یکی از شیرینی های عید که فوق العاده خمیر لطیفی داره و ماندگاریش بالاست شیرینی چرخی هست. شیرینی چرخی از چرخ گوشت رد میشه اما من ترجیح دادم قالبش بزنیم.
مواد لازم برای تهیه تهیه شیرینی چرخی بدون چرخ
- اردشیرینی ۲۵۰ گرم
- ارد برنج ۲۵۰ گرم
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن صاف یا جامد ۱۹۰ گرم
- پودر قند ۱۷۵ گرم
- ماست ۷۵ گرم
- بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- پودر هل یا وانیل ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت شیرینی چرخی بدون چرخ
برای شروع بکینگ پودرو بظرف ماست اضافه میکنیم و کنار گذاشته تا عمل بیاد حالا در کاسه بزرگی روغن و پودرقندو باهم حدود ۱۰دقیقه میزنیم تا کاملا حجیم و پفکی بشه بعد تخم مرغ هارو اضافه و بهم زدن مواد ادامه میدیم.
سپس نوبت به گلاب و هل یا وانیلمون میشه مواد رو کمی هم زده سپس ماست عمل اومده و زعفرون رو اضافه و در حد یکدست شدن فقط مواد رو هم میزنیم.
در اخر دوتا اردارو باهم قاطی و سه بار الک کرده و بمواد اضافه و فقط با نوک انگشت مواد روبهم میزنیم. مواد رو چنگ نزنین که خمیرتون خراب میشه.
وقتی خمیر جمع شد و یه خمیر نرم و لطیف داشتین بعلت داشتن ارد برنج تو این شیرینی باید خمیرو حدود ۶تا ۷ ساعت در دمای محیط استراحت بدین.
حالا درون چرخ گوشت دستی سری مخصوص نون چرخی رو قرارمیدیم خمیر رو خیلی کم ورز میدیم و درون چرخ خوشت ریخته و با چاقو باندازه دلخواه برش داده و داخل سینی کاغذ روغنی با فاصله گذاشته و روشو پودر پسته میریزیم.
اما من خمیر رو بعد از کمی ورز دادن روی سطح ارد پاشی شده بقطر نیم سانت پهنش کردم و مهر دلخواه زدم و با قالب دلخواه برشش دادم شما میتونین به هر شکل و باهر قالبی حتی با قالبای نون پنجره ایی این شیرنی رو مهرو قالب بزنین و بافاصله تو سینی چرب شده بچینین.
مراقب باشین خمیر زیاد ورز بخوره به روغن میفته بعداز زمان استراحتم از ورز دادن زیادش خودداری کنین.
سینی فرو داخل طبقه وسط فر (از قبل گرم شده) با دمای ۱۷۰ درجه میذاریم حدود ده تا یک ربع بپزن و زیرشون طلایی و روی شیرینی ها سفت بشه.
برای تزیین میتونین روش کمی شربت بمالین و با پودر پسته تزیین کنین یا مثل من شکلات کاریش کنین بعد با قیفی ک نوکشو برش دادین با شکلات نوارای خطی ایجاد کنین.
این شیرینی فوق العاده خوشمزست پیشنهاد میکنم برای عید حتما درسش کنین مطمئنا خوشتون میاد.
- در صورتی که خواستید خمیر را دو رنگ کنید، خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم و به یک قسمت از خمیر ۱/۲ قاشق چایخوری زعفران غلیظ اضافه کنید.
- زعفران رو بیشتر نریزید باعث خشک شدن خمیر میشود.
- اگر خواستید رنگ خمیر زعفرانی خوشرنگ تر شود میتوانید به دلخواه کمی رنگ ژله ای زرد خوراکی به خمیر اضافه و مخلوط کنید.
- در هیچ یک از مراحل تهیه خمیر از دست استفاده نکنید، حرارت دست باعث روغن انداختن خمیر و افت کیفیت نهایی شیرینی میشود.
- حتما خمیر را برای ۸ تا ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دهید.
- در طی مرحله استراحت خمیر منسجم تر شده و راحت تر فرم گرفته و کاتر میخورد و چسبندگی زیاد آن برطرف میشود.
- بعد از استراحت هر بار فقط یک تکه کوچک از خمیر را از یخچال خارج کنید بین دو نایلون به ضخامت ۳ تا ۵ میلی خمیر را باز و کاتر بزنید.
- باقی خمیر در بین مراحل کار حتما داخل یخچال باشد چون اگر خمیر گرم شود ، شل شده و به سختی کاتر میخورد.
- سینی فر نیاز به چرب شدن یا کاغذ روغنی ندارد.
- شیرینی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید.
- فر برقی یا توستر دما ۲۰ درجه کمتر از دستور.
- برای تست پخت نوک کارد را زیر شیرینی بزنید اگر شیرینی در سینی تکان خورد و جابجا شد یعنی پخته.
- شیرینی چرخی بافت نرم و تردی دارد و تا ۳ ماه در ظرف دربسته در دمای محیط قابل نگهداری ست.