نون کدو حلوای ساده یکی از جذاب ترین و خوشمزه ترین نون هاست. اینقدر درست کردنش ساده و لذت بخشه که پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید. این نون حجیم با کدو حلوایی رو به دلخواه میتونید به صورت ساده یا مغزدار درست کنید.
این نون فوق العاده لطیفه و بافتی نرم و اسفنجی و عالی داره. همچنین خیلی هم مقویه. از دست ندیدش و تا کدو حلوایی هست درستش کنید.
برای درست کردن نان حجیم با کدو حلوایی خمیر مایه خیلی برای بافت داخل نون ضروریه و اگه عمل نیاد نونتون حجیم نمیشه و پف نمکنه و سفت میشه.
مواد لازم برای تهیه نان کدو حلوایی ساده
- آرد نول یا سفید ۳۰۰ گرم (۱ لیوان و 5 قاشق سوپ خوری)
- پوره کدو حلوایی ۱۴۰ گرم (نصف لیوان)
- خمیر مایه ۴ گرم (نصف قاشق سوپخوری)
- شیر ۴۰ گرم (یک چهارم لیوان)
- کره ۲۵ گرم (۲ قاسق سوپخوری)
- شکر ۲۵ گرم (۱ قاسق سوپخوری +۱ قاشق چایخوری)
- نمک ۴ گرم (۱ قاشق چایخوری)
- تخم مرغ ۱ عدد
طرز تهیه نان کدو تنبل ساده (نان حجیم با کدو تنبل)
برای شروع ابتدا کدو ها رو پوست بگیرید با کمی آب (خیلی کم) بذارید بپزه و نرم و پوره بشه. تا جایی که همه آبش بخار بشه. اگر پوره شد که خوبه، اگر نه بربزید داخل میکسر و میکس کنید.
سپس شیر، خمیرمایه و نصف شکر رو با هم مخلوط کنید و کنار بذارید تا عمل بیاد. (شیر هم دمای محیط باشه، شیر سرد برای فعال شدن خمیر مایه مناسب نیست.)
داخل یه ظرف دیگه پوره کدو حلوایی، باقی شکر، تخم مرغ و خمیر مایه عمل اومده رو با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا مواد یکدست بشن.
سپس نمک رو با آرد الک کنید و کم کم به مواد تخم مرغی اضافه کنید.
مواد رو با قاشق مخلوط کنید و وقتی نصف آرد رو اضافه کردید کره رو اضافه کنید.
کره رو مخلوط کنید و بعد کم کم آرد اضافه کنید و با دست ورز بدید تا خمیر جمع بشه.
وقتی خمیر که جمع شد ولی هنوز چسبنده بود، سطح کارتون رو آرد پاشی کنید و خمیر رو روی سطح کارتون بذارید و با کم کم اضافه کردن آرد خمیر رو ورز بدید تا جمع بشه و به دست نچسبه.
حدود پنج دقیقه ورز بدید و چندین مرتبه به سطح کار بکوبید.
وقتی که خمیر که لطیف شد و به دست نچسبید، خمیر رو داخل یه ظرف چرب شده قرار بدید و جای گرم بذارید تا پف کنه. (حدود ۱ ساعت، اگه بیشتر زمان بدید بهتره)
خمیر که دو برابر شد، پفش رو بگیرید و کمی ورز بدید. (حدود ۱ دقیقه)
بعد خمیر رو به دلخواه داخل ظرفی که قراره بذارید داخل فر، بچینید. البته قبلش کف ظرف رو چرب کنید. میتونید وزنش کنید و به چونه های مساوی تقسیم کنید.
برای تهیه نان کدو حلوایی مغزدار به دلخواه میتونید داخل نون ها مغزیجات بذارید، من از گردوی خرد شده و پودر نارگیل استفاده کردم. اما ترکیب دارچین و مغز گردو و کمی شکر هم خیلی خوب میشه.
سپس چونه ها رو داخل ظرف بپینید و نیم ساعت استراحت بدید تا دوباره پف کنه.
بعد مواد رومال رو باهم مخلوط کنید و آروم با برس روی نون ها بمالید. مواد رومال شامل شیر، زرده تخم مرغ و زعفران میشه.
