نان مغزدار مربایی که خیلی راحت و بدون ورز دادن و با هر مربایی که دوست دارین درست میشه! بریم برای دستور یه نون جذاب که خیلی راحته و نیاز به ورز دادن هم نداره!


مواد لازم برای تهیه نان مغزدار مربایی بسیار خوشمزه ساده

  • شیر ولرم ⅘ لیوان
  • شکر ۵ قاشق چای خوری
  • خمیر مایه ۲ قاشق چای خوری
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • آرد ۲ و ⅔ لیوان تا ۳ لیوان

مواد میانی

  • گردو ۱ لیوان سر خالی
  • مربا به مقدار لازم و دلخواه

مواد لازم رومال

  • زرده ی تخم مرغ
  • شیر ۱ قاشق چای خوری (دلخواه)
  • زعفران ۱ قاشق چای خوری (دلخواه)

دستور پخت نان مغزدار مربایی بسیار خوشمزه و ساده

طرز تهیه نان مغزدار مربایی

۱. خمیر را حاضر کنید. شیر ولرم،خمیر مایه و شکر را با هم مخلوط کنید. روی ظرف را پوشانده و آن را در جای گرمی قرار دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه خمیر مایه عمل بیاید.

۲. بعد از ۱۵ دقیقه تمام مواد لازم خمیر را با هم ترکیب کنید و ورز دهید تا خمیر نرمی بدست آید. سپس خمیر را داخل ضربه چربی قرار دهید،روی ظرف را بپوشانید و آن را در جای تاریکی مثل فر خاموش و یا کابینت قرار دهید تا به مدت یک ساعت و نیم استراحت کند.

۳. بعد از استراحت پف خمیر را گرفته و آن را به چهار قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل یک بیضی باز کنید و مانند فیلم یک طرف آن را برش دهید. برش ها نباید به لبه خمیر برسند‌.

۴. مانند فیلم روی طرف مقابل برش، مربای دلخواه و گردو یا مغز پودر شده بپاشید و رول کنید و در قالب چرب شده مورد نظر خود قرار دهید.

۵. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید خمیر استراحت کند و حجم آن زیاد شود.

۶. روی خمیر را با ترکیب زرده زده شده و شیر و زعفران رومال کنید.

۷. قالب را به فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه بفرستید تا به مدت ۲۰ دقیقه نان بپزد. در صورت تمایل بعد از پخت اندکی که خنک شد، روی آن پودر شکر یا پودر قند بپاشید.


این نون مربایی خیلی راحت و کم هزینه رو با هر مربا یا مارملادی که دوست دارین ،خیلی فوری حاضر کنین.

مواد لازم:

  • ⅘ لیوان شیر ولرم
  • ۱ ق غ خمیرمایه فعال
  • ۱ عدد تخم مرغ
  • ۲ ق غ شکر
  • مقداری وانیل
  • ۲ و ⅔ لیوان آرد
  • ۱ ق چ نمک
  • ۱ ق غ کره ی به دمای محیط رسیده
  • مربای زردآلو
  • پودر شکر

طرز تهیه:

ابتدا شیر، خمیرمایه ،شکر و وانیل را با هم ترکیب کنید. (اگر خمیر مایه فعال نبود،روی ظرف را بپوشانید و ۱۵ دقیقه در جای گرمی قرار دهید تا خمیر مایه عمل بیاید. اگر خمیر مایه مثل این دستور فعال بود ،بلافاصله مراحل بعد را بدون استراحت خمیر مایه ،انجام دهید).

تخم مرغ را اضافه و ترکیب کنید.

نمک و آرد را اضافه و خوب خمیر را یک دست کنید.

کره به دمای محیط رسیده را اضافه و خمیر را به مدت چند دقیقه ورز دهید.سپس آن را در ظرفی قرار داده و سر ظرف را بپوشانید و اجازه دهید در محیطی گرم و تاریک مثل کابینت یا فر خاموش به مدت حدودا ۱ ساعت حجم خمیر زیاد شود.

بعد استراحت پف خمیر را گرفته و روی میز آرد پاشی شده ،آن را به ضخامت حدود ۱ سانت باز کنید.

خمیر را به شکل دلخواه برش بزنید و روی یک پارچه قرار دهید. روی خمیر ها را بپوشانید تا به مدت حدود ۲۰ دقیقه دیگر استراحت کنند.سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید.

بعد از اینکه اندکی خنک شدند،از کنار نان ها ی سرخ شده یک حفره بزنید و مربا ی زرد آلو یا مربا و مارمالاد دلخواه را داخل آن با قیف پلاستیکی پایپ کنید.روی آن پودر شکر بپاشید و سرو کنید.