شیرینی عسلی زعفرانی یه شیرینی فوق العاده خوشمزه و سالم و خوشمزه و شیک و مجلسیه که اگه به دنبال یه شیرینی متفاوت هستید پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید. امیدوارم که بپزید و از عطر و طعم بی نظیرش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی عسلی زعفرانی
- پودرقند 150 گرم
- روغن قنادی 250 گرم
- وانیل 1/4 قاشق چای خوری
- هل 1/4 قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ کوچک 2 عدد
- آرد 380 تا 400 گرم
- نشاسته ذرت 50 گرم
- نمک 1 پنس
برای تزئین
- عسل
- زعفران
- اسپرینکل، پودر پسته، شکلات و …
دستور پخت شیرینی عسلی زعفرانی
برای شروع ابتدا آرد، نمک و نشاسته ذرت را سه بار الک کنید.
سپس روغن و پودرقند را 5 دقیقه بزنید تا روشن و پوک شود، سپس وانیل، هل و زرده تخم مرغ را اضافه کنید و 2 دقیقه بزنید. میتوانید کمی زعفران دم کرده غلیظ نیز اضافه کنید.
مواد خشک الک شده را اضافه کنید و با همزن بزنید تا خمیر نرم و لطیفی شکل بگیرد.
خمیر در ابتدا مانند شن میشود و سپس گلوله گلوله میشود، در این مرحله میتوانید آنرا با دست جمع کنید و در یک نایلون قرار دهید تا خشک نشود.
میتوانید خمیر را یک ساعت در یخچال استراحت دهید سپس کاتر بزنید یا بلافاصله این کار را انجام دهید.
خمیر را بین دو کاغذ روغنی به ضخامت حدود 1 سانت باز کنید و با کاتر دلخواه برش بزنید.
شیرینی ها را با کمی فاصله در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید بچینید.
سینی را برای حدود 20 دقیقه در فر یک ربع گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزند. زمان پخت با توجه به سایز شیرینی متفاوت خواهد بود، در نهایت شیرینی نباید تغییر رنگ محسوسی داشته باشد.
بعد از پخت، حداقل 1 ساعت در محیط قرار دهید تا کاملا خنک شوند.
برای تزئین، عسل را در ظرفی ریخته و چند دقیقه روی بخار قرار دهید تا کمی روان و شل شود، زعفران دم کرده غلیظ را به عسل اضافه و مخلوط کنید.
اگر زعفران دم کرده، داغ باشد نیازی به بن ماری کردن عسل نیست و عسل با گرمای زعفران روان می شود.
با یک برس از این ترکیب روی شیرینی ها بمالید یا شیرینی را در این ترکیب بزنید که سطح آن با عسل و زعفران پوشیده شود، سپس با اسپرینکل، پودر پسته، شکلات یا … تزئین کنید.
با این میزان مواد حدود 600 گرم شیرینی خواهید داشت که ماندگاری آن بین 2 تا 5 هفته در ظرف سلفون کشیده و جای خشک و خنک است.
میتوانید شیرینی ها را در تابه ای که کاغذ روغنی انداخته اید روی گاز بپزید یا آنها را داخل فر دست ساز آماده کنید.
میتوانید شیرینی را با بریلو یا شکلات دیزاین کنید و مابین هر دو شیرینی مربا یا مارمالاد قرار دهید تا شیرینی مربایی داشته باشید.