نان کوهی مازندران یه نون محلی دیگه. نون کوهی آمل یه نون مغزدار و خوشمزه و خوش عطر و مقوی مازندرانی هست که برای وعده صبحانه یا میانوعده و یا برای افطار مصرف میشه!

مواد لازم برای تهیه نان کوهی مازندرانی

  • آب ولرم نصف لیوان
  • خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری
  • شکر ۱ قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • ماست نصف لیوان دمای محیط
  • روغن مایع یا کره ذوب شده کمتر از نصف لیوان
  • آرد دو و نیم تا سه لیوان (که من آرد بربری استفاده میکنم)
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری

مواد میانی:

  • گردو نصف لیوان
  • کنجد ۲ قاشق سوپ خوری
  • هل یک دوم قاشق چای خوری
  • رازیانه یک دوم قاشق چای خوری
  • شکر یک چهارم لیوان

رومال:

  • زرده تخم مرغ
  • شیر ۱ قاشق غذاخوری
  • کنجد

دستور پخت نان کوهی مازندرانی

طرز تهیه نان کوهی مازندرانی
برای شروع ابتدا آرد و نمک رو مخلوط کنید خمیر مایه، شکر، آب، ماست و روغن رو اضافه کرده مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه بعد ورز بدین تا کاملا یکدست بشه و به دست نچسبه.

خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.

آماده کردن مواد میانی:

همه مواد رو داخل خرد کن بریزید و چند دور بزنید تا مواد کمی خرد و مخلوط بشن. خمیر رو به چونه های ۳۰ گرمی تقسیم کنید ۱۰ دقیقه استراحت بدین.

چونه ها رو کمی با دست باز کنید از مواد میانی یه قاشق مربا خوری وسطش بذارید و خمیر رو جمع کنید و کاملا ببندید و داخل سینی بذارید.

روی خمیرها رو با دستمال بپوشونید و ۳۰ دقیقه استراحت بدین. رومال بزنید و کنجد بپاشید.

در فر گرم ۱۸۰ درجه بذارید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تا طلایی بشن.

بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید.

نوش جان

5/5 - (1 امتیاز)