نان رول گردویی یه میان وعده خوشمزه و مقوی! این نون خوشمزه که چه برای صبحانه و عصرانه و چه برای میان وعده عاالیه! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه نان رول گردویی
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۵۰ گرم
- شکر ۵۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
- پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- نمک کمی
- شیر ولرم ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- آرد حدود ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
مواد میانی
- پودر گردو ۳۰ گرم (۴ تا ۵ قاشق غذاخوری)
- کره آب شده ۵۰ گرم
- شکر قهوه ای یا شکر سفید ۵۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
- پودر دارچین ۱/۲ قاشق مرباخوری
دستور پخت نان رول گردویی
داخل شیر ولرم ۱ قاشق مرباخوری شکر ریختم و ترکیب کردم. پودر خمیر مایه رو اضافه کردم. در ظرف رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.
در ظرف دیگه، تخم مرغ و مابقی شکر و کره نرم و کمی نمک رو با هم مخلوط کردم. خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم.
آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم، میزان آرد تقریبی هست، با احتیاط بریزید، آرد زیادی لطافت نون شما رو می گیره. خمیر رو یا ده دقیقه با دست ورز بدید یا از دستگاه خمیرزن کمک بگیرید.
بعد از این که خمیر ورز داده شد، در ظرفی که کمی چرب شده خمیر رو قرار دادم و روش رو پوشوندم. یک الی یک و نیم ساعت استراحت داشته باشه.
بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم. خمیر رو روی سطح کار باز کردم، قطر خمیر نه نازک و نه کلفت باشه. به شکل مستطیل در آوردم.
مواد میانی رو با هم ترکیب کردم.
روی خمیر یکدست مواد میانی رو پخش کردم و خمیر رو رول کردم و برش دادم.
در سینی چیدم و برای رومال از زرده تخم مرغ، زعفران و نصف قاشق مرباخوری شیر استفاده کردم و رومال زدم. در فر از پیش گرم شده دمای ۱۹۰ درجه، حدود ۲۰ دقیقه قرار دادم.
ظرف حاوی آب داخل فر بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نان قرار دادم.
تعداد بستگی به شکل و اندازه برش ها داره، برای من حدود ۲۰ عدد شد. نوش جان