تو این مطلب براتون دستور پخت نان جو ۱۰۰٪ رو آماده کردم. این نون واقعا خوشمزه و بافت و طعم متفاوتی با بقیه نون جو هایی که تابه حال خوردید داره!


مواد لازم برای تهیه نان جو خالص بدون آرد گندم

  • آرد جو ۱ کیلو
  • آب ۱ لیتر
  • دیسکار خمیر ترش ۲۰۰ گرم (اگه نداشتید حذف کنید.)
  • ۱۵۰ گرم آب
  • نمک 10 گرم
  • مخمر ۱۲ گرم

مواد رویه

  • مغز تخمه آفتابگردان
  • مغز تخمه کدو
  • جو دوسر پرک
  • کنجد

دستور پخت نان جو خالص بدون آرد گندم

طرز تهیه نان جو خالص

همه مواد رو باهم ترکیب کنید مقدار مواد به دلخواه هست من از هر کدوم ۵۰ گرم ریختم.

آب (۱ لیتر) و آرد و دیسکارد خمیرترش (اگر دیسکارد نداشتید حذفش کنید) رو باهم ترکیب کنید ۱۲الی ۲۴ ساعت این ترکیب رو داخل یخچال بذارید. (به این روش میگن اتولیز)

روز بعد از یخچال در بیارید ۲۰ گرم آب رو با مخمر ترکیب کنید و به خمیر اضافه کنید ۱۱۰گرم از اب رو هم کم کم به خمیرمون اضافه میکنیم.

۲۰ گرم از اب رو به نمک بزنید بعد از اینکه مخمر با خمیر خوب ترکیب شد نمک رو اضافه کنید مواد رو با هم خوب ترکیب کنید ۳۰ دقیقه به خمیر اجازه بدید استراحت کنه. (میتونید تو این مرحله ۸ الی ۱۲ ساعت داخل یخچال بذارید.)

خمیر رو به چونه های ۱۵۰ گرمی تقسیم کنید هر چونه رو داخل ظرفی که کمی اب ریختید بزنید بعد بزنید داخل ظرفی که مغز ها و دانه ها رو ترکیب کردید و هر چونه رو روی کاغذ نسوز قرار بدید و مثل فیلم شکل بدید و اجازه بدید خمیرتون حجم بگیره برای من حدود یک ساعت زمان برد این زمان تقریبی هست و بستگی به دمای محیط و دمای موادی که شما استفاده میکنید دارد.

فر از قبل گرم کنید روی نان رو کمی با اب اسپری کنید و داخل فر ۲۰۰ درجه قرار دهید مدت پخت تقریبا ۱۵ دقیقه هست.

اگر هنگام چونه کردن خمیر به دستتون میچسبید دستتون رو کمی چرب کنید یا دستتون کمی رطوبت داشته باشه.

توجه کنید من ۱۰۰ گرم اب بیشتر استفاده کردم. چسبندگی خمیرم بیشتر هست و دیگه داخل ظرف اب نزدم در مجموع من ۱۲۵۰گرم اب استفاده کردم.

این خمیر خیلی حجم نمیگیره نباید انتظار داشته باشید مثل خمیرهای که ارد فانتزی دارن حجم بگیره.