این نان عربی خانگی یه نون خیلی راحت و خوش بافت و خوشمزه ست. امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه نان عربی
- شیر ولرم ۲۰۰ میلی لیتر
- آب ولرم ۵۰ میلی لیتر
- خمیر مایه فوری ۱ قاشق سوپ خوری
- شکر یک و نیم قاشق سوپ خوری
- سفیده تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع یک چهارم پیمانه
- نمک نصف قاشق چای خوری سر پر
- آرد نان ۴۵۰ گرم تقریبی
مواد لازم برای رومال
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- نمک ۱ پنس
- ماست یا شیر نصف قاشق غذاخوری
- کنجد، تخمه آفتاب گردان و تخمه کدو به مقدار لازم
دستور پخت نان عربی خانگی نرم و خوشمزه
قبل از شروع همه مواد رو از قبل در دمای محیط قرار بدین تا هم دما با محیط باشن.
برای تهیه نان عربی شیر ولرم و آب ولرم رو داخل ظرفی بریزین و خمیر مایه و شکر رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط بشه.
درجه مایعاتی که برای عمل اومدن خمیر مایه استفاده میشه باید حدود سی و پنج الی چهل درجه باشه اگه به دماسنج مایعات دسترسی ندارین نوک انگشت تون رو داخل مایعات بزنید دما باید به قدری باشه که گرمای اون رو کاملا حس کنید اما دستتون نسوزه و بتونید داخل مایعات نگهش دارید.
سفیده تخم مرغ و روغن مایع رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا سفیده کاملا مخلوط بشه.
مقداری از آرد الک شده رو به همراه نمک به مواد اضافه و مخلوط کنید و ما بقی آرد رو کم کم اضافه و مخلوط کنید تا در نهایت خمیر لطیف و چسبنده ای به دست بیاد با اضافه کردن بیش از حد آرد چسبندگی خمیر رو نگیرید.
میزان آرد مورد استفاده در نان مشخص نیست چون میزان جذب آب آرد های مختلف با هم تفاوت داره بنابراین باید آرد رو کم کم اضافه کنید و ممکنه همه آرد مصرف بشه یا اضافه بیاد و یا حتی کم بیاد و این بستگی به نوع آرد و بزرگی و کوچکی تخم مرغ داره.
خمیر به دست اومده رو به مدت ده دقیقه روی سطح کار ورز بدین و اگه به سطح کار چسبید از کاردک برای جدا کردن خمیر استفاده کنید و آرد اضافه نکنید چون خمیر این نان باید چسبنده باشه میتونید از خمیرگیر هم برای تهیه و ورز دادن خمیر نان استفاده کنید.
داخل ظرف کمی روغن بریزید و با قلمو پخش کنید و خمیر رو چانه بگیرید و داخل ظرف قرار بدین و روی ظرف سلفون بکشید و با یک حوله یا دستمال بپوشونید و به مدت یک ساعت الی یک و نیم ساعت داخل دمای محیط استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
بعد سلفون رو بردارین و پف خمیر رو بگیرید و کمی داخل ظرف ورز بدین تا هوای داخل خمیر خارج بشه و بعد خمیر رو روی سطح کار قرار بدین و به شکل استوانه در بیارین و با کاردک به شش قسمت تقسیم کنید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار بدین و اگه از مرغوبیت کاغذ روغنی تون اطمینان ندارین حتما کاغذ روغنی رو چرب کنید یا از ورق نسوز استفاده کنید.
هر قسمت خمیر رو با دست چانه بگیرید و داخل سینی قرار بدین، دستتون رو با کمی روغن مایع چرب کنید و با کمک دست چانه ها رو صاف و مسطح کنید.
این کار رو برای همه چانه ها انجام بدین و بعد با کمک کاردک یا چاقو و … روی خمیر رو مطابق تصویر خط های عمودی و افقی بندازین بعد روی سینی رو بپوشونید و نیم ساعت استراحت ثانویه بدین.
در این فاصله رومال نان رو آماده کنید، زرده جدا شده از سفیده تخم مرغ رو با کمی نمک و شیر یا ماست مخلوط کنید تا یکدست بشه. (میتونید فقط از زرده استفاده کنید.)
بعد از استراحت با کمک قلمو از رومال روی خمیر بزنید تا سطح خمیر رو بپوشونه و بعد به دلخواه کنجد سفید و سیاه و تخمه آفتاب گردان و تخمه کدو بپاشین و سینی رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه به مدت حدودی سی الی چهل دقیقه بپزین (حتما یک ظرف آب داخل فر قرار بدین)
بعد از پخت از فر خارج کنید و اجازه بدین کمی از داغی بیفته و از کاغذ روغنی جدا کنید. نوش جان