تو این مطلب با دستور پخت نان بربری فانتزی خانگی آشنا میشید که یه نون بسیار خوشمزه و نرم با رویه کرانچیه. امیدوارم که مورد توجهتون قرار بگیره و تو خونه بپزید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه نان بربری فانتزی خانگی
- آرد نان حدود ۲ و ۳/۴ پیمانه
- آب سرد ۱و ۱/۲ پیمانه
- مخمر خشک فوری ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۲ قاشق چایخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری + ۱ قاشق غذاخوری
- کره (برای رومال بعد از پخت) ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان بربری فانتزی خانگی
برای شروع ابتدا داخل کاسه ی نسبتا بزرگ آرد رو الک کنید.
سپس شکر و خمیرمایه رو به صورت خشک به آرد اضافه کنید. نمک رو اضافه کنید (همه مواد خشک رو با هم داخل کاسه ترکیب کنید.)
حالا آب سرد رو کم کم بهش اضافه کنید. اول با قاشق چوبی همه مواد رو با هم ترکیب کنید.
۲ قاشق غذاخوری روغن مایع رو بهش اضافه کنید. خمیر خیلی حالت شُل و چسبناک داره. در صورت نیاز می تونید ۱/۴ پ آرد اضافه کنید اما بیشتر نه.
همونطور که عرض کردم باید چسبناک بودن خمیر محسوس باشه.
می تونید با همون قاشق و یا دست کمی خمیر رو داخل کاسه ورز بدید. نیاز به ورز زیاد نداره.
حالا خمیر رو داخل کاسه جمع کنید و دورتادور خمیر رو با یک قاشق غذاخوری روغن چرب کنید و مجددا داخل کاسه چرب شده بذارید.
روی کاسه رو با سلیفون بپوشونید و به مدت حدودی ۱۲ تا ۱۶ ساعت داخل یخچال بگذارید.
یا می تونید خارج از یخچال در دمای محیط (حدود ۲۲ درجه سانتیگراد) به مدت ۸ ساعت استراحت بدید.
بعد از استراحت، بدون اینکه پف خمیر رو بگیرید، کاسه رو روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشوندید، برگردونید.
چون کاسه رو از قبل چرب کردید، خمیر به راحتی از کاسه خارج می شه.
اجازه بدید حدود یک ساعت مجدد داخل سینی فر استراحت کنه و بعد روی خمیر رو کمی با روغن چرب کنید و شیارهای عمودی روی سطح خمیر ایجاد کنید.
خمیر رو به فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار بدید تا زمانی که روی نان طلایی بشه.
حتما داخل فر از ظرف آب استفاده کنید.
بعد از پخت، همونطوره که نون هنوز داغه، سطحش رو با کره چرب کنید.
عطر و طعم این نون فوق العاده عالیه. در کنار همه وعدههای غذایی کاربرد داره. امیدوارم درست کنید و از میل کردنش لذت ببرید. نوش جان.
طرز تهیه نان بربری فانتزی با آرد گندم کامل
مواد لازم
- آرد گندم کامل پنج لیوان
- خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
- شکر یک قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق غذاخوری
- بهبود دهنده یک چهارم قاشق غذاخوری
- آب ولرم یک لیوان و نصف البته بستگی به جنس آرد داره
مواد رومال
- آرد دو قاشق غذاخوری
- آب جوش چهار قاشق غذاخوری
- آب سرد دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا آرد ،خمیر مایه فوری ،شکر،نمک و بهبود دهنده رو با هم مخلوط میکنیم. آب ولرم رو کم کم طی چند مرحله اضافه میکنیم.
نگران نباشید این خمیر چسبنده س ولی با ورز دادن چسبندگیش کمتر میشه. برای ده دقیقه خمیر رو ورز میدیم.
کف ظرف رو چرب و خمیر رو برای یک ساعت در محیط آشپزخونه استراحت میدیم. بعد از یک ساعت پف خمیر رو میگیریم و دوباره ده دقیقه ورز میدیم.
این خمیر به من سه تا چونه ۳۵۰گرمی داد. چونه رو کف سینی چرب شده پهن میکنیم و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت میدیم.
نون رو رومال میزنیم و در فر از قبل گرم شده به دمای ۱۷۰درجه به مدت بیست دقیقه قرار میدیم.