نان صبحانه ازبکستانی یک نوع فوق العاده خوشمزه نرم و لطیف دلچسبه که برای صبحانه با شکلات صبحانه، کره، مربا و … عالیه.
مواد لازم برای تهیه نان صبحانه ازبکستانی
- آرد سفید قنادی ۲/۵ لیوان (میزان آرد کاملا تقربی هست)
- شیر یک لیوان
- کره ۵۰ گرم
- شکر ۵ قاشق غذاخوری
- پودر خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
- آب ولرم ۱/۴ لیوان
دستور پخت نان صبحانه ازبکستانی خوشمزه با پیمانه لیوان
برای شروع ابتدا شیر، شکر، کره رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید تا از دما بیفته.
به آب ولرم یک قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید و مخلوط کنید و پودر خمیر مایه رو بریزید درش رو بذارید ۱۰ دقیقه تا عمل بیاد.
حالا مخلوط شیر رو داخل ظرف بزرگتر بریزید و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید و مخلوط کنید. آرد الک شده را کم کم اضافه کنید تا خمیر کاملاً نرم و لطیف داشته باشید.
ریختن آرد اضافه در این مرحله برابر است با سفت شدن خمیر و نان.
خمیر رو حدود ۱۰ دقیقه ورز بدید و ۱۰۰ بار روی صفحه کار بکوبید. روش سلفون بکشید و با یک حوله بپوشانید ۱/۵ ساعت در دمای محیط جای نسبتاً گرم استراحت بدید تا حجم خمیر دوبرابر بشه.
بعد از استراحت پف خمیر رو بگیرید کمی ورز بدید. خمیر رو به چونه های مساوی تقسیم کنید.
سطح کار و آرد پاشی کنید و چونه ها رو با کف دست باز میکنیم و با وردنه خیلی کم صاف میکنیم با ته یک استکان چرب شده شکل میدیم.
برای رومال نان یک زرده تخم مرغ رو با یک قاشق مرباخوری زعفران و یک قاشق مربا خوری شیر رو با هم مخلوط کنید و روی نان رومال کنید.
فر رو از یک ربع قبل گرم کنید و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد نان رو داخل فر طبقه وسط قرار بدید.
نان رو به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید. حتما ظرف آب داخل فر قرار دهید تا نان خشک نشه.