تو فصل گرم سال یه شربت خنک خیلی میچسبه، اونم یه شربت با طعم جدید که احتمالا زیاد درست نکردید. ولی پیشنهاد میکنم شربت چای ترش رو حتما درست کنید. چون هم خیلی خوش طعمه و هم خیلی مفید.
شربت چای ترش برای فشار خون هم خیلی عالیه. در ادامه با روش تهیه شربت چای ترش خانگی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شربت چای قرمز
- چای ترش 200 گرم
- شکر 1 کیلو
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری (برای شکرک نزدن شربت)
- گلاب 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت چای قرمز مرحیه به مرحله
مرحله اول، خیس کردن چای ترش
برای شروع ابتدا چای ترش رو بشویید. سپس چای رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید و به مقدار کافی آب جوش جوش روی چای ترش بریزید.
به طوری که آب سطح چای رو کامل بگیره. در ادامه در ظرف رو ببندید و به مدت 24 (یک شبانه روز) ساعت زمان بدید تا چای ترش رنگ و طعم خودش رو به آب پس بده.
مرحله دوم، صاف کردن چای
بعد از 24 ساعت، آب به دست اومده از چای ترش رو از صافی رد کنید. سپس چای قرمز رو با دست خوب فشار بدید تا باقیمانده آب و رنگ چای ازش خارج بشه.
مرحله سوم، پخت شربت
در این مرحله آب و شکر رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید و اجازه بدید تا به جوش بیاد و بجوشه.
زمانی که مخلوط آب و شکر نزدیک به قوام اومدن رسید، آب چای ترش رو به شربت اضافه کنید و زمان بدید تا بجوشه.
نکته مهم: در زمان جوشیدن شربت، کف روی شربت رو بگیرید و دور بریزید تا شربت چای ترش شفاف و خوش رنگ بشه.
در 10 دقیقه آخر پخت آبلیمو رو به شربت اضافه کنید و وقتی که شربت به قوام مورد نظر رسید، حرارت رو خاموش کنید، چون جوشیدن بیش از حد شربت باعت میشه شربت خوشرنگ نشه.
نکته مهم: سعی کنید عصاره چای ترش رو در اواخر به قوام امدن شربت اضافه کنید تا در آخر شزیت خوشرنگی داشته باشید.
وقتی که شربت به قوام مناسب رسید از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا کامل خنک بشه. سپس شربت رو داخل بطریهای شیشهای خشک و تمیز بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید. بهترین زمان مصرف شربت چای ترش تا 3 ماه بعد از پخت هست.