نان ارده ترکیه ای یه نون بسیار خوشمزه ست که طرز تهیه نسبتا راحتی داره و خیلی هم مقویه. اگه به پخت نون خونگی علاقه دارید این نان ارده ترکیه ای رو پیشنهاد می کنم.
مواد لازم برای تهیه نان ارده ترکی
- ۱/۵ لیوان مخلوط شیر ولرم و آب ولرم (لیوان = ۲۰۰ ml)
- ۱۰ گرم خمیر مایه ی فوری
- یک قاشق غذاخوری شکر
- یک قاشق چای خوری نمک
- ۲ عدد تخم مرغ (یکی از زرده ها برای روش)
- نصف لیوان روغن مایع
- ۵ لیوان آرد
- یک قاشق غذاخوری سر پُر کره ی نرم شده
مواد داخلی
- از یک لیوان کمی بیشتر ارده
- یک قاشق غذاخوری کره ی نرم شده
- یک لیوان شکر
مواد روش
- یک عدد زرده ی تخم مرغ
- یک قاشق مرباخوری شیر
- یک قاشق چای خوری روغن مایع (همه رو با هم مخلوط کنید)
- بادام خرد شده یا فیله شده
طرز تهیه نان ارده ترکیه ای
برای شروع ابتدا شیر، آب، خمیر مایه، شکر، روغن مایع، تخم مرغ رو با هم مخلوط کنید سپس آرد رو کم کم اضافه کنید.
نمک رو هم بریزید تا خمیر جمع بشه ورز بدید سپس کره رو اضافه کنید به ورز دادن ادامه بدید خمیر نرمی که به دست نچسبه درست کنید.
روش رو بپوشانید یک ساعت اجازه بدید تا عمل بیاد و حجمش دو برابر بشه، مواد میانی رو با هم مخلوط کنید، خمیر عمل اومده رو کمی ورز بدید تا هواش گرفته بشه خمیر رو ۴ قسمت کنید روی سطح آردپاشی شده به صورت مستطیل باز کنید.
از مواد میانی طوریکه تا لبه های خمیر نیاد بمالید به صورت رُل جمع کنید لبه هاش رو خوب محکم کنید با خمیرها خیلی ور نرید چون نرم میشه و ممکنه بترکه نیازی نیست خیلی دراز کنید.
در آخر بهش شکل بدید و داخل سینی چرب شده بچینید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اجازه بدید داخل سینی استراحت کنه مخلوط زرده ی تخم مرغ بمالید روش میتونید کنجد، فندوق یا بادام بپاشید در فر از قبل گرم شده دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ دقیقه بپزید. (شما دمای فر خودتون رو در نظر بگیرید ممکنه فر شما زودتر یا دیرتر بپزه، میتونید یه خلال دندون داخل خمیر فرو کنید اگه از مواد خمیر بهش نچسبید یعنی پخته.) نوش جان