نون چایی زنجان یه شیرینی سنتی خوشمزه و پر طرفداره. دستور این نان چای خوشمزه با بافت نرم رو با مقدار دقیق مواد اولیه براتون آماده کردم. اسم اصلی این شیرینی چای چورَگی زنجان هست.
نان چایی زنجان با نان چای قزوین از لحاظ بافت فرق داره. نون چایی قزوین کاملا ترد و پوکه ولی نون چایی زنجان نرم و ترد و کلوچه ای مانندِ.
مواد لازم برای تهیه نان چایی زنجان
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ۱ پیمانه پر (۲۲۰ گرم)
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- شیر ولرم ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ گرم)
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
- گلاب ۱/۸ پیمانه (۳۰گرم)
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری پر (۵ گرم)
- خمیر مایه فوری ۱ قاشق چای خوری (۴ گرم)
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- آرد قنادی ۳ پیمانه ( ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم ممکنه کمی بیشتر هم نیاز بشه)
با این مقدار مواد اولیه ۲۰ عدد نای چای به طول ده تا دوازده سانتی متر خواهیم داشت.
دستور پخت نان چایی زنجان سنتی
برای شروع ابتدا تخم مرغ ها و شکر و وانیل رو داخل ظرفی بریزید و با همزن خوب بزنید تا مواد کرم رنگ و کشدار بشه. سپس روغن، شیر و گلاب رو هم اضافه کنید و کمی مخلوط کنید.
در ادامه ۲ پیمانه از آرد، بکینگ پودر خمیرمایه و پودر هل رو الک کنید و مخلوط کنید.
از پیمانه سوم آرد رو با احتیاط اضافه کنید تا خمیر خیلی نرم و چسبنده ای به دست بیاد.
توجه داشته باشید که آرد زیاد به خورد خمیر ندین خمیر چسبنده اس و به دست میچسبه با استراحت یک تا دو ساعته در محیط سفت تر میشه وچسبندگیش از بین میره ورز هم نمیخواد.
من حدود ۵۰۰ گرم آرد استفاده کردم اما توجه داشته باشید که مقدار آرد بستگی به جنس آرد یا به اصطلاح آبخور آرد داره.
بعد از استراحت از خمیر گوله کنید. اگر نون چایی های متوسط خواستین گوله های ۴۰ تا ۵۰ گرمی بگیرین و اگر نون های بزرگ گوله های ۹۰ تا ۱۰۰ گرمی.
شکل بدین به ضخامت نیم میلی و طول ده تا دوازده سانتی متر.
درون قالب که کاغذ انداختین بچینید رومال کنید با چنگال خط بندازین کنجد بپاشید و در فر از بیست دقیقه نیم ساعت قبل گرم شده ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد.
طبقه وسط حدود ده دوازده تا پانزده دقیقه بپزید، سپس کمی گریل کنید تا رویه اونها هم خوشرنگ بشه. نوش جان
برای رومال مخلوط یک عدد زرده تخم مرغ زعفران دم کرده غلیظ و کمی روغن.