نان برسن یه نون خوشمزه و خوش بافت و متفاوته. نون برسن یکی از خوش بافت ترین و خوشمزترین نوناست طعم و ترکیبش با کره بینظیره. این نون تو رسپی اصلیش نه زعفران داره نه هل ولی خب دیدم زیاد از این دو تا استفاده میکنن، بد نمیشه ها ولی میخوام بگم تو رسپی اصلی این نون نیست …
مواد لازم برای تهیه نان برسن
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ۶۰ گرم
- کره به دمای محیط رسیده ۶۰ گرم
- خمیرمایه ۱۰ گرم
- نمک ۵ گرم
- آرد نان فانتزی ۵۰۰ گرم
- آب ۴۰ تا ۶۰ گرم
- شیر ۱۰۰ گرم
- وانیل کمی
دستور پخت نان برسن
برای شروع ابتدا مواد خشک رو با هم ترکیب و داخل کاسه همزن میریزیم. (آرد، خمیر مایه، شکر و نمک)
حالا نوبت اضافه کردن تخم مرغ و وانیله، هم میتونید بریزید داخل شیر هم بزنید مخلوط بشن بعد اضافه کنید هم میتونید مثل من جدا جدا بریزید.
آب رو کم کم اضافه کنید تا یه خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد میدونید که آب خوری اردها با هم فرق داره همین که خمیر جمع شد حالا کره نرم شده رو بهش اضافه و خوب ورز بدید اگه با دست ورز میدید.
۱۵ دقیقه ورز نیازه اگه مثل من از همزن استفاده میکنید ۱۰ دقیقه ورز بدید و خمیر رو بعد ورز دادن داخل کاسه چرب شده بزارید و روشو بپوشونید تا ۴۵ دقیقه استراحت کنه.
بعد استراحت خمیر رو چونه کنید با این مقدار خمیر بسته به بزرگی یا کوچکی چونه ۳ تا ۴ تا نون خواهید داشت که من تقسیم بر سه کردم و به شکل دایره خمیر رو پهن کردم.
فقط حواستون باشه خمیر نباید خیلی نازک پهن بشه کمی قطور تر خمیر رو بردارید. باز روشو بپوشونید و اجازه بدید ۴۵ دقیقه دیگه استراحت دوم کنه.
حالا روی خمیر رو رومال زرده تخم مرغ یک قاشق شیر و کمی زعفران بزنید.
کره فریزری رو مکعبی کوچیک خورد و با انگشت بزارید روی سطح نون و فشار بدید بره داخل خمیر. حالا سینی نون ها رو بزارید داخل فر از قبل گرم شده دمای فر ۱۸۰ درجه. زمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بازم چک کنید که قشنگ سطح نون رنگ بگیره.
میتونید از آلبالو هم داخل نون استفاده کنید یا مارمالاد زردآلو بدید روی خمیر البته بعد کره زدن اونم خیلی خوشمزه میشه.