شیرینی بادامی ، یه شیرینی خوشمزه با طعم و عطر عالیه که خیلی هم شیک و مجلسیه و برای عید یه گزینه خیلی مناسبه.
کواد لازم برای تهیه شیرینی بادامی با پیمانه لیوان بدون فر
- روغن جامد ۲۰۰ گرم (سه چهارم لیوان)
- پودر قند ۱۵۰ گرم (نزدیک یک لیوان)
- آرد سفید حدودا ۳۰۰ گرم (حدودا دو لیوان)
- پودر بادام ۱۲۰ گرم (یک لیوان)
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
پیمانه استفاده شده لیوان فرانسوی دسته دار هست.
دستور پخت شیرینی بادامی با پیمانه لیوان بدون فر
در این شیرینی می تونید هم از روغن صاف قنادی، هم روغن نیمه جامد، هم روغن حیوانی یا ترکیبی از این سه روغن استفاده کنید.
برای شروع روغن جامد رو با پودر قند الک شده اول با قاشق ترکیب کردم که با همزن می زنم نپاشه و بعد با همزن ۳ ، ۴ دقیقه زدم. پودر هل رو ریختم و ترکیب کردم . پودر بادام رو هم اضافه کردم. جای پودر بادام از هر نوع مغزی میشه استفاده کرد.
آرد سفید الک شده رو کم کم و با احتیاط ریختم. خمیر ورز دادن زیاد نداره و الا به روغن میفته. با نوک انگشت جمع کردم. آرد هم ممکنه کمتر و یا بیشتر به کار بره .میشه کمی بیکینگ پودر داخلش ریخت.
خمیر لطیفی به دست میاد. حدود یک تا دو ساعت محیط نسبتا خنک استراحت قرار دادم.
بعد خمیر رو بین دو تا نایلون به قطر حدود ۵ میلی باز کردم و با کاتر دلخواه قالب زدم. برای بهتر قالب زدن میشه کاتر روکمی به آرد زد و بعد قالب زد. داخل سینی چیدم، چون این شیرینی به قدر کافی روغن داره.
سینی هم نیازی به چرب کردن نیست و داخل حفره ها بادام قرار دادم و روی بادام کمی عسل که با آب رقیق کردم، برس زدم.
سینی رو در فر که از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰درجه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم. شیرینی رو بزارید کاملا خنک بشه و بعد از سینی جدا کنید.
برای پخت شیرینی بادامی بدون فر میتونید داخل تابه کاغذ روغنی بزارید و روی اجاق گاز با شعله پخش کن و دمکنی بپزید. حدود 10 تا 15 دقيقه با حرارت ملايم بپزید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرینی بادامی
- با مقدار مواد بالا حدودا ۸۵ عدد شیرینی ، به وزن حدود ۷۵۰ گرم میشه.
- بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز می تونید درست کنید.
- ماندگاری توی ظرف درب بسته و در محیط خنک تا یکی دو ماه با کیفیت می مونه.
- روغن جامد که هم می تونید روغن صاف قنادی استفاده کنید و یا روغن نیمه جامد، روغن نیمه جامد (همون حلبی ها) رو صاف کنید و در شیرینی استفاده کنید با این شکل که روغن رو روی حرارت ترجیحا غیر مستقیم آب کنید و بزارید کنار کمی از دما افتاد بزارید یخچال تا بسته بشه و بعد از قسمت سفت آن بردارید و داخل شیرینی ها استفاده کنید.
- کره رو جایگزین روغن نکنید مگر مجبور باشید و در این صورت دوغ کره گرفته بشه کیفیت با روغن جامد بهتره.