کتلت قارچ و سیب زمینی غذایی ساده و خوشمزه است که دستور پخت ساده‌ای داره و فوق‌العاده خوشمزه و خوش عطره. کتلت قارچ به دلیل داشتن قارچ پروتئین گیاهی داره و چون یه کتلت بدون گوشت و مرغ هست، غذای مناسبی برای گیاه‌خوارانه. در ادامه با دستور پخت کتلت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کتلت قارچ و سیب زمینی

  • قارچ 1 بسته بزرگ
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • سس خردل 1 قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • شیر نصف استکان
  • نان تست 4 عدد
  • پنیر پیتزا 150 گرم
  • پیازچه 10 شاخه
  • گشنیز 20 شاخه
  • ماست موسیر  پیمانه کوچک

طرز تهیه کتلت قارچ با سیب زمینی و پنیر پیتزا بدون گوشت

طرز تهیه کتلت قارچ با سیب زمینی و پنیر پیتزا سامان گلریز در برنامه بهونه

مرحله اول، چرخ کردن پیاز و قارچ

پیاز رو پوست بگیرید و خرد کنید. سپس قارچ و پیاز خرد شده رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید یا چرخ کنید.


مرحله دوم، تفت دادن قارچ و پیاز میکس شده

قارچ و پیاز تفت میکس شده رو داخل تابه بریزید و تفت بدید تا آب میان‌بافتی قارچ خارج و تبخیر بشه و کمی نمک و فلفل قرمز اضافه کنید. دقت کنید که درب تابه باز باشه تا آب قارچ تبخیر بشه.


مرحله سوم، اضافه کردن شیر به نان تست

4 عدد نان تست رو یکی یکی داخل یک کاسه بذارید و روی هر یک مقداری شیر بریزید. سپس 10 دقیقه زمان بدید تا شیر جذب نان تست بشه و نون‌ها نرم بشن.


مرحله چهارم، رنده کردن سیب زمینی

سیب‌زمینی‌ها رو شسته و پوست بگیرید و درشت رنده کنید. دقت کنید که سیب زمینی رو نباید داخل غذاساز یا میکسر بریزید، چون که باعث وار رفتن کتلت در زمان سرخ شدن میشه.


مرحله پنجم، آماده کردن مایه کتلت

سیب زمین رنده شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. وقتی که آب قارچ کامل کشیده شد و کمی خنک شد، قارچ و پیاز رو به سیب زمینی اضافه کنید. تخم مرغ رو داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنش مطمئن شدید به مواد اضافه کنید. سپس نون‌های تست رو که با شیر نرم شده به مواد اضافه کنید. پنیر پیتزا رنده شده رو هم به مواد اضافه کنید. گشنیز رو ریز خرد کنید. یکی قاشق از گشنیز خرد شده رو برای سس بردارید و باقی گشنیز خرد شده رو به مواد اضافه کنید. از گشنیز خشک هم می‌تونید استفاده کنید.

کمی نمک و فلفل قرمز اضافه کنید و مواد رو با دست خوب ورز بدید.


مرحله ششم، سرخ کردن کتلت قارچ

یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و مقداری روغن بریزید. وقتی که روغن داغ شد، به اندازه یم نارنگی از مواد بردارید و فرم بدید. سپس دو طرف کتلت رو داخل روغ سرخ کنید. همچنین می‌تونید مایه رو مثل کوکو داخل تابه بریزید و کوکوی قارج درست کنید.


مرحله هفتم، آماده کردن سس

برای درست کردن سس مخصوص کتلت قارچ و سیب زمین، ماست موسیر رو با گشنیز و پیازچه خرد شده، خردل و کمی فلفل داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید. اگه پیازچه در دسترس نبود می‌تونید از یک پباز قرمز استفاده کنید. مواد رو میکس کنید تا مواد یکدست بشه و به یک ترکیب یکدست برسید. کتلت قارچ با این سس طعم بی‌نظیری پیدا می‌کنه و از سس کچاپ یا مایونز خیلی خوشمزه‌تر میشه. برای درست کردن ساندویچ می‌تونید این سس رو روی نون بریزید.

وقتی که کتلت سرخ شد، با این سس سرو و نوش جان کنید.