نان پاندسال یا نون فیلیپینی، به خاطر داشتن بافتی نرم و لطیف و لایه آرد سوخاری بسیار مشهور هست و از نون هایی که برای صبحانه عالیه مخصوصا با کره و پنیر و البته برای عصرانه هم عالی میشه.
مواد لازم برای تهیه نان پاندسال یا نان فیلیپینی
- تخم مرغ ۱ عدد کوچک
- شیر ۱۵۰ گرم (تقریبا دو سوم لیوان)
- آرد نان فانتزی یا آرد سفید تقریبا ۳۰۰ گرم (تقریبا ۲ لیوان)
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- کره ۵۰ گرم
- نمک نصف قاشق چایخوری
- آرد سوخاری به میزان لازم
دستور پخت نان پاندسال یا نان فیلیپینی با لایه آرد سوخاری
برای شروع ابتدا داخل شیر ولرم ۱ قاشق مربا خوری شکر ریختم و ترکیب کردم.
سپس پودر خمیر مایه رو ریختم و بعد درش رو گذاشتم ۵ الی ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.
در ظرف دیگهای تخم مرغ و مابقی شکر رو کمی مخلوط کردم و خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم.
آرد الک شده و نمک رو ترکیب کردم و کم کم داخلش ریختم. میزان آرد تقریبی هست، آرد زیاد نریزید که لطافت نون شما رو می گیره.
کره نرم هم که از قبل محیط بود کم کم به خمیر اضافه کردم و خمیر رو حدودا ۵ دقیقه ورز دادم و بعد داخل ظرفی که کمی چرب شده قرار دادم و روش رو پوشوندم، یک الی یک و نیم ساعت تو محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه کافیه.
بعد از استراحت حجم خمیر بیشتر شده و پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه خمیر رو ورز دادم.
خمیر رو به ۱۰ قسمت تقسیم کردم و هر چونه رو حدودا ۵۵ گرمی برداشتم و بعد داخل آرد سوخاری غلتوندم و داخل سینی که کاغذ روغنی انداختم با فاصله از هم چیدم.
روش رو پوشوندم، حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشه کافیه. رومال هم نمی خواد.
داخل فر ۱۸۰درجه که از قبل گرم شده به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم. ظرف حاوی آب هم به خاطر ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها هم قرار دادم. نوش جان.
طرز تهیه نان پاندسال کلاسیک
نون پاندسال یه نون نرم و با بافت عالیه که میتونین هم مثل پیراشکی وسطش کرم بذارین و هم ساده مثل نون درست کنید و میل کنید. یه نون خوشگل و خوشرنگ و خوشمزه و راحت!
مواد لازم
- شیر گرم ۲۵۰ میلی لیتر یا ۱ پیمانه
- کره ۵۵ گرم یا ۱/۴ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- خمیرمایه ۶ گرم یا ۲ قاشق چایخوری
- آرد ۴۵۰ گرم یا حدود ۴ پیمانه ( من حدود ۳۰ گرم از ارد رو ارد کامل ریختم)
- شکر ۵۰ گرم یا ۱/۴ پیمانه
- نمک ۵ گرم یا ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع حدود ۲ قاشق غذاخوری برای چرب کردن کاسه
- نون خشک خرد شده یا پودر سوخاری خونگی ۱/۲ پیمانه
برای کرم
- ۲ قاشق غذاخوری ارد
- ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- ۲ پیمانه شیر
- کره ۲۵ گرم
- شکر ۱/۲ پیمانه بسته به ذائقه ی شما قابل تغییر
- وانیل کمی
اول کرم رو درست کنید، بذارید خنک شه و داخل یک قیف یک بار مصرف بریزید.
شیر، آرد، نشاسته ذرت و شکر را مخلوط و روی حرارت قرار بدین تا غلیظ بشه. سپس از روی حرارت بردارید و کره و وانیل رو اضافه، خوب ترکیب کنید.
طرز تهیه نان
تمام مواد رو با هم خوب مخلوط کنید تا به تست پنجره برسین. خمیر رو چونه کنید و داخل یک ظرف چرب شده قرار بدین. درب ظرف رو بپوشونید تا حجم خمیر دو برابر بشه.
خمیر رو به ۱۶ قسمت مساوی تقسیم و چونه کنید. یکی یکی چونه ها رو باز و درصورت دلخواه مقداری کرم وسط خمیر قرار بدین و خمیر رو جمع کنید، داخل پودر نون بغلطونید و داخل سینی فر قرار بدین.
روی خمیر رو به مدت ۱ ساعت بپوشونید تا حجم خمیر دو برابر بشه. فر رو با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم و نون ها رو به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
نوش جان