ظرف رو داخل فری که از ۱۵ دقیقه قبل در دمای ۱۷۵ درجه گرم شده قرار بدید و بعد از نیم ساعت چک کنید. اگر نونها پف کرده بودن و سطحشون طلایی شده بود ولی سطح نون هنوز کامل طلایی و برشته نشده بود، میتونید گریل رو روشن کنیدتا طلایی و پررنگ بشه و چند دقسقه بعد فر رو خاموش کنید.
نکات مهم و فوت وفن های تهیه نان کدو حلوایی ساده
- خیلی ارد نریزید ممکنه همه ارد استفاده نشه.
- آرد زیاد باعث سفت شدن خمیر میشه.
- داخل توستر دمای ۱۶۰ درجه بذارید.
- داخل فر گازی یه کاسه آب بذارید موقع پخت.
طرز تهیه نان کدو حلوایی مغزدار
نون کدو حلوایی با یه فیلینگ خوشمزه، یه نون بی نهایت نرم و لطیف و خوشمزه!
مواد لازم
- آرد نان فانتزی ۴۶۵ گرم (۳ پیمانه و نیم)
- آب ۱۶۰ گرم(یک پیمانه)
- شیر خشک قنادی ۲۰ گرم (یک سوم پیمانه سرخالی) (اگر نداشتین به جای نصف آب دستور از شیراستفاده کنین)
- خمیر مایه ۶ گرم (۱ق غ)
- پوره ی کدو حلوایی که کاملا خنک شده ۱۵۵ گرم (۱پ سرخالی)
- شکر ۲۵ گرم (۲ق غ سر پر)
- نمک ۴ گرم (۱ق م خ)
- دارچین ( اختیاری ) ۱ق چ
- کره ی هم دمای محیط ۳۵گرم (۱ق غ پر)
مواد میانی
- پوره کدو ۳۰۰ گرم
- شکر قهوه ای با معمولی ۳۰ گرم
- خامه فرم گرفته یا خامه غلیظ ۵۰ گرم
- نمک کمی
- گردو به مقدار دلخواه
همه مواد میانی رو با هم مخلوط کنین بزارین کنار.
من با نصف مواد درست کردم.
دستور پخت
حدود ۲۰۰ گرم کدو حلوایی پوست کنده رو داخل مایکروفر سه تا چهار دقیقه بپزین یا روی اجاق گاز بخار پز کنین،بزارین کنار تا خنک بشه. آب، شیرخشک و مایه خمیر رو مخلوط کنین.
پوره کدو رو بهش اضافه کنین و خوب هم بزنین. آرد، نمک و شکر (و دارچین) رو اضافه کنین مخلوطکنین تا آردی داخل ظرف نمونه.
کره رو اضافه کنین و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدین تا یک خمیر نرم و یکدستی داشته باشین. اگر خمیرتون نرم نشد کم کم آب اضافه کنین، اگر خیلی چسبنده بود نهایتا دو ق غ آرد اضافه کنین.
خمیر رو توی ی ظرف چرب شده به مدت ۴۵ دقیقه توی دمای محیط استراحت بدین. سطح کار رو آرد پاشی کنین. خمیر رو به اندازه های ۱۲۰ گرم چونه کنین.
هر چونه رو باز کنین و از مواد میانی داخلش بزارین و چونه رو ببندین. یک نخ خیس شده رو مثل فیلم ۴ بار دور خمیر ببندین تا ۸ قسمت بشه (نخ رو تقریبا شل ببندین) روی خمیر رو بپوشونین و یک ساعت توی دمای محیط استراحت بدین. بذارین داخل فر از قبل کاملا داغ شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵تا۲۰ دقیقه. برای توستر دمای ۱۶۰درجه به مدت ۲۰دقیقه.
