این مربای بالنگ به شکل گل حرف نداره اگه نکاتی که گفتم رو رعایت کنید اصلا تلخ نمیشه و نیازی به آهک هم نیست. مربای بالنگ ساده رو هم به همین روش میتونید درست کنید.
مواد لازم مربای بالنگ گل رز
- بالنگ ۱ و نیم کیلو
- شکر ۱ و نیم کیلو
- آب ۷۵۰ میلی لیتر (۳ پیمانه)
طرز تهیه مربای بالنگ به شکل گل رز
بالنگ های شسته شده رو با چاقو از وسط نصف کنید و قسمت میانی بالنگ رو خارج کنید و با یک چاقوی تیز از کناره ها به صورت نواری و نازک شروع به برش دادن کنید ، برش های نواری رو از یک سمت بپیچید و در انتها با خلال دندون فیکس کنید، بزرگی و کوچیکی گل ها هم دست خودتونه و سلیقه ای هست.
وقتی گل ها آماده شد داخل ظرفی با آب سردِ شیر به مدت دو ساعت خیس کنید و بشقابی روی گل ها قرار بدین تا داخل آب فرو برن (اگه کاری پیش اومد تا ۱۲ ساعت میتونه داخل آب بمونه)
بعد از اون گل ها رو آبکش کنید و داخل ظرفی بریزین و داخل قابلمه آب بریزید تا جایی که آب روی گل ها رو بپوشونه و بعد روی حرارت بالا و روی شعله ای که متناسب با اندازه قابلمه باشه بذارید و اجازه بدین بجوش بیاد وقتی شروع به جوشیدن کرد سه الی چهار دقیقه زمان بدین (بسته به اندازه گل ها تون) و بعد آبکش کنید و روی گل ها کمی آب سرد بگیرین و دوباره داخل قابلمه قرار بدین و دو بار دیگه هم این کار رو تکرار کنید و بعد از سومین بار گل ها رو آبکش کنید و داخل ظرفی با آب سرد خیس کنید (چون گل ها نیم پز هستن داخل آب فرو میرن و نیازی به قرار دادن بشقاب نیست) به مدت چهار ساعت و هر یک ساعت یکبار آبش رو عوض کنید و دوباره با آب سرد خیس کنید (اگه کاری پیش اومد تا دوازده ساعت میتونه داخل آب سرد بمونه و فقط چهار بار آبش رو عوض کنید)
برای تهیه شیره مربا، شکر رو داخل آب بریزین و روی حرارت بالا قرار بدین تا شکر حل بشه و شروع به جوشیدن کنه وقتی جوشید حرارت رو کم کنید و اجازه بدین بجوشه تا به قوام نسبی برسه ذرات شکری که به دیواره های ظرف پاشیده رو با قلموی آغشته به آب یا آبلیمو پاک کنید تا باعث شکرک نشه.
در این فاصله گل ها رو آبکش کنید و کمی با دست فشار بدین تا آب جذب شده خارج بشه اما مراقب باشین ظاهر گل ها خراب نشه چون گل ها نیم پز هستن.
بعد گل ها رو به شیره اضافه کنید و اجازه بدین یک ساعت با حرارت کم بجوشه تا هم به قوام بیاد و هم گل های بالنگ کاملا بپزن در آخر عصاره قسمت میانی یکی از بالنگ ها رو بگیرین و از صافی رد کنید و
به مربا اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین در دمای محیط کاملا خنک بشه و بعد خلال دندون ها رو خارج کنید و داخل ظرف مورد نظر بچینید.