آرد برنج یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه پخت شیرینی‌هایی چون برنجی و چرخی و غذاهایی مثل فرنی و … است. در ادامه با طرز تهیه آرد برنج خانگی مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه آرد برنج در خانه

  • برنج ایرانی نیم دانه نیم تا یک کیلوگرم

طرز تهیه آرد برنج خانگی با کیفیت و درجه یک

چگونه در خانه آرد برنج درست کنیم؟

مرحله اول، شستن برنج

برای شروع برنج رو خوب بشویید و چند بار آبکشی کنید.


مرحله دوم، خیساندن برنج

برنج رو به مدت 3 تا 5 ساعت در آب سرد خیس کنید. (اگه عجله ندارید بهتره که برنج رو با آب گرم ۲۴ ساعت بگذارید خوب خیس بخورد تا آرسینک آن خارج شود.)


مرحله سوم، آبکشی کردن برنج

زمانی که برنج خیس خورد، برنج رو از آب خارج کرده و از ابکش رد کنید و به مدت 10 تا 12 ساعت روی یک پارچه تمیز برنج را پهن کنید تا خوب خشک شود.

خیلی کم نم داشته باشد بهتر است برای این که بهتر آسیاب شود. زمانی ک برنج رطوبتش رفت میتوانید با آسیاب برنج را پودر کنید و چند بار الک کنید تا یکدست شود.


مرحله چهارم، آسیاب کردن برنج

با استفاده از مخلوط کن یا آسیاب برنج رو آسیاب کنید. هر بار یک پیمانه برنج را داخل دستگاه بریزید و دستگاه را روشن کنید تا برنج‌ها آسیاب بشن. همچنین می‌تونید برنج رو ببرید بیرون و با دستگاه صنعتی آسیاب کنید.


مرحله پنجم، الک کردن آرد برنج

آرد برنج رو با الک حریر، الک کنید.


مرحله پنجم، پهن کردن آرد روی پارچه

بلافاصله پس از آسیاب آرد برنج رو در مکانی مسقف بر روی پارچه نخی به صورت کاملا نازک پهن کنید.


مرحله ششم، زیر و رو کردن آرد برنج

پس از حدود 5 تا 7 ساعت پارچه رو جمع کنید و دوباره کاملا پهن کنید. با این کار آرد برنج خونگی به خوبی زیر و رو میشه. بعد از گذشت حدود 8 تا 10 دوباره این کار را تکرار کنید.


مرحله هفتم، الک کردن مجدد آرد برنج

در این زمان مشاهده می‌کنید که آرد برنج کمی خشک شده و به صورت گلوله در اومده. این بار آرد را که از روی پارچه جمع کردید قبل از پهن کردن از الک حریر رد کنید و دوباره نازک پهن کنید.


مرحله هشتم، خشک کردن آرد برنج

به مدت 12 روز، حداقل روزی 1 مرتبه آرد برنج رو جمع کنید و دوباره پهن کنید.


مرحله نهم، نگهداری از آرد برنج خانگی

آرد برنج رو در کیسه‌ای مثل کیسه آرد و یا کیسه نخی به مدت 3 ماه استراحت بدید و سپس مصرف کنید.


نکات مهم و فوت و فن های درست کردن آرد برنج خانگی

  • بهتره که برنج رو با آسیاب صنعتی آسیاب کنید و از وسایل خونگی استفاده نکنید.
  • اگه ما در زمان‌هایی که گفته شده آرد برنج رو جمع و پهن نکنید، آرد برنجتون زرد میشه و بوی ترشی می‌گیره و خراب میشه.
  • اگه حس کردید که در روز هفتم آرد برنج کاملا خشک شده نباید آرد برنج رو جمع کنید و باید حداقل 10 تا 12 روز پهن باشه.
  • چرا باید آرد برنج رو استراحت بدیم؟ کیفیت آرد برنج تازه و کهنه مثل کیفیت برنج تازه و کهنه می‌مونه.
  • نیازه که آرد برنج رو توسط حرارت یا باد پنکه خشک کنیم؟ خیر، آرد برنج توسط هوای محیط خشک میشه و نیازی به وسیله‌ای نیست.
  • برنجی که استفاده میکنید سعی کنید ایرانی باشه. برنج نیم دانه بهترین گزینه برای درست کردن آرد برنج است.
  • بعد از باز کردن کیسه، آرد برنج را در ظرفی تمیز در یخچال نگهداری کنید.
  • بهتر است آرد برنج را به مقدار کم درست تا همیشه تازه استفاده کنید.
  • از ارد برنج میتوانید در فرنی، حریره، شیرینی برنجی و … استفاده کنید.