روش سوم طرز تهیه نان کدو حلوایی
- آرد نان فانتزی یا آرد سفید ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم (۳ لیوان یا کمی بیشتر) (میزان آرد در نان ها تقریبی است)
- پودر خمیر مایه ۷ گرم (یک و نیم قاشق مرباخوری )
- پوره کدو حلوایی۱۵۰ گرم (تقریبا نصف لیوان)
- آب ولرم ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان)
- شیر ولرم 80 گرم (یک سوم لیوان)
- شکر ۵۰ گرم (تقریبا ۳ قاشق غذاخوری)
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۵۰ گرم
- نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
در مورد پوره کدو حلوایی : ۲۰۰ تا ۲۵۰گرم کدو حلوایی رو بخار پز کردم و یا با کمی آب میشه پخت ، بعد از پخت آبی نمونه و بعد له اش کردم.
یک قاشق مرباخوری از شکر رو همراه با آب ولرم مخلوط کردم و پودر خمیر مایه رو اضافه کردم ، ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.
توی یه ظرف تخم مرغ ،شیر ولرم و مابقی شکر و کره آب شده و نمک و پوره کدو حلوایی رو اضافه کردم و مخلوط کردم و بعد خمیر مایه عمل اومده رو ریختم و بعد آرد الک شده رو به تدریج ریختم.
میزان آرد تقریبی، کم کم اضافه میشه و با دست ورز دادم، حواستون باشه که آرد زیادی لطافت نون رو می گیره و سنگین اش می کنه . ده دقیقه ورز دادم.
خمیر رو داخل طرف تمیز که یه کم چرب کردم قرار دادم روش رو خوب پوشوندم و در محیط آشپزخونه نسبتا گرم قرار دادم به مدت یک ساعت.
بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم و به ۱۲ قسمت (هر قسمت حدودا ۷۵ گرم) تقسیم کردم .
هر چونه رو خیلی کم پهن کردم و با کارد برش هایی ایجاد کردم و وسطش رو سوراخ ایجاد کردم.
داخل سینی فر رو کاغذ روغنی انداختم و چیدم. روش رو با یه پارچه پوشوندم ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشه و باز اون سوراخ ها رو دوباره پف کرده بود، یه کم گود کردم.
روی خمیر رو با زرده تخم مرغ و زعفران رو مخلوط و با فرچه رومال زدم . در فر ۱۹۰ درجه که از یک ربع قبل گرم شده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم تا زمانی که روی نون ها تغییر رنگ بده .اگر خواستید می تونید اخر کار یکی دو دقیقه گریل رو روشن کنید. محل سوراخ ها گردو گذاشتم.
ظرف حاوی آب هم در فر بزارین تا نون هاتون لطیف بشه. نوش جان
طرز تهیه نان کدو تنبل
اگر عاشق کدو حلوایی هستید، باید این دستور آسان نان کدو را امتحان کنید! فوق العاده خوش بافت، نرم و پر از طعم کدو است. این نان فقط با پوره درست شده و شیر و اب نداره.
مواد لازم
- 300 گرم پوره کدو حلوایی
- 20 گرم شکر (اگر کدو شیرین نیست کمی بیشتر شکر بریزید)
- 1 عدد تخم مرغ بزرگ (وزن آن 58 تا 60 گرم با پوسته)
- 8 گرم نمک
- 500 گرم آرد نان یا نول
- 7 گرم مخمر فوری
- 60 گرم کره (دمای اتاق)
طرز تهیه
کدوهارو پوست کنید و خرد کنید اجازه بدید بدون اب با دمای کم بپزد. اجازه بدید داخل ابکش خنک بشه و اب اضافی خارج بشه بعد داخل کاسه با پشت چنگال خوب پوره کنید.
کدو حلوایی و شکر را خوب با هم مخلوط کنید. تخم مرغ را اضافه کرده خوب هم بزنید.
ارد و مخمر را اضافه کرده هم بزنید و نمک را اضافه کرده دوباره همبزنید. کره ی نرم را اضافه کرده با دست به مدت بیست دقیقه ورز دهید.
اگر با دستگاه ورز میدید ابتدا با سرعت پایین ۵دقیقه ورز بدید بعد با سرعت بالا تا به سطح پنجره برسه. خمیر بسیار لطیف است و چسبندگی ندارد.
