شامی کینوا یه غذای سبک و خوشمزه و راحته که برای گیاهخوارها هم غذای مناسبیه. کینوا مقدار مناسبی پروتئین و مواد مغذی دیگه داره. در ادامه با دستور پخت شامی کینوا با سیب زمینی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شامی کینوا
- سیب زمینی دو عدد بزرگ
- پیاز یک عدد متوسط
- کینوا یک چهارم لیوان
- تخم مرغ 2 عدد
- پودر سوخاری دو قاشق غذاخوری
- فلفل یک قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- کاری نصف قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
این مقدار مواد اولیه برای تهیه شامی کینوا برای 2 تا 3 نفر کافیه.
طرز تهیه شامی کینوا با سیب زمینی مرحله به مرحله
مرحله اول، خیساندن کینوا
برای شروع ابتدا کینوا رو از نیم ساعت قلب خیس کنید. سپس آبکش کنید و آبش رو دور بریزید.
کینوا رو مثل برنج کته بپزید. برای پخت، کینوا رو داخل قابلمه بریزید و روش آب بریزید به طوری که یک بند انگشت آب روش باشه. قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و زمان بدید تا کینوا خوب پخته بشه و آبش کشیده بشه.
سپس درب قابلمه دمکنی بپیچید و به مدت حدود 10 تا 15 دقیقه بذارید مو ببره.
مرحله دوم، آماده کردن مایه شامی
در این مرحله سیبزمینیها و پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید. سپس آب سیبزمینی و پیاز رو بگیرید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. کینوای پخته شده رو هم داخل کاسه بریزید. نمک، فلفل، زردچوبه و کاری رو اضافه کنید و مواد رو با هم مخلوط کنید.
تخممرغها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک بشکونید و وقتی که از سالم بودنش مطمئن شدید، به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
در آخر پودر سوخاری رو به مواد اضافه کنید تا به انسجام کافی برسه. اگه به پودر سوخاری بیشتری نیاز بود، یک تا دو قاشق دیگه اضافه کنید.
برای چسبندگی بیشتر میتونید کمی پودر تخم کتان به مایه شامی اضافه کنید. البته مایه شامی کینوا به دلیل وجود کینوا چسبندگی مناسبی داره.
مرحله سوم، سرخ کردن شامی کینوا
داخل یک تابه مقداری روغن بریزید. کف دستتون رو کمی چرب کنید و به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید. مایه شامی رو کف دستتون گرد کنید و وسطش رو یه سوراخ کوچیک ایجاد کنید تا شامی مغزپخت و ترد بشه.
وقتی که روغن داغ شد، دو طرف شامی رو سرخ کنید. نوش جان.