اینم از دستور پخت پیراشکی گوشت و قارچ و پنیر پیتزا در فر و بدون روغن خوشمزه با خمیر خونگی. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.


مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت و قارچ در فر

مواد لازم برای خمیر پیراشکی

  • شیر ولرم دوسوم پیمانه
  • خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق چای‌خوری
  • روغن یک چهارم پیمانه
  • آرد تقریبا سه تا سه و نیم لیوان
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای مایه میانی

  • گوشت چرخ کرده سیصد گرم
  • پیازنگینی شده یک عدد متوسط
  • قارچ اسلایس شده سیصد گرم
  • سیر خوردشده دوحبه
  • نمک و فلفل و روغن به میزان لازم پنیر پیتزا به میزان لازم (قابل حذف بوده و میتوانید بدون پنیر هم پیراشکی درست کنید)

دستور پخت پیراشکی گوشت و قارچ و پنیر پیتزا

طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ در فر مرحله به مرحله
۱. برای شروع ابتدا شیرولرم، خمیر مایه و شکر را در ظرفی مخلوط کرده درب ظرف را بگذارید، ده دقیقه استراحت داده تا خمیر مایه به عمل بیاید.

۲. خمیرمایه به عمل امده را همراه روغن نمک در ظرف گود مناسبی ریخته هم بزنید.

۳. آرد الک شده را مرحله به مرحله اضافه و حسابی مخلوط کنید تا جایی آرد بریزید که چسبندگی خمیر کم بوده ازطرفی خمیر حجیم نشود.

۴. خمیر را حسابی ورز دهید (حدودا ده دقیقه). ورزدادن باعث ایجاد بافت نرم و لطیف خمیر شده و خمیر خیلی خوب به عمل میاید.

۵. خمیر را در ظرفی تمیز که چرب شده قراردهید و روی آن را پوشانده و در جای گرمی حدودا یک تا یک ساعت و نیم استراحت دهید تا حجم خمیر دو تا سه برابر شود.

۶. در این فاصله مایه میانی خمیر را همانند مایه ماکارانی درست کرده و کنار گذاشته تا از دما افتاده و کمی خنک شود.

۷. خمیر به عمل آمده را حسابی مجدد ورز داده و بارها به تخته کار بکوبید تا هوای داخل خمیر گرفته شود (اینکار باعث بافت عالی پیراشکی بعد از پخت میشود.)

۸. خمیر را به چانه های ۶۰ گرمی تقسیم کنید. (این مقدار مواد هشت عدد چانه به این وزن شد)

۹. چانه هارا مطابق فیلم باز کرده و حسابی با وردنه نازک کنید. (ضخامت حدودا دوتا سه میل)

۱۰. از طرف بالایی، خمیر پهن شده را برش زده درست روبروی قست برش خورده، مایه گوشتی و پنیر پیتزا بریزید و به سمت قسمت برش خورده رول کنید. خمیر پیراشکی رول شده را به حالت نعل اسب در بیاورید.

۱۱. ته سینی فر را چرب کرده کاغذ روغنی بیاندازید. فر را از قبل با دمای ۱۷۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.

۱۲. روی خمیر ها را با مخلوط کره و شیر و زعفران رومال کرده کنجد بپاشید و داخل فر قرار دهید.

۱۳. حدودا بیست دقیقه زمان برای پخت پیراشکی ها کفایت میکند. در انتها شعله بالای فر را رو روشن تا رویی یراشکی ها هم گریل شود.