نا لایه ای از نان‌های معروف کشور ترکیه هست که بافت نرم و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای داره. اسم دیگه این نون کاتمر پوآچا هست. به دلیل اینکه این نون چندین لایه داره به نون لایه ای معروفه. در ادامه با دستور پخت نان لایه ای ترکیه به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.

مواد لازم برای تهیه نان لایه ای ترکیه مغز دار

  • آرد سفید 5 لیوان
  • شیر  هم دما با محیط 1 لیوان
  • آب ولرم 1 لیوان
  • تخم‌مرغ 2 عدد خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
  • شکر 3 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • کره 150 گرم
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • چیپس شکلات 200 گرم (به دلخواه برای تهیه نان چند لایه مغز دار)

طرز تهیه نان لایه ای یا نان چند لایه ترکیه کره ای و خوشمزه

طرز تهیه نان لایه ای

مرحله اول، فعال کردن مخمر

برای شروع ابتدا خمیر مایه را داخل نصف لیوان آب ولرم بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا مخمر شروع به کف کردن کنه تا از سالم بدونش مطمئن بشید. اما اگه از خمیر مایه فوری استفاده می‌کنید نیازی به عمل‌آوری نیست و می‌تونید خمیر مایه رو به صورت مستقیم با مواد مخلوط کنید.

مرحله دوم، آماده کردن خمیر

در این مرحله زرده و سفید یکی از تخم‌مرغ‌ها رو جدا کنید. زرده رو داخل یک کاسه جدا بریزید تا برای رومال نون لایه ای استفاده کنیم. در ادامه سفیده رو به همراه یدونه تخم‌مرغ کامل داخل کاسه بزرگی بریزید و کمی هم بزنید تا از لختگی خارج بشه. سپس خمیرمایه عمل اومده و شیر که با محیط هم دما شده و بقیه شکر و نمک رو به تخم مرغ اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا به طور کامل مخلوط و یکدست بشن.

مرحله سوم، اضافه کردن آرد

در این مرحله آرد رو که بهتره الک کرده باشید کم کم و طی چند مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

نکته مهمی که باید بهش توجه داشته باشید اینه که به دلیل متفاوت بود آرد، مقدار آرد دقیق نیست و تقریبیه به همین دلیل باید آرد رو کم کم اضافه کنید و وقتی که خمیر وسط کاسه جمع شد، دیگه نباید آرد اضافه کنید یا حتی ممکنه که خمیر وسط کاسه جمع نشه و مجبور بشید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. به همین دلیل آرد رو باید کمکم اضافه کنید و نباید یکمرتبه همه آرد رو بریزید.

در ادامه روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر رو از کاسه به سطح کار منتقل کنید. خمیر رو به مدت 10 دقیقه خوب ورز بدید و وقتی که خمیر منسجم و یکدست شد، خمیر رو گرد گنید. کف کاسه رو  مقداری روغن بریزید تا چرب بشه. سپس خمیر رو به کاسه منتقل کنید و روی کاسه رو بپوشونید. حداقل به مدت 2 ساعت خمیر رو در دمای محیط بذارید تا خمیر عمل بیاد.

تا زمانی که خمیر عمل بیاد کره رو در دمای محیط بذارید تا نرم بشه.

آموزش دستور پخت نان لایه ای

مرحله چهارم، اضافه کردن کره

بعد از گذشت حدود دو ساعت خمیر رو از کاسه خارج کنید و روی سطح کار که کمی آرد پاشی کردید بذارید. خمیر رو کمی ورز بدید تا پف و هوای داخل خمیر خارج بشه.

سپس خمیر رو به شکال لوله‌ای دربیارید و به بیست قسمت مساوس تقسیم کنید و هر قسمت رو گرد کنید و چونه بگیرید.

دو تا سینی گرد یا بشقاب رو انتخاب کنید و کف سینی ها مقداری آرد بپاشید. سپس هر یک از چونه ها رو با وردنه پهن کنید تا به شکل دایره ای به قطر حدود 15 سانتی‌متر دربیاد. خمیر پهن شده رو داخل سینی بذارید و روش مقداری کره نرم شده بمالید. سپس چونه بعدی رو با وردنه پهن کنید و روی لایه قبلی بذارید و روش کره بمالید. این کار رو تا تموم شدن همه بیست چونه خمیر ادامه بدید.

البته 10 لایه از خمیر رو داخل یک بشقاب و 10 لایه دیگه رو داخل یک بشقاب بذارید و روی هر دو بشقاب یا سینی رو بپوشونید و به مدت 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا خمیر برای مرحله دوم عمل بیاد.

مرحله پنجم، پخت نان لایه ای کره ای

بعد از گذشت حدود نیم ساعت خمیر هر یک از بشقاب ها رو به طور جداگانه روی سطح کار که آرد پاشی شده بذارید و با وردنه خمیر رو به شکل مستطیل به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید. سپس خمیر رو از یک طرف به آرومی رول کنید و به قطعاتی به اندازه 4 سانتی‌متر برش بدید و دو طرف قسمت‌های برش خورده رو کمی فشار بدبد و به هم بچسبونید و با فاصله روی سینی فر بچینید.

طرز تهیه کاتمر پوآچا

طرز تهیه نان لایه ای مغزدار ترکیه

برای تهیه نان چند لایه مغزدار ترکیه ای، وقتی که خمیر رو از بشقاب خارج کردید و با وردنه به شکر مستطیل پهن کردید، مقداری چیپس شکلات یک طرف خمیر بریزید و سپس به آرومی خمیر رو رول کنید و سپس به طول 4 سانتی‌متر برش بزنید و لبه‌های هر قسمت رو با کمی فشار به هم بچسبونید.

برای رومال، زرده تخم‌مرغی که کنار گذاشته بودیم رو با دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و سه قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و با برس روی نان لایه ای ها بمالید.

طرز تهیه نان لایه ای مغزدار ترکیه

سپس سینی فر روداخل فر از قبل گرم شده به مدت 40 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار بدید تا نان ها لایه ای ها پخته بشن. اگه از فر یا تستر برقی استفاده می‌کنید دما رو 20 درجه کمتر، روی 160 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

نان چند لایه ترکیه کره ای