ولیباح یا نان سیب زمینی ترکیه ای نظیر نداره، فقط همین!
مواد لازم برای تهیه نان سیب زمینی تابه ای ترکیه ای
- 200 میلی آب ولرم (1 لیوان)
- 200 میلی شیر ولرم (1 لیوان)
- 2 قاشقغذاخوری روغنمایع
- 1 پاکت خمیرمایه خشک (7 گرم یا 1 قاشق غذاخوری سرصاف)
- 520 تا 550 گرم آرد (4 و نیم لیوان)
- 1 و نیم قاشقمرباخوری شکر
- 1 قاشقمرباخوری نمک
مواد داخل آن:
- 3 قاشقغذاخوری روغنزیتون
- 5 تا 6 عدد سیبزمینی
- 1 عدد پیاز
- 1 قاشقمرباخوری رب گوجهفرنگی
- 1 قاشقمرباخوری سرصاف نمک
- نصف قاشقمرباخوری فلفل قرمز، فلفل قرمز پرک شده، زیره
- کمی فلفل سیاه
- لیوان استفاده شده 200 میلی معتدل چهار پنجم لیوان دسته دار
دستو پخت نان سیب زمینی تابه ای ترکیه ای
برای خمیر خمیر مایه و شکر را داخل آب ولرم بریزید و حدود ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس شیر و روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید. نمک و آرد را کم کم بریزید و ورز دهید. آرد را با کنترل به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود. روی خمیر را بپوشانید و 45 دقیقه استراحت دهید.
سیبزمینیها را آبپز کنید، پوست سیب زمینی را بکنید و له کنید. پیاز خرد شده را داخل روغن مایع تفت دهید. ادویه و رب را اضافه کنید و تفت دهید.
سیبزمینی له شده را اضافه کرده مخلوط کنید. به دلخواه جعفری ریز خرد شده اضافه کنید. بعد از اینکه خنک شد تکههایی به تعداد چانهها جدا کنید و گرد کنید.
خمیر را به 8 تا 10 چانه تقسیم کنید. چانهها را کمی پهن کرده توپکهای سیبزمینی را وسط خمیر گذاشته و خمیر را ببندید. خمیر اضافی را از قسمتی که بستید جدا کنید. با وردنه خمیر را کمی فشار داده با دقت مثل فیلم ابتدا به شکل ضربه ای روی خمیر بزنید بزرگ شود هرچقدر نازکتر باشد بهتر است.
ماهیتابه نچسب را داغ کنید. (حداکثر حرارت 7 و نیم از 9 ، اجاق گازهای معمولی حرارت متوسط) با هرازگاهی پشت و رو کنید و تا وقتی سرخ شود بپزید.
از ماهیتابه بردارید بلافاصله روی آن کره بمالید سرو کنید. نوش جان
عالی و جذاب و اشتها آور
نوش جان عزیزم