تو این آموزش یه کیک خیلی خاص و خوشمزه داریم، ساچر کیک اتریشی یکی از معروفترین کیکهای شکلاتی دنیا! کیک شکلاتی با لایه های زردآلو یعنی هر چقدر از طعم و مزه فوق العادش بگم کم گفتم در یک کلام محشرهه، پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساچر شکلاتی اتریشی
- کره نرم هم دمای محیط ۹۵گرم
- پودر قند ۲۵ گرم
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکلات تخته ای ۸۷ گرم
- شکر ۴۵ گرم
- آرد سفید قنادی ۸۳ گرم
- نشاسته ذرت ۱۰ گرم
- مارمالاد زردآلو به میزان لازم
- مواد روکش کیک
- شکلات تخته ای۱۸۰ گرم
- خامه صبحانه ۹۰ گرم
- پودر ژلاتین ۱ قاشق مرباخوری
- آب سرد ۲ قاشق غذاخوری
سایز قالب ۱۸ سانت
دستور پخت ساچر کیک شکلاتی اتریشی با سس مخصوص
برای شروع ابتدا کره نرم روباهمزن بزنیدتا یکدست شود. پودر قند الک شده را افزوده وخوب مخلوط کنید، زرده تخم مرغها رو دونه دونه اضافه کنید وهربار خوب بزنید وانیل رو هم اضافه کنید.
شکلات تخته ای رو به روش بن ماری ذوب کرده وبه مایه اضافه و مخلوط کنید.
داخل کاسه دیگری سفیده ها رو بزنید تا حجیم شودوشکر دانه ریز را طی ۳ الی ۴ مرحله بتدریج اضافه کرده وهربار خوب بزنید تا فرم بگیره.
سفیده رو در دو مرحله به مایه شکلاتی اضافه واز یک جهت با لیسک یا همزن دستی مخلوط کنید دقت کنید از یک جهت و به آرومی و با حوصله فولد کنید چون این کیک بیکینگ پودر نداره وپف کیک بستگی به همزدن موادتون داره.
آرد ونشاسته ذرت را الک وبه یکباره اضافه کنید آروم از یک جهت آرد رو به خورد مواد دهید. کف قالب ۱۸سانت رو چرب و کاغذ روغنی بزارید(دیواره قالب به اندازه یک سانت چرب شده)
مایه را بریزید داخل قالب و با یک سیخ چوبی از مرکز بصورت دورانی بکشید تا برسید به دیواره قالب اینکار باعث میشه اگه حباب اضافه داخل مواد هست رفع بشه و کیک یکدست بالا بیاد.
بزارید داخل فر ازقبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه س بمدت۵۰ دقیقه (بسته به دمای فرتون) بپزه.
با سیخ چوبی تست کنید اگر مواد نچسبید آماده ست، از فرخارج کرده اجازه دهید خنک شود سپس ازقالب خارج کنید.
سطح کیک را به اندازه پنج میل برش داده وبزارید کنار وکیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید برای فیلینگ از مارمالاد زردآلو استفاده کنید وکیک را با مارمالاد خوب پوشش داده بمدت یک ساعت بزارید داخل یخچال.
برای روکش
شکلات تخته ای را بن ماری کنید.خامه صبحانه رابزنید یکدست شود، پودرژلاتین رابا آب سرد مخلوط و روی بخار کتری بزارید تا شفاف شود وقتی از داغی افتاد به خامه اضافه ومخلوط کنید و به شکلات اضافه کنید ویکدست کنید و روی کیک بریزید زیر کیک یک پایه بزارید تا شکلات اضافه بریزه پایین.
کیک رو بزارید بخچال تا شکلات خودشو بگیره بعد به کمک دو چاقوی دسته بلند کیک رو بلندکرده و بزارید رو صفحه اصلی و طبق سلیقه تون تزیین کنید. من برای تزیین از کمپوت زردآلو استفاده کردم.
نوش جان
طرز تهیه ساچر کیک کافی شاپی با فیلینگ میوه ای
ساچر کیک با فیلینگ زردآلو (از میوه های مشابه هم میشه استفاده کرد.)
مواد لازم:
- ۱۹۰ گرم تخم مرغ (بدون پوست)
- شکر ۹۵ گرم
- عسل ۶۰ گرم
- پودر بادام ۶۰ گرم
- عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
- آرد ۸۸ گرم
- پودر کاکائو ۲۴ گرم
- بکینگ پودر ۶ گرم
- ۳۵ گرم شکلات تلخ
- ۷۰ گرم کره
- ۹۵ گرم خامه صبحانه
طرز تهیه:
میتونید از دو قالب بیست سانتی یا فقط یک قالب بیست استفاده کنید. و بعد پخت و خنک شدن کیک رو از وسط برش بدین.
ابتدا شکر و تخم مرغ ها و عسل و پودر بادام رو با همزن دستی مخلوط کنید بعد عصاره وانیل اضافه شود. حالا آرد و بکینگ پودر الک شده و هم بزنید. شکلات رو با کره و خامه به روش بن ماری آب کنید از حرارت که افتاد به مواد اضافه کنید و بعد یک دست شدن داخل قالب که کاغذ روغنی انداخته اید بریزید.
داخل فر ۱۸۰ درجه بپزید. اگه از دو قالب استفاده میکنید مدت پخت حدود ۱۲ دقیقه هست و اگر تک قالب مدت پخت بیشتر میشود هر وقت خلال دندان تمیز از کیک بیرون آمد آماده هست بیرون آورده و بذارید خنک شود.
من از یک قالب استفاده کردم بعد خنک شدن کیک رو برش دادم و کنار گذاشتم.
مواد فیلینگ:
۶۰ گرم آب رو با ۱۰۰ گرم شکر مخلوط کنید. اجازه دهید این مواد تا دمای ۱۲۰ درجه بجوشد.
بعد ۲۰۰ گرم زردآلو بدون هسته که خرد کرده اید را اضافه کنید. (میشه از زردآلو خشک هم استفاده کرد که قبلش حتما با آب خیس کنید تا تازه شوند.)
وقتی زردآلو خوب نرم شد یک دوم قاشق چایخوری عصاره وانیل بزنید، حالا یک گرم پکتین رو با ۲۰ گرم شکر دانه ریز مخلوط کنید و بهش اضافه کنید. (من پکتین نداشتم و نزدم.)
اجازه بدین تا دما ۱۰۵ درجه به پخت ادامه دهد و غلیظ شود بعد از رو حرارت بردارید و یک قاشق چایخوری آبلیمو بهش اضافه کنید.
خنک که شد برای فیلینگ بین دو لایه استفاده کنید. فیلینگ رو که بین دو لایه کیک گذاشتید آروم با دست کمی فشار دهید بعد دور کیک نایلون کشیده حداقل یک ساعت تو یخچال بگذارید.
برای گاناش ۲۳۰ گرم شکلات تلخ یا شیرین رو با ۲۳۰ گرم خامه صبحانه گرم کنید تا دما ۸۰ درجه بعد که یکدست شد ۴۵ گرم کره نرم شده بهش اضافه کنید مخلوط را از یک صافی عبور دهید و بعد روی کیک بریزید.
حالا کیک را نیم ساعت تو یخچال قرار دهید دوباره گاناش را کمی گرم کنید و بقیه گاناش را روی کیک بریزید.
بعد نیم ساعت که خودشو گرفت میتونید با چاقو روی سطح کیک خط برش ایجاد کنید. این کیک فوق العاده خوشمزه ست.