پودر سوخاری پوششی است که روی مرغ، ماهی، میگو، قارچ، کوردون بلو، فلافل، کتلت، کروکت، ناگت و … میدهند و سپس سرخ میکنند تا تردتر و خوشمزه تر شود.

اما تفاوت پودر سوخاری و آرد سوخاری چیست؟ پودر سوخاری از آرد سوخاری درشت تر است و همچنین تفاوت پودر سوخاری و پرک سوخاری  این است که پودر سوخاری از پرک سوخاری ریزتر است.


مواد لازم برای تهیه پودر سوخاری خانگی با نان باگت (حدود دو پیمانه):

  • نان باگت یا نان همبرگر: دو عدد
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز یک قاشق چای خوری
  • پودر پاپریکا یک قاشق چای خوری
  • پودر آویشن یک قاشق چای خوری
  • پودر خردل یک قاشق چای خوری
  • پودر پیاز یک قاشق چای خوری
  • پودر سیر یک قاشق چای خوری
  • پفک یا چیپس کچاپ ده عدد (به دلخواه)

طرز تهیه پودر سوخاری خانگی با نان باگت مرحله به مرحله

طرز تهیه پودر سوخاری با نان باگت
۱. دو عدد نان باگت یا نان همبرگر را حدود دو سه روزی بیرون میگذاریم تا خشک شوند. برای اینکه سریعتر خشک شوند آن را برش میدهیم. اگر عجله دارید میتوانید آنها را روی شعله کم مدام تفت دهید تا خشک شود یا به مدت بیست دقیقه در طبقه وسط فر با دمای صد و هشتاد بگذارید تا خشک شود. در اینصورت قطعه ها را یک اندازه برش بدهید و چک کنید تا تغییر رنگ ندهد و نسوزد، همینکه کاملا خشک شود کافیست. اگر میخواهید یکدست و یکرنگ باشد میتوانید قسمت تیره نان را جدا کنید. میتوان از نان تست هم استفاده کرد.

۲. حالا نان خشک شده را با خردکن، چرخ گوشت، غذاساز، رنده، هاونگ، گوشت کوب یا هر وسیله ای بکوبید و خرد کنید تا حدی که اندازه شکر شود. خیلی خرد نکنید که مثل آرد شود و کمی پولکی باشد.

۳. الک کنید.

۴. بصورت اختیاری ده تا پانزده دقیقه با شعله کوچک و حرارت کم تفت دهید تا کمی طلایی شود و از حالت سفید سفید در بیایند.

۵. بصورت اختیاری میتوانید یک قاشق چایخوری نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا، پودر آویشن، پودر خردل، پودر پیاز، پودر سیر و.. اضافه کنید. یک دقیقه هم بزنید و شعله را خاموش کنید. البته برای ماندگاری بیشتر، بهتر است ادویه ها را هنگام مصرف اضافه کنید و پودر سوخاری را بدون ادویه نگهداری کنید.

۶. بصورت اختیاری برای رنگی کردن آن میتوانید حدود ده عدد پفک یا چیپس کچاپ خرد کرده و به آن اضافه کنید و یا از رنگ خوراکی قرمز، نارنجی یا زرد استفاده کنید.

۷. الک کنید و پس از خنک شدن آن را در ظرف دربسته و در یخچال به مدت یک ماه نگهداری کنید.