختم. توی محیط ۶ الی ۷ ساعت بمونه تا خنک بشه و استراحت داشته باشه.
توی قیف بدون ماسوره ریختم و داخل سینی کاغذ نسوز (یا روغنی) انداختم. مواد رو داخل سینی با فاصله پایپ کردم نوک قله ای شیرینی رو با انگشتم که کمی چرب کردم گرفتم. روش کمی پودر پسته ریختم.
فر با دمای (فر برقی ۱۹۰درجه، گازی ۲۰۰ درجه) از یک ربع قبل گرم بشه. بعد که سینی رو در طبقه وسط قرار دادم دما رو (فر برقی ۱۷۰ درجه “المنت بالا و پایین روشن” ، فر گازی ۱۸۰ درجه) کردم به مدت ۲۰ دقیقه.
قبلش یک دونه بزارید بپزه تایم بگیرید و دما رو چک کنید، اگر اوکی بود پیش برید. بعد که از دما افتاد از سینی جدا کردم.
برای من در سایز متوسط ۵۳ عدد و به وزن حدود ۷۰۰ گرم شد.
زیاد در فر بمونه و اگر بعد از خنک شدن خوب پوشونده نشه، خشک میشه.
در ظرف درب بسته که هوا نره حدود دو تا سه هفته محیط خنک با کیفیت می مونه، با توجه به نوع نگهداری این متغیره.