نان خرمایی رولی یه نون خوشمزه و عالی و مقویه و برای افطار یه گزینه عالی عالیه!
مواد لازم برای تهیه نان خرمایی رولی
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ولرم ۲۵۰ گرم (یک لیوان)
- پودر خمیر مایه ۷ گرم (حدود ۱.۵ قاشق مرباخوری)
- شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۵۰ گرم (حدود ۱/۴ لیوان)
- آرد نان فانتزی یا آرد سفید حدود ۴۵۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
مواد میانی
- خرما ۲۰ عدد
- گردو ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
- دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
- زنجبیل ۱/۲ قاشق چای خوری
- گلاب ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
آموزش دستور پخت نان خرمایی رولی خوشمزه و مقوی
برای شروع داخل شیر ولرم، ۱ قاشق مرباخوری شکر ریختم و ترکیب کردم. پودر خمیر مایه رو اضافه کردم و ترکیب کردم، درش رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه به عمل بیاد.
داخل ظرف بزرگتر تخم مرغ رو کمی زدم از لختگی در بیاد، روغن مایع، شکر، خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم و ترکیب کردم.
آرد الک شده روکم کم اضافه کردم. میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید. خمیر رو ورز دادم. ده دقیقه با دست ورز بخوره یا یکی دو دقیقه با دست، سه دقیقه با دستگاه زده بشه.
خمیر رو در ظرفی که کمی چرب کردم ، قرار دادم و روش رو پوشوندم، یک، یک و نیم ساعت محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه.
برای مواد میانی خرما رو پوست گرفتم و هسته جدا کردم و له کردم. گردو رو ریز کردم و داخلش ریختم، پودر دارجین و زنجبیل و گلاب اضافه کردم و ترکیب کردم.
خمیر بعد از استراحت پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم. با وردنه خمیر روروی صفحه کار پهن کردم و به شکل مستطیل در آوردم.
از مواد میانی روی خمیر قرار دادم و یکدست پهن کردم و بعد با دقت رول کردم. کناره ها رو گرفتم و بعد برش دادم و داخل سینی با فاصله از هم چیدم.
روش رو پوشوندم، ۲۰ دقیقه استراحت دوم داشته باشه. بعد استراحت برای رومال، زرده تخم مرغ، زعفران، ۱ قاشق مرباخوری شیر رو ترکیب کردم و رومال زدم.
سینی رو داخل فر ۱۹۰ که از پیش گرم شده حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم. ظرف حاوی آب هم داخل فر برای ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها قرار دادم.
برای من حدود ۲۰ عدد شد.
بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز میشه درست کرد.