نان جو رو تا حالا تو خونه درست کردید؟ این روزها نان جو به یکی از محبوب‌ترین نان‌های رژیمی تبدیل شده. فرق این نان با نان‌ گندم در قدرت سیرکنندگی و فیبر بالاشه. نان جو برای افراد دیابتی خیلی مفیده و سیستم ایمنی بدن رو تقویت میکنه و مواد معدنی و املاح فراوانی که در نان جو هست باعث افزایش سلامتی بدن میشه خلاصه کلی خواص دیگه داره که پیشنهاد میدم حتما در سبد غذاییتون قرارش بدین. در ادامه می تونید دستور پخت نان جو در وبسایت فیدیا بخونید.


مواد لازم برای نان جو با آرد گندم و آرد جو در منزل

  • آرد گندم ۶۵۰ گرم
  • آرد جو ۳۵۰ گرم
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • بهبود دهنده یک قاشق چای خوری
  • خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
  • عسل دو قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۶ قاشق غذاخوری
  • آب حدودا ۲ لیوان

طرز تهیه نان جو رژیمی با آرد گندم و آرد جو

طرز تهیه نان جو با آرد گندم و آرد جو در منزل

برای شروع ابتدا آرد گندم و آرد جو و بهبود دهنده را مخلوط و الک میکنیم.

بعد مایه خمیر را با کمی شیر یا آب ولرم در ظرفی ریخته و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و ۱۰ دقیقه به آن زمان میدهیم.

بعد به مواد آردی اضافه میکنیم به تدریج آب را به خمیرمون اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه بعد در حالی که خمیر را ورز میدیم‌.

روغن را هم اضافه میکنیم حدود و ۱۰ دقیقه خمیر را ورز میدیم‌ و در ظرفی چرب شده گذاشته و رویش را با کیسه فریز چرب میپوشانیم تا خمیر دو برابر بشه، حدودا نیم ساعت.

بعد خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و در سینی به صورت دایره ای به ضخامت یک سانتی متر دراورده و باز رویش را میپوشونیم به مدت ۲۰ دقیقه استراحت میدهیم بعد رویش را آب پاشی کرده و خرفه یا کنجد یا مغزیجات میریزیم و در فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در طبقه ی وسط قرار میدهیم.

نوش جان


طرز تهیه نان جو رژیمی با پیمانه

طرز تهیه نون جو رژیمی که خواص زیادی داره یکی از خواصش اینه که خستگی رو برطرف میکنه!

مواد لازم برای تهیه نان جو رژیمی

  • آرد جو یک و نیم پیمانه
  • آرد گندم یک پیمانه
  • آب ولرم یک پیمانه
  • مایه خمیر یه قاشق غذا خوری
  • نمک مقداری
  • روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری

دستور پخت

هر دو آرد رو تو ظرفی الک کنید و نمک و مایه خمیر بهش اضاف کنید بعد روغن زیتون اگه هم نداشتید روغن مایع بزنید آب ولرم که نه دست رو بسوزونه و نه سرد باشه رو کم کم به مواد اضاف کنید ممکن آب کمتر نیاز داشته باشه با قاشق هم بزنید.

مخلوط که شد با دست ورز بدید خمیر نسبتا نرمی به دست میاد روشو بپوشونید و تو جای گرم به مدت دو ساعت استراحت بدید. دو ساعت که گذشت خمیر روی کاغذ روغنی تو سینی فر با وردنه پهن کنید هر چی خمیر نازک باشه نون خشک و بهتری میده بعد با چاقو برش بدید. تو فر که از قبل گرم شده تو دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه بزارید و نوش جان.


طرز تهیه نان جو رژیمی با آرد سبوس دار و آرد جو

نون تهیه شده با آرد جو خواص زیادی داره و برای رژیم هم مناسبه البته اینو بگم که نون فقط با آرد جو یه نون خشکی میشه پس برای بهتر شدن بافت و خوش خوراک شدنش با مخلوط آرد گندم سبوسدار درست بشه که اونم خواص خودشو داره!

مواد لازم
  • آب ولرم ۲۳۰ گرم ممکن بیشتر لازم بشه
  • خمیرمایه یک دوم قاشق چای خوری
  • شکر یک دوم قاشق چای خوری
  • آرد جو ۱۵۰ گرم
  • آرد گندم سبوسدار ۲۵۰ گرم که من آرد بربری استفاده میکنم
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری
  • برای روی نان کنجد و شوید (به دلخواه)
طرز تهیه

آردها و نمک رو مخلوط کرده وسطش رو گود کنید و خمیر مایه و شکر و آب رو اضافه کنید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه خمیر خشک بود و جمع نشد به تدریج آب اضافه کنید تا جمع و نرم بشه بعد ورز بدین تا خمیر یکدست بشه.

خمیر رو استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.

خمیر آماده رو با دست یا وردنه به ضخامت حداقل یک سانت پهن کنید و داخل سینی قرار بدین که من برای راحتی کار داخل سینی پهن کردم.

روی نون رو با دستمال سبک بپوشونید و بیست دقیقه استراحت بدین. روی نون رو با آب رومال بزنید و با کاردک و یا اگه نداشتین با چنگال طرح بزنید و در صورت تمایل کنجد و شوید بپاشید.

داخل فر گرم ۲۲۰ درجه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار بدین اگه رنگ نگرفت حرارت بالا رو روشن کنید.

بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید. نوش جان


طرز تهیه نان بدون گلوتن

این نون خوشمزه بدون گلوتن رو براتون آماده کردم.

مواد لازم برای تهیه نان مولتی گرین فری گلوتن
  • آرد برنج ۱۰۰ گرم
  • آرد جو ۵۰ گرم
  • آرد جو دوسر ۵۰ گرم
  • آرد کینوا ۲۵ گرم
  • آرد چاودار ۷۵ گرم
  • سبوس ۱۰ گرم
  • آب ۲۰۰ گرم
  • مخمر فوری ۱۰ گرم
  • نمک ۵ گرم
  • روغن زیتون ۱۵ گرم
  • کنجد مقداری

آرد ها را به همراه نمک و مخمر با هم مخلوط کرده سپس آب و روغن را اضافه کرده و چند دقیقه ورز میدهیم تا یکدست شود.

خمیر را چانه گرفته و اطرافش را مرطوب میکنیم و در کنجد میغلطانیم سپس در سبد به مدت یک الی دو ساعت استراحت میدهیم سپس در سینی برگردانده و آب اسپری میکنیم و در فر ۲۰۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه میپزیم.

نکته: از نان بدون گلوتن انتظار حجم زیاد و حباب و سبکی نداشته باشید زیرا عدم حضور گلوتن باعث میشود که حبابهایی که توسط مخمر ایجاد شود از بین برود.

نکته: عزیزانی که بیماری منع مصرف گلوتن دارند آرد چاودار و جو حذف شود و از بقیه آرد های دستور جایگزین شود.