نان پنبه ای شیرین یک نون ساده و سالم برای صبحانه. امیدوارم که درست کنید و نوش جان کنید از عطر و طعم این نون پنبه ای لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه نان پنبه ای شیرین

  • شیر گرم ۱و ۱/۴ ام پیمانه
  • روغن یا کره آب شده ۱/۲ ام پیمانه
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
  • نمک ۱/۴ام قاشق چای خوری
  • شکر ۱/۲ ام پیمانه
  • آرد حدودا ۳/۵ پیمانه
  • زرده تخم مرغ برای رومال ۱ عدد
  • زعفرون دم کرده غلیظ برای رومال و کنجد و سیاه دانه برای تزئین روی خمیر به میزان لازم

دستور پخت نان پنبه ای شیرین با بافت نرم مناسب صبحانه

طرز تهیه نان پنبه ای شیرین با بافت نرم مناسب صبحانه
۱. خمیر مایه را به همراه یک قاشق چای خوری شکر در ۱/۴ ام از شیر ولرم حل کرده، درب ظرف را گذاشته، ۱۰ دقیقه ای کنار بگذارید تا خمیر مایه به عمل بیاید.

۲. خمیر مایه به عمل آمده را به همراه مابقی شیر، کره یا روغن وانیل، شکر و نمک در ظرف گودی حسابی مخلوط کنید.

۳. آرد را۳ بار الک کنید، کم کم به مایه داخل ظرف ریخته و حسابی هم بزنید. تا جایی آرد بریزید و ورز دهید که خمیر یک دست و نرم و لطیفی حاصل شود.

۴. حسابی خمیر را ورز داده (حدودا ۵ تا ۷ دقیقه)، سپس خمیر بدست آمده را گرد کنید.

۵. در ظرف تمیزی بگذارید، سلفون بکشید لای پترچه ای بپیچید و بگذارید خمیر ۱/۵تا ۲ ساعت استراحت کند.

۶. بعد از استراحت حجم خمیر ۲ تا ۳ برابر میشود.

۷. مجدد خمیر را ورز داده و تا می توانید به تخته کار بکوبید (این کار باعث تخلیه هوای داخل خمیر شده و همچنین بافت نان را بهتر میکند.)

۸. خمیر را به تکه های ۵۰ گرمی تقسیم کنید خمیر هارا گرد کنید و به سلیقه خودتان در سینی مخصوص فر بچینید. (فقط یادتان باشد هر چانه را به فاصله ۲ سانت از چانه کناری قرار دهید.)

۹. روی چانه های خمیر که داخل سینی چیده شد، پارچه تمیز بگذارید تا خمیر مجدد استراحت کرده و حجیم شود.

۱۰. فر را روشن کرده روی درجه حرارت ۱۷۰ تا ۱۷۵ درجه قراردهید.

۱۱. روی چانه های خمیر را با مخلوط زعفران و زرده تخم مرغ رومال کرده، کنجد و سیاه دانه بپاشید و سپس سینی را داخل فر، طبقه وسط قرار دهید.

۱۲. اجازه دهید نان ها پخته شود، حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان برای پخت نان کفایت میکند.

۱۳. در انتهای شعله بالای فر را روشن کرده اجازه دهید تا سطح رویی نان هم طلایی شود.

نوش جان


روش دوم طرز تهیه نان صبحانه پنبه ای بینظیر

مواد لازم
  • آرد ۲۸۵ گرم
  • خمیر مایه ۵ گرم
  • شکر ۳۰ گرم
  • بهبود دهنده ۲ گرم
  • شیر خشک ۲۰ گرم
  • کره ۴۰ گرم
  • یا روغن مایع
  • نمک ۲ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱۰۰ تا ۱۱۰ گرم
طرز تهیه

همه مواد و خشک و باهم مخلوط کنید بعد تخم مرغ و اضافه کنید و مخلوط کنید بعد شیر ولرم رو کم کم بهش اضافه کنید تا خمیر خودشو جمع کنه بعد کره رو بهش اضافه کنید تا یه خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد.

بعد خمیر رو بزارید نیم ساعت استراحت کنه بعد از نیم ساعت خمیر رو به چونه های ۵۰ گرمی بگیرید (استراحت دوم: ۱۵ دقیقه) بعد از ۱۵ دقیقه بهش شکل بدید بعد بزارید داخل کپسول که داخل قالب پای سیب هست، یا میتونید داخل سینی فر همین جوری بزارید. هر مدلی که دوست داشتید میتونید به خمیرتون شکل بدید.

این بار به مدت ۴۵ دقیقه بزارید استراحت آخر انجام بشه. برای رومال نون من فقط آب اسپری کردم و کمی شکر روش پاشیدم. بزارید داخل فر ۱۸۰ به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت.

نکته: شیر خشک و بزنید چون رنگ نونتون و خیلی خوشرنگ میکنه.