آموزش نان خوانساری سنتی رو براتون آماده کردم که فوق العاده بافت نرم و خوشمزه ای داره. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه نان خوانساری

  • روغن جامد ۱۰۰ گرم
  • آرد قنادی ۵۰۰ گرم
  • شکر ۱۲۵ گرم یا ۳/۵ لیوان فرانسوی
  • شربت بار یا عسل ۶۰ گرم یا ۳ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ ۸۰ گرم یا دو عدد تخم مرغ کوچک
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
  • ماست ۱۶۵ گرم یا ۲/۳ لیوان فرانسوی
  • گلاب ۳۰ گرم یا ۳.۵ قاشق غذاخوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • جوش شیرین ۸ گرم یا ۱ قاشق چای خوری

دستور پخت نان خوانساری

طرز تهیه نان خوانساری

در ابتدا روغن جامد و شکر رو‌ مخلوط و اونقدر هم بزنید که حجیم و کرمی بشه.

سپس عسل یا شربت بار رو بهش اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

تخم مرغ رو کم کم به مواد اضافه و هم بزنید و توی این مرحله وانیل و پودر هل رو هم اضافه کنید.

در ادامه ماست و گلاب و زعفران و جوش شیرین رو اضافه کنید و هم بزنید و در آخر ارد رو‌کم کم به خورد مواد بدین و با دور کند همزن هم بزنید.

خمیر شیرینی چسبنده هست پس آرد زیادی اضافه نکنید. من خمیر رو دو قسمت کردم، یه مقدار رو ساده درست کردم و یه مقدار رو کنجدی، به این صورت که رپی صفحه کار رو آرد بپاشید خمیر رو روی صفحه کار قرار بدین و روی خمیر هم ارد بپاشید و با وردنه باز کنید.

خمیر زیادی کلفت نباشه زیادی نازک هم نباشه که توی فر خشک بشه. سپس با کاتر زبان، کاتر بزنید، دقت کنیدحتما کاتر رو برای هر بار کاتر زدن باید توی ارد بزنید که به خمیر نچسبه و توی سینی فر با فاصله بچینید. سینی نیازی به چرب شدن نداره.

برای قسمت کنجدی هم به همین صورت پیش برین و با وردنه خمیر رو باز کنید و سطح خمیر رو کنجد بپاشید و با وردنه یه دور خیلی اروم روش برید که کنجد به خمیر بچسبه و بعد کاتر بزنید.

فر حتما از قبل گرم باشه با دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۷ تا ۸ دقیقه کافیه. زیاد نزارین توی فر بمونه چون خشک میشه. شیرینی بعد این زمان وقتی توی فر هست. وقتی دست میزنی نرمه، ولی وقتی توی دمای محیط قرار میگیره خودش رو میگیره.

حتما باید از روغن تمام جامد استفاده کنید، از کره با روغن نیمه جامد نمیشه استفاده کرد، من از روغن جامد مارک اصیل استفاده کردم.

شیرینی وقتی از فر میارین بیرون نرمه دست نزنید تا خنک بشه، وقتی خنک شد به راحتی از سینی جدا میشه.