کیک اپرای کلاسیک فرانسوی یا دسر فرانسوی اپرا یکی از کیک های معروف و کلاسیکه اروپاست که زادگاهش کشور فرانسه است. این کیک در عین حالی که بسیار خوشمزه و مجلسیه ولی جزو کیک های سخت و پیچیده اس که درست کردنش، کمی بیشتر از کیک های دیگه زحمت داره. ولی مطمئن باشید که ارزشش رو داره.
پس بریم ببینیم، چطوری تهیه میشه.
مواد لازم برای تهیه کیک اپرا کلاسیک فرانسوی
مواد لازم برای کیک
- آرد بادام : 3 پیمانه یا 315 گرم
- آرد کیک پزی : ⅔ پیمانه یا 85 گرم
- پودر شکر : 2.5 پیمانه یا 300 گرم
- تخم مرغ : 8 عدد
- گلوکز : 2 قاشق غذاخوری
- کره ذوب شده : ¼ پیمانه یا 60 گرم
- سفیده تخم مرغ : 8 عدد
- شکر : نصف پیمانه یا 100 گرم
مواد لازم برای گاناش
- شکلات تیره : 2.5 پیمانه یا 375 گرم
- خامه : یک پیمانه یا 240 میلی لیتر
- کره نرم شده : نصف پیمانه یا 120 گرم
مواد لازم برای خامه قهوه
- خامه قنادی : دو پیمانه یا 480 گرم
- پودر قهوه فوری: 3 قاشق غذاخوری
- آب جوش : یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای شربت قهوه
- شکر : نصف پیمانه یا 100 گرم
- آب : ¾ پیمانه یا 180 میلی لیتر
- پودر قهوه فوری : یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای گلیز (لعاب) شکلات
- شکلات تیره : یک پیمانه یا 150 گرم
- شکلات شیری : ⅓ پیمانه یا 50 گرم
- روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری
قالب 30×40 مستطیل
طرز پخت کیک اپرا کلاسیک فرانسوی خوشمزه و مجلسی (دسر فرانسوی اپرا)
1- آرد بادام و پودر شکر و آرد کیک رو داخل ظرفی الک می کنیم، گلوکز و سه تا تخم مرغ رو اضافه و با دور متوسط هم میزنیم بعد 5 تخم مرغ و کره رو اضافه و با دور بالا 5 دقیقه هم می زنیم تا مواد حجیم و سفید رنگ بشن.
2- سفیده ها و شکر رو با هم می زنیم، خوب که کف کرد و قوام پیدا کرد با بقیه مواد کم کم مخلوط کرده و فولد می کنیم.
3- توی قالب کاغذ روغنی گذاشته (کم هم چرب می کنیم) و نصف خمیر رو ریخته و در فر با دمای 220 درجه به مدت 5 تا 7 دقیقه قرار میدیم.
4- مواد گاناش رو توی ظرف فلزی ریخته و به صورت بن ماری، حرارت میدیم تا شکلات آب بشه و بعد کره و خامه رو اضافه و مخلوط می کنیم. بعد کناری میزاریم تا خنک بشه.
5- برای خامه قهوه، پودر قهوه و آب جوش رو قاطی کرده و با خامه قنادی خوب می زنیم تا قوام پیدا کنه.
6- شکر و آب رو می جوشانیم و پودر قهوه رو اضافه کرده و بعد از آماده شدن، کناری میزاریم تا خنک بشه.
7- لایه ها رو به ترتیب از پایین به بالا، قرار می دهیم : کیک، خامه ، کیک، گاناش، کیک، خامه، کیک، خامه
8- برای گِلیز (لعاب)، شکلات ها رو داخل میاکروویو یا بن ماری آب کرده و با روغن مایع مخلوط کرده و بعد به آرامی روی کیک میریزیم.
9- کیک رو به مدت یکی دو ساعت داخل یخچال می گذاریم.
10- بعد کیک رو به سلیقه خودمون با خامه و گاناش، تزیین می کنیم و دوباره داخل یخچال می گذاریم.