نان کوهی مازندران یه نون محلی دیگه. نون کوهی آمل یه نون مغزدار و خوشمزه و خوش عطر و مقوی مازندرانی هست که برای وعده صبحانه یا میانوعده و یا برای افطار مصرف میشه!

مواد لازم برای تهیه نان کوهی مازندرانی

  • آب ولرم نصف لیوان
  • خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری
  • شکر ۱ قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • ماست نصف لیوان دمای محیط
  • روغن مایع یا کره ذوب شده کمتر از نصف لیوان
  • آرد دو و نیم تا سه لیوان (که من آرد بربری استفاده میکنم)
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری

مواد میانی:

  • گردو نصف لیوان
  • کنجد ۲ قاشق سوپ خوری
  • هل یک دوم قاشق چای خوری
  • رازیانه یک دوم قاشق چای خوری
  • شکر یک چهارم لیوان

رومال:

  • زرده تخم مرغ
  • شیر ۱ قاشق غذاخوری
  • کنجد

دستور پخت نان کوهی مازندرانی

طرز تهیه نان کوهی مازندرانی
برای شروع ابتدا آرد و نمک رو مخلوط کنید خمیر مایه، شکر، آب، ماست و روغن رو اضافه کرده مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه بعد ورز بدین تا کاملا یکدست بشه و به دست نچسبه.

خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.

آماده کردن مواد میانی:

همه مواد رو داخل خرد کن بریزید و چند دور بزنید تا مواد کمی خرد و مخلوط بشن. خمیر رو به چونه های ۳۰ گرمی تقسیم کنید ۱۰ دقیقه استراحت بدین.

چونه ها رو کمی با دست باز کنید از مواد میانی یه قاشق مربا خوری وسطش بذارید و خمیر رو جمع کنید و کاملا ببندید و داخل سینی بذارید.

روی خمیرها رو با دستمال بپوشونید و ۳۰ دقیقه استراحت بدین. رومال بزنید و کنجد بپاشید.

در فر گرم ۱۸۰ درجه بذارید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تا طلایی بشن.

بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید.

نوش جان


روش دوم

طرز تهیه نان کوهی مازندرانی شیره انگور سفید و عسل

مواد لازم

  • 800 گرم آرد نان
  • 200گرم ارد گندم کامل (میتونید فقط ارد فانتزی استفاده کنید)
  • یک و نیم ق غ مخمر (ده گرم)
  • 1/4 پیمانه روغن زیتون
  • 1/4 پیمانه روغن کنجد یا مایع
  • 500-550 گرم آب سرد (اگر آرد سفید استفاده کردید 500 گرم کافی است)
  • یک قاشق غذاخوری نمک(ده گرم)
  • 3 ق غ شیره انگور سفید و دو ق غ عسل (یا 150گرم شکر)

مواد میانی

  • 15 عدد گردو کامل
  • 3 ق غ کنجد
  • ۱ ق چ هل
  • 3 ق غ شکر قهوه ای
  • نصف ق چ پودر زنجیل
  • رازیانه در صورت تمایل

دستور پخت

گردو کنجد هل و زنجبیل به جز شکررا داخل دستگاه اسیاب ریخته چند پالس بزنید رازیانه را اضافه کرده یک پالس بزنید. رازیانه نباید زیاد خرد شود وگرنه نان تلخ میشود (من نریختم)داخل کاسه ریخته شکر اضافه کنید.

رومال
زرده تخم مرغ ، یک قاشق غذاخوری آب ، یک قاشق چایخوری عسل

طرز تهیه
در کاسه آب ،شیره و عسل را بریزید و مخلوط کنید.

آرد و مخمر و نمک و روغن ها را اضافه کرده و کمی ورز دهید ده دقیقه استراحت دهید (مقداری از اب را نگه دارید در صورت نیاز کم کم اضافه کنید)

بعد استراحت خمیر را حدودا یک ربع ورز دهید..مجددا پنج دقیقه استراحت دهید.تست پنجره بگیرید اگر اوکی بود، خمیر را چانه کنید و به کاسه چرب شده منتقل کنید. خمیر را چرب کنید.روی ان پلاستیک بکشید خمیر را به مدت یک ساعت و نیم یا تا حجم دو برابر شود استراحت دهید.

پف خمیر را گرفته کمی ورز دهید و ان را روی سطح کار قرار دهید. یک تکه 165 گرمی وزن کنید، در یک پلاستیک بپیچید و در یخچال قرار دهید.

بقیه خمیر به تکه های تقریبا با وزن 83 تا 85 گرم تقسیم کنید. (18 تا)

هر تکه را چانه کنید و مجدد با کف دست فشار دهید و به اندازه کف دست باز کنید و ازمواد میانی یک ق غ روی ان قرار دهید و خمیر را ببندید و چانه کنید.

چانه ها را روی سینی چیده حدود 25 دقیقه استراحت دهید.بیشتر استراحت ندید.

انتهای استراحت اخر از خمیر باقیمانده در یخچال به تعداد خمیرها گلوله های کوچک تقریبا ۹ گرمی درست کنید.

آنها را با تخم مرغ رومال کنید و هر گلوله را روی نان بچسبانید. روی توپک ها رومال کنید و با استفاده از قیچی، هر توپ کوچک را کمی برش دهید. کمی سیاهدانه بپاشید.

در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 به مدت 15 دقیقه بپزید و در پایان گریل کنید.