آرد اضافی بهش نزنید با ورز دادن خمیر جمع شده و بسیار خمیر خوش دستی است. اگر خمیر خیلی خشک بود یکم بهش پوره ی کدو یا یک قاشق غذاخوری اب اضافه کنید. (من نه ارد نه اب مجدد اضافه نکردم)
خمیر را وزن کرده به ۸ قسمت تقسیم کنید. دو تا نان با بافت چهارتایی درست کنید. هر ۴ تا تکه را رول کنید کنار هم قرار بدید بالای خمیر را به هم وصل کنید و ببافید. حتی میتونید دو تا بافت ۳ تایی درست کنید.
خمیر را روی سینی گذاشته روی ان پارچه کشیده اگه هوا خنکه داخل فر خاموش استراحت بدید تا دو برابر یا دو برابر و نیم بشه.
روی خمیر را با تخم مرغ رومال کنید کمی پودر پسته یا کنجد بپاشید. نان را در فر از قبل (بیست دقیقه قبل) گرمشده با دمای 175 درجه به مدت 25 دقیقه بپزید و بعد پخت روی نان را گریل کردم. نوش جان
طرز تهیه نان کدو حلوایی کرمدار بدون شیر و ماست
مواد لازم برای هفت تا دونه نون کوچولوی کدو حلوایی
- آرد نان ۲۰۰ گرم
- آب ۷۰ گرم
- مخمر خشک فوری ۳ گرم
- شیرخشک قنادی۱۰ گرم
- پوره کدو حلوایی ۷۸ گرم (داغ نباشه)
- نمک ۲ گرم
- شکر ۱۳ گرم
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
- کره ۱۸ گرم
- رومال ترکیبِ خامه+زعفران
کرم چیز کدوحلوایی
- پوره کدو حلوایی ۵۰ گرم
- پنیرخامه ای ۲۵ گرم (بهتره بی نمک باشه ولی من معمولی استفاده کردم)
- شیر یک ششمِ لیوان
- پودر قند ۱۵ گرم
- وانیل نوک ق چ
- اسانس کارامل ۳ قطره (این خیلیییی خوشمزه س میکنه)
- دارچین ۱/۴ ق چ (بازم چک کن طعمشو ممکنه بیشتر بپسندی)
- پودر نشاسته نصف ق غ
برای کرم، همه ی اینارو ترکیب کن و بذار روی حرارت مدام هم بزن تا غلیظ بشه.
آرد ودارچین و نمک رو الک کن بذار کنار. آب + مخمر + شیرخشک + شکر رو باهم ترکیب کن و بهش کدو حلوایی رو اضافه کن و باز ترکیب کن.
حالا نصف آرد رو به آب اضافه کن ورز بده وقتی یک دست شد بقیه ارد رو هم اضافه کن ورز بده، این خمیر باید یک مقدار چسبنده باشه، من دستم رو چرب میکردم و ورز میدادم اگه خمیرتون بیش از حد شل شد میتونید یک ق غ ارد اضافه کنین اما این خمیر اصلا نباید سفت باشه، کره رو اضافه کن ورز بده تا جذب خمیر بشه، دستم رو چرب کردم و خمیر رو چونه کردم، باهمون دست کمی چرب تست گرفتم، تست پنجره.
روشو پوشوندم برای یک ساعت که ۲ برابر شه ،بعد از استراحت ، چونه های ۵۰ گرمی گرفتم و گرد کردم هر چونه رو، دوباره روشو بستم و اجازه دادم ۱۵ دقیقه استراحت کنه.
حالا یکی یکی بهشون شکل دادم و کرم پایپ کردم داخلش مثل ویدیو و نون ها رو توی سینی چیدم و رفت برای استراحت ۱ تا۱/۵ ساعت، حتما باید حجمش ۲ تا۲/۵ برابر بشه خیلییی مهمه. (جای این خمیر خیلی گرم نباشه) بعد از استراحت رومال زدم و توی فری که از ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۲۴۰ درجه گرم شده به مدت ۱۵ تا۲۰ دقیقه پختم تازمانی که روش طلایی شد. (طبقه وسط)
برای فر های گازی از یک ساعت قبل فر رو گرم کن.