پیده بافرا یه غذای ترکیه ای خوشمزه ست و اگه دوست دارید غذاهای بینالمللی رو امتحان کنید یه گزینه عالیه. در ادامه طرز تهیه پیده بافرا به روش اصلی رو براتون آماده کردم. پیده بافرا یه پیده متعلق به شهر بافرای ترکیه است که جزو غذاهای معروف ترکیه محسوب میشه. این پیده عموما در تنور پخته میشه، برای اینکه خمیر مثل تنور طلایی بشه باید از یک ربع قبل، فر رو با بالاترین درجه گرم کنید و برای اینکه کف پیدهها نسوزه، پخت رو در بالاترین طبقه فر انجام بدین. این مواد برای حدود بیست عدد پیده است. میتونین نصف این مواد رو استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه پیده بافرا ترکیه
مواد لازم برای خمیر
- آرد نان فانتزی ۸ لیوان
- شکر یک قاشق چایخوری
- آب ولرم ۳ لیوان
- مایه خمیر ۱۰ گرم (یک قاشق سوپ خوری)
- نمک ۱ قاشق چای خوری
مواد میانی
- گوشت چرخ کرده ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم
- پیاز نگینی خرد شده ۴ تا ۵ عدد متوسط
- فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- کره یک قاشق سوپخوری
- روغن مایع به مقدار لازم
- کره مقداری برای رومال
طرز تهیه پیده بافرا ترکیه ای
برای شروع ابتدا آب ولرم دستور و مایه خمیر و شکر را در کاسهای با هم مخلوط کنید و روی ظرف را بپوشانید تا مخمر حدود ده دقیقه فعال شود و روی مایع کف ایجاد شود.
آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر لطیفی که کمی چسبندگی دارد تهیه شود خمیر را ۵ تا ده دقیقه ورز دهید تا صاف و کشدار شود.
سپس روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک الی دو ساعت در جای گرمتر آشپزخانه استراحت دهید تا حجم خمیر دو تا سه برابر شود.
خمیر را مجددا ورز دهید و به بیست قسمت مساوی تقسیم و چانهگیری کنید و روی خمیرها را بپوشانید.
در این مدت مواد میانی را آماده کنید. گوشت را با مخلوط کمی روغن و کره تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. پیاز و ادویهجات را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم شود.
هر تکه از خمیر را روی سطح آردپاشی شده به صورت نواری پهن و بلند باز کنید و روی آن مواد قیمه گوشت بریزید و دو طرف خمیر را به هم بچسبانید تا کاملا روی مواد بسته شود. لبهها را خوب به هم فشار دهید تا حین پخت باز نشود.
پیده آماده را در سینی فر بچینید؛ طوریکه قسمت درز خمیر به سمت کف سینی قرار بگیرد.
روی خمیرها را با قلممو کره بمالید و در فر داغ شده با بالاترین حرارت فر و در طبقه بالای فر بپزید تا خمیر طلایی شود. بعد از پخت و مادامی که پیده داغ است مجددا روی پیدهها را کره بمالید و برش بزنید.
این غذا هم به صورت گرم و هم به صورت همدما با محیط قابل سرو است.