شیله یک غذای سنتی آذری هست. طرز تهیه شیله رشته تبریزی با لپه این غذای سنتی و لذیذ رو براتون آماده کردم. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. من که حس خیلی خوب و نوستالژی به این غذا دارم.


مواد لازم برای تهیه شیله رشته تبریزی با لپه

  • برنج پخته یا خیس خورده شده
  • سبزی شامل تره و جعفری و گشنیز و شوید و مرزه
  • رشته پلویی سنتی
  • آب مرغ یا عصاره مرغ
  • کره پاستوریزه یا روغن حیوانی یا روغن مایع
  • نمک و فلفل

دستور پخت شیله رشته تبریزی با لپه به روش سنتی و اصیل

طرز تهیه شیله رشته تبریزی

برای این غذا نمیشه میزان مواد رو خیلی دقیق گفت چون چشمی هست و مثل سوپ و آش خودتون میتونید کم و زیادش کنید. اگه خیلی فلفلی دوست دارید میتونید این غذارو خیلی فلفلی و تند کنید که به دلخواهه ولی خوشمزه میشه.

برای شروع ابتدا مقداری آب رو میزاریم بجوش بیاد و اگه برنجتون خام هست، بریزید داخل آب تا کمی بپزه و سپس سبزیهاتونو اضافه کنید.

اگر برنج پخته و یا کته از شب قبل دارید، میتونید ابتدا سبزیها را داخل آب جوش بریزید و کمی که پختند، کته یا برنجتونو اضافه کنید تا برنجتون نرمتر بشه.

یکم که باهم جوشیدند، مقداری کره رو به قابلمه اضافه کنید. این مدت اگه آبش کم بود مقداری آب جوش یا آب مرغ بهش اضافه کنید.

حواستون باشه که از اولِ پخت، آب زیاد یکجا نریزید چون غذا خیلی شل و شفته میشه. کم کم در صورت نیاز اضافه کنید. اگه آب مرغ ندارید میتونید عصاره مرغ رو داخل آب کم حل کنید و هم این موقع اضافه کنید. نمک و فلفل هم فراموش نشه.

باید کمی آبکی باشه که برای پخت رشته هامون، آب نیازه.

وقتی تقریبا سبزیها پختن و تغییر رنگ دادند، رشته های پلویی رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت بشه و در قابلمه رو بزارید تا بپزن و نرم بشن و آبِ اضافیِ غذا کشیده بشه. دم کنی بزارید تا دم بکشه.

دستور پخت شیله رشته تبریزی با لپه

مواظب باشید ته نگیره.

بعد از پخت کامل غذا که شبیهه کته ی نرم هست میتونید با تزیین لپه و همراه نانِ دلخواهتون و ماست چکیده و یا ماست موسیر و سبزی خوردن میل کنید.

نوش جونتون

برای روی شیله مقداری لپه آبپز رو همراه زرچوبه و کره و آب جوش و نمک یه ذره بجوشه و هنگام سرو، روی شیله رو باهاش تزیین کنید و میل کنید.