شیرینی سابله بادام با (سَبله بادام) یه شیرینی مدرنِ فرانسوی هست هم خیلی خوشمزهست و هم خوشگله و برای عید گزینهی خوبیه! به عنوان یه دوست بهتون پیشنهاد میدم که این خوشمزه رو از دست ندید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی سابله بادام
- آرد قنادی ۲۲۰ گرم
- پودر قند ۱۰۰ گرم
- پودر بادام ۵۵ گرم
- تخم مرغ (زرده) ۲ عدد
- کره ۱۳۵ گرم
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- بریلو یا مارمالاد به مقدار نیاز
دستور پخت شیرینی سابله بادام فرانسوی
برای شروع ابتدا بادام هارا با پوست چند ساعت در فریزر بگذارید تا کاملا سرد شود و بعد با دستگاه پودر کنید. (نکته: بادام که کاملا سرد باشه موقع پودر شدن به روغن نمیافته.)
سپس کره و پودر قند رو ۵ دقیقه با دور تند بزنید تا رنگش روشن بشه و یکدست بشن.️ در حین کار حتما چندین بار دورگیری انجام بدین تا شیرینی بعد از پخت بوی کره ندهد.
️بعد زرده تخم مرغ و پودر هل را اضافه کنید و مجدد یک دقیقه با دور تند بزنید.
حالا بادام پودر شده و نصف مقدار آرد را اضافه کنید و مخلوط کنید و مابقی آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر چسبنده نباشد و جمع شود امکان دارد از مقدار آرد دستور کمی اضافه بیاید و یا کم بیاید و مجبور شید کمی آرد بیشتر مصرف کنید چون آرد ها باهم متفادت هستند.
(نکته: اگر مجبور شدین آرد بیشتر از دستور استفاده کنید کم کم اضافه کنید که خمیر سفت نشه آرد زیادی باعث خشک و بیسکوییتی شدن شیرینی میشود.)
خمیر که جمع شد تو یه نایلون بریزید و پهن کنید و یک ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
بعد از استراحت خمیر را بین دو تا نایلون با وردنه باز کنید و کاتر بزنید از کاتر های فشاری میتونید استفاده کنید تا از کاتر گرد ساده، خمیر های کاتر خورده را با کمی فاصله در سینی فر بچینید و مجدد به مدت ۲۰ الی ۴۰ دقیقه در یخچال استراحت بدین و بعد سینی را در فر از قبل گرم شده بذارید.
دما برای فر گازی ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه
دما برای فر برقی ۱۶۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه
نکات مهم پخت شیرینی سابله بادام
- پودر قند و آرد حتما الک شوند.
- ️ابتدا در حد دو یا سه عدد از شیرینی را پخت کنید تا قلق دما و زمان شیرینی دستتون بیاد و بعد مابقی شیرینی ها را پخت کنید.
- ️جای بادام از گردو و فندق میتونید استفاده کنید.
- ️استراحت دوم باعث میشود شیرینی در فر تغییر شکل ندهد.
- ️اگر از کاتر گرد استفاده میکنید مثل شیرینی مربایی بین دوتا شیرینی مارمالاد بذارید.
- ️سینی فر نیاز به کاغذ روغنی و یا چرب شدن ندارد.
- ️این شیرینی به مدت یک هفته در یخچال و یک ماه در فریزر قابل نگهداری هست و بدون مارمالاد سه ماه در فریزر قابل نگهداریه.
- ️زمان پخت به سایز شیرینی هاتون بستگی داره ولی بعد از ۱۲ دقیقه با یک چاقو چک کنید اگر سینی به راحتی از سینی جدا شد یعنی شیرینی پخت.
- ️شیرینی را با دست ورز ندید چون باعث روغن انداختن خمیر و در نهایت خشک شدن روغن میشود.
- ️برای من با این قالب ۱۲ دقیقه پخت شیرینی طول کشید با دمای ۱۶۰ درجه و ۵۲ عدد شیرینی شد.