شیرینی ارده و کنجد با یه دستور پخت دقیق و حرفه ای. این شیرینی ارده و کنجد خوشمزه در کنار چای خوشرنگ و تازه دم شما را متحیر می کنه! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ارده و کنجد
برای خمیر
- 2 لیوان شیر (400 میلی لیتر)
- روغن نصف لیوان (100 میلی لیتر)
- 1 بسته مخمر فوری معادل یک قاشق غذاخوری
- 2 عدد سفیده تخم مرغ
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 6 لیوان آرد
برای داخل شیرینی
- 1 فنجان اَرده (125 میلی لیتر)
- نصف فنجان شکر دانه ریز
- 50 گرم کره ( ذوب شده)
برای رومال
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- کنجد
دستور پخت شیرینی ارده و کنجد بسیار خوشمزه
شیر، سفیده تخم مرغ، روغن، شکر و نمک را با همزن بزنید تا شکر حل شود.
نیمی از آرد و خمیر مایه فوری را اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد باقی مانده را کم کم اضافه کنید و ورز دهید.
میذاریم روی پیشخوان که آرد پاشی کردیم و 5 تا 6 دقیقه دیگه ورز میدیم و جمع میکنیم.
خمیری را که قوام دارد را در کاسه ورز می دهیم و با سلفون روشو بپوشونید و پارچه ای روش بندازید و می گذاریم 1 ساعت تخمیر شود.
برای سس ارده، کره ذوب شده، و شکر را مخلوط کنید.
خمیر را رو بد سپری شدن زمان مورد نظر روی پیشخوان گذاشته ورز دهید تا هوا داخلش خارج شه بعد جمع کردن خمیر از وسط نصف می کنیم. هر تکه را به 5 قسمت مساوی برش می دهیم و به صورت مرنگ (گرد) در می آوریم.
مرنگ ها را به ترتیب باز می کنیم نه خیلی نازک. خمیری را که باز کردیم در بشقاب میگذاریم و سس ارده را روی آن میمالیم.
روی خمیر دوم را هم به همین ترتیب باز می کنیم خمیر را روی خمیر که سس ارده ریخته ایم می گذاریم. باز سس ریخته با پخش سس بین آنها 5 تکه خمیر را روی هم قرار می دهیم.
اخرین خمیر را بدون استفاده از سس روی لایه آخر، گذاشته آن را در یخچال قرار می دهیم. همین کار را روی 5 تکه خمیر باقی مانده اعمال می کنیم و دریخچال می گذاریم.
سپس وخمیرهای ی را که آماده کرده ایم ابتدا به ضخامت حدود 1 سانتی متر پهن می کنیم و ابتدا به دو قسمت و سپس به پنج قسمت مساوی برش می دهیم.
خمیر را که به صورت رول برش داده ایم تا کرده و روی سینی فر قرار می دهیم.
همین کار را برای پنج تکه خمیر دیگر نیز تکرار می کنیم.
زرده تخم مرغ را که کنار گذاشته بودیم روی شیرینی ها پخش می کنیم و کنجد می پاشیم و اجازه می دهیم 10 تا 15 دقیقه ور بیاید. اجازه دهید حدود 20 دقیقه در فر با دمای 190 درجه بدون فن بپزد.
نوش جان